Toyota, İstanbul Autoshowda Yeni Nesil Avensis ve Lider Hibrit Otomobili Prius ile Boy Gö

Sponsorlu Bağlantılar

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
Toyota, İstanbul Autoshowda Yeni Nesil Avensis ve Lider Hibrit Otomobili Prius ile Boy Gö

Toyota, bu yıl 9-19 Ekim 2008 tarihlerinde CNR Expo Center’da düzenlenen İstanbul Autoshow’da yeni nesil Avensis ve dünya lideri hibrit otomobil Prius dahil toplam 13 araç sergileyecek.

İstanbul Autoshow’da, yüksek perfomans ve güvenlik özellikleri ile hayli iddialı olan Yeni Toyota Land Cruiser V8, Land Cruiser Prado, Toyota RAV 4, Toyota’nın Avrupa’da en çok satan, çarpıcı tasarımı ile sürüş dinamiklerini bir araya getiren Yaris; dünyanın en çok tercih edilen otomobili Corolla; geniş mekana ihtiyacı olan kullanıcılar ve aileler için modern hayatın ritmine uygun Corolla Verso; Toyota’nın C segmentinde büyük beğeni kazanan yeni hatchback modeli Auris; prestij, güvenlik ve konfor özellikleri ile ön plana çıkan ‘Business Class’ın gözde modeli Camry yer alacak.
Bu yılki fuarda Toyota standının en çok öne çıkan modelleri, hiç kuşkusuz, Toyota’nın Avrupa’daki amiral gemisi, güç ve dinamizmin temsilcisi Yeni Nesil Avensis ve Hybrid Synergy Drive teknolojisine sahip dünyanın en çok satan ilk seri üretim çevreci hibrit otomobili Toyota Prius olacak. Şık ve dinamik tasarımı ile dikkat çeken Yeni Avensis, Sedan ve Station Wagon versiyonları ile sergilenecek. Dünyada şu ana kadar 1 milyon adetten fazla satılan ve müşteri memnuniyeti konusunda sayısız ödül alan Toyota Prius da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Yeni nesil Avensis’i Paris Motor Show’daki dünya prömiyerinin hemen ardından İstanbul Autoshow’da Türk tüketicilerinin beğenisine sunacak olmalarının kendileri için önem taşıdığını vurguladı. Autoshow’un, Toyota’nın 2009 yılındaki sürprizlerinin bir başlangıcı olduğunu söyleyen Orhon, Toyota’nın sergileyeceği yeni nesil modellerin dikkat çekici tasarım ve güçlü performansa, aynı zamanda Toyota’nın çevre vizyonu doğrultusunda daha düşük karbondioksit salımlarına sahip olduklarına dikkat çekti. Toyota standında Prius’un sergilenecek olmasının hibrit teknolojisinin Türk halkı ile buluşturulması açısından da önemli bir adım olacağını belirtti.
Yeni Toyota Avensis D Segmentinin Sınırlarını Zorluyor

Toyotasa, yeni nesil Avensis’i Paris Motor Show’daki dünya prömiyerinin hemen ardından İstanbul Motor Show’da Sedan ve Station Wagon versiyonları ile görücüye çıkarıyor. Toyota’nın Güney Fransa’daki ED2 tasarım merkezinde dizayn edilen 3. nesil Avensis, üstün kalite ve konforun yanı sıra geliştirilen dinamik sürüş özellikleriyle de dikkat çekiyor.
Yeni Avensis, aktif ve pasif güvenlik özelliklerine eklenen yeni elektronik stabilite programı (VSC+), güçlendirilen çarpışma öncesi güvenlik sistemi (PCS) ve sürüşe duyarlı ön farları (AFS) sayesinde artık çok daha güvenli.
Çevre dostu Toyota Prius da İstanbul Autoshow’da
Toyotasa bu yılki İstanbul Autoshow’da, dünyanın en çok satan çevreci hibrit otomobili Prius’u da sergileyecek. Toyota Hybrid Synergy Drive® teknolojisine sahip Prius, ideal çalışma prensibine sahip elektrikli ve benzinli motoru sayesinde düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 salımı sağlarken, yüksek performans ve sessiz sürüş keyfini de beraberinde sunuyor.
Geçtiğimiz yıl hibrit teknolojisinin 10. yılını kutlayan Toyota, bugün dünyada 1.5 milyonun üzerinde hibrit araç satışıyla lider durumda bulunuyor. Toyota hibrit satışları her yıl bir önceki yıla göre tüm ülkelerde artış gösteriyor. 1997-2007 yılları arasında 1 milyona yakın Toyota Prius satıldı. 10 yıldır satılan Toyota Prius ile dünyamıza 1.426.176 ton daha az karbondioksit (CO2) salınımı sağlanmış oldu. Toyota Prius şu anda toplam 44 ülkede satılıyor. 2008’in ilk altı ayı sonunda 150.000 adetten fazla satış rakamı Prius’a artan ilginin en önemli göstergesi. 2010 yılından itibaren yılda 1 milyon adet hibrit satışına ulaşmayı hedefleyen Toyota, 2020 yılından itibaren de tüm modellerinin hibrit versiyonlarını üretmeyi amaçlıyor.
Alman otomobil kulübü ADAC tarafından yapılan ADAC ECO Testi’nde 2004, 2005 ve 2007 yıllarında birinci seçilen Toyota Prius, karbondioksit (CO2) ve diğer emisyon ölçümlerinde en düşük değeri alarak çevre dostu olduğunu tescillemişti. “2007 yılının en iyi motorları ödülleri” kapsamında “En İyi Yakıt Ekonomisi Sağlayan Motor” ödülü kazanan Toyota Prius, İngiltere, Fransa ve Almanya’da 2007 ve 2008 yıllarında J.D. Power tarafından yapılan ‘Müşteri Memnuniyeti’ araştırması sonucunda da ‘en beğenilen otomobil’ seçilmişti. 2005 yılında ise Avrupa’ da Yılın otomobili ödülünü almıştır.
Hibrit araçlar, düşük CO2 salım değerlerine sahip olduğu gibi, NOX ve PM salımlarının da önemli oranda azalmasını sağlıyor. Toyota Prius geliştirilirken, tasarım aşamasından, üretim, kullanım, imha ve geri dönüşümüne kadar çevre üzerindeki etkisini en aza indirgeyen Ekolojik Araç Değerlendirme Sistemi’nin (Eco-VAS) her bir maddesi uygulandı. Prius, benzinli bir otomobil (otomatik vites) ile kıyaslandığında hayat döngü değerlendirmesinde % 43 oranında CO2 salımını azaltıyor. (150.000 km sürecinde)
Hem güçlü hem çevreci

Toyota Prius, D-segmentinde yer alan bir araç olmasına karşın; 100 km’de ortalama 4.3 lt yakıt sarfiyatı ve 104 g/km CO2 salımıyla en iyi B segment dizel araçları bile geride bırakıyor. Tek bir depo yakıt ile 1000 km’nin üzerinde yol alabilen Prius, hiç partikül salımı olmadan, diesel EURO 4 seviyesinden bile yüzde 96 daha az NOX salımıyla dikkat çekiyor. Prius’un asıl dikkat çeken özelliği ise performansı. Prius, 0’dan 100 km hıza sadece 10.9 saniyede çıkıyor. 77 HP motor gücü, 68 HP de elektrik motoru gücüne sahip Prius, 478 Nm maksimum torkuyla maksimum performans sağlıyor. 408 litrelik bagaj hacmi ise, Prius’un kalabalık aileler için de kullanışlı olduğunu gösteriyor.
Trafikte Güvenlik, Çevreye Saygı

Toyotasa Autoshow’da modelleriyle dikkatleri üzerine çektiği kadar, kurum olarak benimsediği “Çevreye Saygı” ve “İnsana Saygı, Trafikte Saygı” kavramlarından yola çıkarak sürdürmekte olduğu bilinçlendirme kampanyalarıyla da ilgi görecek.

“Çevreye Saygı” kavramı doğrultusunda Türkiye çapında çevreci bilincin oluşmasına ve yaygınlaşmasına destek veren Toyota, standında kurduğu Eko-Sürüş Simülatörü ile yakıt tüketimi ve CO2 salım değerlerini azaltmanın püf noktalarını öğretecek.

“İnsana Saygı, Trafikte Saygı” yaklaşımı doğrultusunda ise trafikte güvenliği sağlamak amacıyla, Toyota Trafik Oyunu bölümünde çocuklara keyifli zaman geçirirken trafik kurallarını öğretecek.
 


Üst Alt