Telefon Nasıl İcat Edildi? - Telefonu Kim Buldu? - Telefonu Bulan Kişi Kim? ( Graham Bell )

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Telefon Nasıl İcat Edildi? - Telefonu Kim Buldu? - Telefonu Bulan Kişi Kim? ( Graham Bell )
Telefon Nasıl İcat Edildi? - Telefonu Kim Buldu? - Telefonu Bulan Kişi Kim? ( Graham Bell )Graham
telefonu kim buldu, telefonu bulan kişi, graham bell icatları, telefonun icadı, telefonun icat hikayesi
Graham Bell adlı bilim adamlarından biri, telgrafın en büyük sorunu olan, tek bir hat üstünde aynı zamanda yalnızca tek bir mesajın iletilmesi sorununa çözüm yaratacak bir araştırmaya koyulmuştu. İlk zamanlar geniş bir telgraf ağı yapmayı planlıyordu. Graham Bell, sesin titreşim olayı ile birlikte kulak zarından hareketle, insanların sesindeki frekansı keşfederek, titreşimleri elektrik sinyali biçiminde herhangi bir telden iletmenin olup olamayacağını düşünmekteydi. Bu yöntem için de diyafram denilen bir aletle, yapma bir kulak zarı oluşturmanın gerektiğini anladı. Diyafram, hem elektrik akımı oluşturan küçük değişimlere tepki verecek, hem de konuşmayla titreşim meydana getirebilecek kadar ince olan bir tabakaydı. Bu tabakanın tam ortasına da diyafram ile birlikte hareket eden manyetik olan bir zar koydu. Ses titreşimi ile meydana gelen değişmeler, alıcı merkeze gittiğinde, alıcının diyaframında titreşimlere sebep olup sinyalleri tekrardan sese dönüştürüyordu.



Thomas Watson ve Graham Bell 1875 senesinde sesin tel üstünden bir başka yere gittiğini fark etti. Fakat ses pek de anlaşılmaz bir haldeydi. 14 Şubat’ta Bell ve Gray telefonun patentini alabilmek için farklı bir şekilde başvuru yaptılar. Graham Bell’e 7 Mart’ta telefonun patenti verildi. Telefonun patentini alan Graham Bell atölyede araştırmalarını devam ettirirken telefonu kullanabilmek için taktığı bataryadan üzerine asit döküldü. Watson’u kendisine yardım etmesi için yanına telefonla çağırdı:
“Sayın Watson, derhal buraya geliniz. Sizi bekliyorum.”
Graham Bell Watson’u yardıma çağırırken bilinçsiz olarak 134 sene önce 10 Mart’ta ilk telefon konuşmasını gerçekleştirdi. Yardımcısı Watson, “telefon”dan ilk kez Graham Bell’in sesini işitti. Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzüncü kuruluş senesine denk düşen bu önemli buluşu, Graham Bell için yapılan Yüz Yıl sergisinde ona birçok ödül layık görüldü.
 

Benzer Konular



Üst Alt