Telefon alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
    Konu Sahibi
Telefon alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler !
Akıllı telefonlara olan ilgi Ciddi bir şekilde artmış durumda. Modeller arttıkça insanların da kafası karışıyor. Kimisi şunu al bunu al diyor. Peki nasıl bir Tercih yapmalıyız.


Akıllı telefon pazarındaki oyunculara baktğımızda, Apple hariç diğer tüm üreticilerin her sene içerisinde yaklaşık 10 ya da daha fazla telefon çıkardığını görüyoruz. Benzer özelliklere sahip, benzer fiyat aralığındaki bu telefonlar, kullanıcıların kafalarını karıştırıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor ?


Ne İstediğinizi Bilin ve İhtiyacınızı Belirleyin !

Her zaman en iyisi , sizin için en iyisi olacağı anlamına gelmiyor. Mesela teknolojiden uzak bir büyüğümüze telefon olarak Galaxy Note 2 almamız çok saçma ve gereksiz olur.

Telefon alırken önemli unsur ihtiyaçlarımız ne ? Eğer bunu bilirsek iyi bir seçim yapmak kolay olur.




1000 ile 750 TL aralığındaki akıllı telefonlara baktığımızda, bu modellerin hepsi mail atıp, mail yollayabiliyor ve sizin tüm internet işlemlerinizi yerine getirebiliyor. Ürünlerde fiyat arttıkça sadece kamera özellikleri, ekran kalitesi ve işlemci tipi gelişerek, daha üst segmente doğru yol alıyorlar.

Telefonda oyun oynayan biri değilseniz, 4 çekirdekli bir telefona çok fazla gerek duymayabilirsiniz. Kısacası kendiniz için optimum seçimi yapmanız gerekiyor.

Telefonun Donanımı :


Artık bilgisayar alır gibi, işlemci özelliklerine bakarak akıllı telefon tercihlerimizi yapıyoruz. Eskiden bilgisayarlarda yapıldığı gibi burada da bazen GHz'e ya da Mhz'e aldanıyoruz.



İşlemcilerde önemli olan mimari yapısı ve teknolojisidir. 1 GHz hızında çalışan bir işlemci, her zaman 600 MHz'lik bir işlemciden daha hızlı değildir. Örnek vermek gerekirse Samsung Galaxy Wonder'da 1.4 GHz hızında çalışan Qualcomm Snapdragon S2 tabanlı bir işlemci kullanılıyor. Bu işlemci ARM Cortex A8 tabanlı Scorpion mimarisini temel alıyor ve grafik işlemci olarak da Adreno 205'i kullanıyor.

Karşısına da NovaThor U8500 tabanlı yeni nesil işlemcili ARM Cortex A9 işlemcili Galaxy Ace 2'yi koyalım. Bu işlemci 800 MHz hızında çalışıyor. Ne kadar düşük değil mi ? Gidip 1.4 GHz diye Galaxy Wonder alırsanız, çok büyük bir yanılgı içine düşersiniz.

Çift çekirdekli olan bu işlemci en baştan mimari anlamda 1.4 GHz'lik işlemciden daha üstün. Ayrıca grafik işlemci olarak da Mali 400 GPU'suyla beraber, Adreno 205'in ilerisinde yer alıyor.


Kısaca akıllı cihaz alırken sadece hıza değil, kullanılan mimariye ve grafik işlemciye bakmanız daha doğru olacaktır.
 


dedereis123

dedereis123

Üye
Sonunda ... ghz ... kadar çekirdek olması onu canavar yapmadığını anlatan ve anlayan birini gördüm . Elinize sağlık
 
ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
:tşk:
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
    Konu Sahibi
:rica: beyler. Herşey donanım değildir.
 
enterneoll

enterneoll

Üye
lütfen aldığın yerleride göster: Shiftdelete.net
 
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Aaaah ah benim isteklerim biter mi ki :kıskıs: / emeğine sağlık kardeşim :tşk:
 
MrExpert

MrExpert

Üye
Faydalı bir konu olmuş emeğine sağlık.
 
CasuS_87

CasuS_87

Üye
:tşk:
 
tempestshine

tempestshine

Üye
Bence en önemlisi ihtiyaç.Ben oyun oynarım,müzik dinlerim,internete girerim.c6-01 ihtiyacımı görüyor.

Not=Apple her sene telefon çıkarmıyor ama çıkardı mı en iyisini çıkarıyor
 
Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Çılgın konu :D :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt