Tarihte Ufolar

Sponsorlu Bağlantılar

karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Tarihte Ufolar
[h=2] [/h]
Bu konuda en eski ve en bilinen kayıtlardan biri, İncil’de yer alan ve “Hezekiel’in Tekerleği” diye anılan hikayedir. 1611 King James İncil’inde, Peygamber 30’lu yaşlarında (M.Ö. 593) -kendi deyimiyle-Tanrının suretini gördüğü anı şöyle anlatır:

Baktığımda gördüm ki kuzeyden gelen şiddetli bir rüzgar vardı, kocaman bir bulut ve onu çevreleyen bir ateş, ateşin kenarlarında da bir parlaklık vardı. Tam ortasından insana benzer dört canlı varlık çıktı. Ve görünüşleri şöyle idi: Onlarda insana benzerlik vardı. Ve her birinin dört yüzü vardı, ve her birinin dört kanadı vardı. Ayakları düzdü; tabanları bir buzağının tabanları gibiydi ve cilalı tunç gibi parıldamaktaydılar…”
Bu canlı yaratıkların görünüşü tıpkı meşaleler gibi yanan kömür ateşlerine benziyordu: canlı yaratıkların üstünde bir aşağı bir yukarı gidiyordu, ateş parlaktı ve şimşekler saçıyordu… ”
Canlı yaratıklara baktığımda hemen yanlarında, yerin üstünde tam dört yüzü olan bir tekerlek gördüm. Tekerleklerin ve yapılarının görünüşü zümrüt rengindeydi; ve dördü de birbirinin aynıydı; tıpkı tekerlek içinde tekerleğe benziyorlardı. İlerlediklerinde dört bir yana birden gidiyorlardı. Dönmeyerek yürüyorlardı. Tekerleklerin çemberleri o kadar yüksekti ki korkunç görünüyorlardı; ve dört çember de çepeçevre gözlerle kaplıydı. Canlı yaratıklar ilerlediklerinde tekerlekler de onlarla birlikte gidiyordu; canlı yaratıklar yerden yükseldiklerinde tekerlekler de yükseliyordu. ”
Eski Ahit’in başlangıç bölümünde Hezekiel’in ismiyle anılan bölümdeki tasvirler böylece sürüp gidiyor. Peygamberin anlattığına göre, canlı yaratıklar birlikte hareket ediyorlardı ve tam ortalarından “tıpkı bir aşağı bir yukarı hareket eden meşaleler gibi, yanan kömür ateşlerine benzeyen” bir şey çıkıyordu. Hezekiel bu manzarayı “Tanrının görkemine benzer bir şey” olarak yorumlamıştı. Ancak tasvirindeki ayrıntılar başka bir yaşama ait bilgilerin ipuçlarını açıkça veriyordu…

Bu resmin adı “Meryem ve Aziz Giovannino”, 15 y.yıla ait bu tablonun ressamı Domenico Ghirlondaio. Palazzo Vecchio’da asılı olan tablo “Loeser Koleksiyonu” nun bir parçasıdır. Resimde Meryem’in sağ omuzunun üstünde disk şeklinde bir nesne görülüyor. (Yakın planı altta)
 


ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
ilginç
 
Legendary.

Legendary.

Üye
:hmmm
 
x-scarface

x-scarface

Üye
:hmmm

Düzmece bir hikaye gibi geldi bana resim bir anlam ifade etmiyor çünkü dediğim gibi resim yani fotoğraf değil. Çizen adam oraya bilinçaltındaki herşeyi koyabilir.
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
:hmmm

Düzmece bir hikaye gibi geldi bana resim bir anlam ifade etmiyor çünkü dediğim gibi resim yani fotoğraf değil. Çizen adam oraya bilinçaltındaki herşeyi koyabilir.
zaten ufoda beni cizsin diye havada asılı beklemiştir :D
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Belkide

- - - Eklendi - - -

Resimin daha ayrıntılı görünüşü


Dikkat ederseniz bir adam elini siper almış gökteki şeyi gözetliyor

Aynı ressamın farklı bir tablosu



Rönesanstaki ufo barındıran diğer resimler



Bu iki uçan obje 1350’de yapılmış. “İsa’nın Çarmıha Gerilişi” adındaki freskten detayları içermektedir. Kosova’daki Visoki Decani Manastırı’ndaki mihrabın hemen üzerinde yer almaktadır. Bu freskte çok net bir şekilde, Hz İsa’nın sağında ve solunda insanımsı varlıkların ışık saçan uçan araçlar kullandıkları görülmektedir.



Bu halı çiziminin adı ise “ Magnificant – Muhteşemdir.” Her iki duvar halısı da Burgandy Beaune’daki Fransız kilisesi olan Notre – Dame’da sergilenmektedir.



Bu duvar halısı 14.yüzyılda yapılmıştır. Her iki halıda da Hz. Meryem’in hayatından bazı kesitlere yer verilmiştir. Halıların üzerindeki çizimlere dikkat edildiği takdir de her iki halı çiziminde de şapka biçimli UFO’ları rahatlıkla görebilmemiz mümkün. Üstteki halı çizimi 1330’a ait.



Yukarıdaki resim Paolo Uccello (1396 – 1475)’ya aittir ve “La Tebaide” ismiyle (1460-1465) yılları arasında yapılmıştır . Büyütülmüş resimde Hz İsa’nın yanında oval biçimli kubbeli ve uçan bir UFO görülüyor. Bu resim Floransa Akademi Galerisi’nde bulunmaktadır.
 

KırcalıHolding

Üye
incil zaten kaç tane olduğu belli değil değiştirilmiş herşeyi...sarhoş papazın biride yazmış olabılir bu hikayeyi...tek olan ve değişmemiş tek kutsal kitap kuranı kerimdir..
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Ahmet.efe

Üye
Enteresan
 

Benzer Konular

karayel90
Cevap
0
Görüntüleme
1K
karayel90
d€rVish
Cevap
0
Görüntüleme
494
d€rVish


Üst Alt