Tarihte 30 İLginç ÖLüm

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Tarihte 30 İLginç ÖLüm
Suya düşen ay'ın görüntüsüyle kucaklaşarak ölüm
Çinli şair Li Po nun Çin literatür tarihinde iki büyük şiiri vardır.Fakat Li lo hep sarhoş olarak dolaşırdı.Bir akşam Yangtze nehrinde botu ile giderken suya yansıyan Ay'la kucaklaşmak istedi. (701-706)
Sakallının ölümü
Avusturyalı Hans Steininger Dünyanın en uzun sakallarına sahip insanı olarak meşhur olmuştu.(1.4 metre)Fakat onu meşhur yapan bu sakalları aynı zamanda ölümünede sebep oldu.
1567 de bir gün Hans'ın kasabasında büyük bir yangın çıktı.Hans sakalını toplamayı unuttuğu için sakallarının alev almasıyla dengesini kaybetti.Önce düşüp burnunu kırdı sonrada yaşamını kaybetti.




Tatlıdan ölmek
İsveç Kralı Adolf Frederick yemeği çok severdi ve bu yüzdende öldü.
1771 de 61 yaşında bir sofrada etler,ıstakozlar,çorbalar,tütsülenmiş etler,şampanya ve ensevdiği tatlıdan 14 tane yadikten sonra ölmüştü.
Juriye sunum sırasında ölüm

Sivil savaştan sonra politikacı Clement Vallandighamçok başarılı bir avukat olarak tanınmıştı.
1871 Thomas McGehan 'in mahkemede savunmasını yaparken juriye tabancanın pozisyonunu göstermek isterken kaza ile kendisini vurdu.Teorisi doğruydu ve müvekkili suçsuzdu ama bunu ispatlamak için yaptığı gösteride yaşamını yitirdi..


Meslek ölümü
Allan Pinkerton (1819-1884) meşhur Pinkerton detektif ajansını yaratan kişiydi.Suç tahlil teknikleri konusunda çok önemli çalışmaları vardı.Böyle bir araştırma sırasında kaptığı enfeksiyon yüzünden yürürken öldü.
Ayakparmağı yüzünden ölüm

Meşhur viski tadımcısı Jack Daniel 1911 de bir sabah işyerine erken geldi.Kasasını açmak istedi fakat kodu hatırlayamadı.Kızgınlıkla kasaya tekme attı ve ayakbaşparmağı yaralandı.Buradan kaptığı enfeksiyonla da öldü.



Portakal soyarken ölüm
Bobby Leach ölümden korkmayan bir adamdı.1911 de Niagara şelalerinden bir tüple atlamıştı ve bu gösteriyi defalarca tekrarlamıştı.Fakat bukadar cesur olmasına karşın ölümü çok ironik oldu.
Bir gün New Zelanda da yürürken sokaktan bir portakal aldı.Portakalı soyarken bıçağı elinden kaçırıp ayağını yaraladı.Daha sonrasındada kaptığı enfeksiyon yüzünden öldü.



Paraşütten ölüm

1911 de Fransız terzi Franz Reicheltkendi buluşunu test etmeye karar verdi.Kendi yaptığı paraşütle Eyfel kulesinden atladı.Aslında çok süpriz bir ölüm denemez.
Bu tarihsel atlayışın video çekimleride bulunuyor.












1)Zehir 2) Silah atışı 3)Kluplerde dövüşmek 4) Boğulmak ve ölüm
Rus mistik Grigori Rasputin (1869-1916) da ilk olarak on kişi tarafından zehirlendi,fakat ölmedi.Daha sonra tabancayla vuruldu,ölmedi arkasından üç defa daha vuruldu gene ölmedi,inanılmaz dövüldü ve boğulmak istendi ama hiçbirisinde ölmedi.Rasputin en sonunda bir kasabada huzur içinde yaşadı ve eceliyle öldü.
Beyzbol dan ölüm

Hindistanlı beyzbol oyuncusu Ray Chapman bir beyzbol maçında atış sırasında öldü.1920 de oynanan bir maçta kafasına beyzbol topu gelmesi yüzünden öldü.

Eşarp ölümü

"Moder dansın annesi" sayılan Isadora Duncan1927 de eşarp yüzünden öldü.Eşarp takmayı çok severdi.
New York Times gazetesinde yazılan bir yazıda anlatıldığı şekliyle 1927 de çok hızlı bir otomobille giderken güçlü bir ipekten yapılan eşarbı rüzgar yüzünden direksiyona dolaştı.Korkunç bir güçle bogazını sıkan eşarbını viyolenselcisi ve kuoförü çıkartmaya çalışsalarda başarılı olamadılar.Araba durduktan sonra hemen ilk yardım yapılmasına rağmen bayan Duncan'ı kurtaramadılar.


Çöp evde ölüm

Homer ve Langley Collyer obsesyon derecesinde biriktirme hastalarıydılar.İki kardeş gazete ve bir sürü şeyi evlerinde biriktiriyorlardı.Evin koridorları,odaları,heryeri bunlarla doluydu.
1947 de evlerinde öldüler.Evlerinden 100 ton çöp çıktı.Kardeşler evde birbirlerinden 15 metre uzaklıkta bulunmuşlardı.Beslenebilmek için gazetelerin arasında tünel yapıp öyle hareket ediyorlardı.

Talk show sırasında ölüm

Jerome Irving Rodale sağlıklı yiyecek konusunda bir uzmandı.Organik tarımda bir öncüydü.Organik tarım ve Bahçecilik konusunda bir dergi ve gazete çıkarıyordu..
Büyük bir övünçle en az 100 yaşına yaşayacağını söylerdi.Rodale 1971 de Dick Cavett show da bir röportaj sırasında kalp krizi geçirip öldü.Show sırasında uyuduğunu sanan sunucu hatta şaka yaparak sıkıldınızmı diye sormuştu. Öldüğünde 72 yaşındaydı.Bu röportaj hiç yayınlanmadı.
TV de ölüm

Christine ChubbuckTelevizyonda intihar eden ilk ve tek haber spikeridir.
1974 de TV programının başlamasından 8 dakika sonra sunucu deprasyona girip şunları söyler. "Kanalın 40 yılında polisin son haberlerini,son kanlı cinayetleri ve renkli yaşamları aktardık.Şimdi bir tanesini daha göreceksiniz.' dedikten sonra tabancasını çıkartıp başına dayayıp kendisini vurarak öldü..
Tuvalette ölüm

Tuvalette ölüme birçok örnek verebiliriz.Ancak Elvis Presley (1935 - 1977) bunların en meşhuru.
Rock ‘n Roll kralı Graceland da bir pansiyonda tuvalette oturur vaziyette ölü bulundu.Doktorların söylediğine göre kalp krizi geçirmişti.Öldüğünde çok şişmandı ve çok fazla uyuşturucu kullanıyordu.
Robotla gelen ölüm

Robert Williams bir robot tarafından öldürülen ilk kişidir.1979 da Williams Ford Motor da depoda malzeme katlarına tırmanırken birden bire robotun çalışmasıyla hızlıca kafasına çarpması sonucu öldü.
İkinci ölüm 1981 de Kawasaki de gerçekleşti Kenji Urada37 yaşında bir mühendisti.Çalışırken kırılan robotun kolu aniden dönerek Urada'ya çarptı ve ölümüne neden oldu.
Helikopter pervanesiyle ölüm

Aktör Vic Morrow Alacakaranlık kuşağı dizisinin çekimleri sırasında sette öldü.Bir helikopter patlama sahnesinde fırlayan pervane aktörün kafasını kopartarak ölümüne neden oldu.Suç dosyası.
İki çocuk aktörde bu sebepden öldüler.Bu olaylardan sonra Amerika'da film setlerindeki güvenlik şartları ve kanunlar çok ağır koşullar getirilerek yenilendi.
Kaktüs'le gelen ölüm

1982 de 27 yaşındaki David Grundman Kaktüs reklamları için çöl bitkilerine tabancasıyla atışlar yapıyordu.Fakat bir atışı sırasında kaktüsten fırlayan bir parça ona çarparak ölümüne sebep oldu.Günümüzde bir bitki yüzünden ölen tek kişi olarak biliniyor.

Şişe kapağı ile ölüm

Amerikalı oyun yazarı Tennessee Williams1983 de otel odasında şişe kapağıyla boğulmuş olarak bulundu.Bulunduğunda çok sarhoştu.

Cankurtaranın ölümü

1983 de Cankurtaranlar partisi kutlamalarında sezonun ilk boğulması yaşanmış.Parti sona erdiğinde 31 yaşındaki Jerome Moody rekreasyon bölümünün havuzunda ölü bulundu.Acıdırki cankurtaranlar cankurtaranı kurtaramadılar.


Sahnede şaka yaparken ölüm

Dick Shawn (1924-1987) bir komedyendi.Sahnede bir showu sırasında geçirdiği kalp krizi sonunda öldü.
Dick Shawn politikacılar ve onların seçim kampanyaları ile dalga geçen komedi programları yapıyordu.Bir gösteri sırasında şakalarını yaparken kalp krizi geçirip sahnede bayıldı.Eve götürülen komedyen öldü.

Gösteri Güreşçisinin ölümü

İngiliz 'king Kong' lakaplı güreşçi Kirk 1987 de final maçında 'Belly-Splash' yaparken yani zıplayıp rakibinin üstüne düşme hareketini denerken kalp krizi geçirdi. Maçtan önce Kirk arkadaşına Bir gün öleceğini ve bu ölümün ringde olmasını umut ettiğini söylemişti.

Büyük şemsiye yüzünden ölüm

1991 yılında artist Christo ve Jeanne-Claude bir instalasyonlarında binlerce büyük şemsiye kullandılar.Bu şemsiyeler sarı ve mavi renklerdeydi.
Bu büyük şemsiyeler 6 metre yükseklğinde ve 8.7 metre genişliğindeydi.İki ay hazırlıktan sonra instalasyon sergilenmeye başlandı.Sergiyi gezen yaşlı bayan ,çıkan bir rüzgar yüzünden üstüne düşen şemsiyenin altında kalarak öldü. .

Tekrarlanan ölüm
1991 de 57 yaşındaki Taylandlı kadın Yooket Paen çiftliğinde yürüken bir inek pisliğine basıp düştü.Düşerken tellere tutunmaya çalışırken elektrik çarpması sonucu öldü.
Kısa bir süre sonra kardeşi 52 yaşındaki Yooket Pan komşusunu olay yerine göstermek için götürdü.Fakat ne şanssızlıktır ki oda aynı yerde inek pisliğine basıp aynı şekilde elektrik çarpması sonucu öldü.
Koyun yüzünden ölüm

1999 da 67 yaşındaki Betty Stobbsİngilterede motorunun arkasına bir koyun aldı.Fakat koyun çok açtı. Sahibin arkasında karnını doyurmak isterken dengeleri bozuldu ve 100 metreden düşerek öldüler.

Timsah avcısının ölümü

2006 da Avustralyalı vahşiyaşam uzmanı ve TV programcısı Steve "Timsah avcısı" Irwin kalbine saplanan bir vatoz balığı iğnesi sonucu öldü


.


Kitaplık yüzünden ölüm

Mariesa Weber iki hafta ailesinden haber alamadı.Onları yatak odasında kitaplığın altında ölü buldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: alixkandemir, tragedie ve kum kзđiśi


Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
herkes bir şekilde ölüyor ama bunlarınki gerçekten ilginç ölüm..
 
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
talihsiz ölümler
 
3rhan336

3rhan336

Üye
baya ilginçmiş :)
 
qirL1903

qirL1903

Üye
alla alla :hmmm
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Beyzbol dan ölüm

Hindistanlı beyzbol oyuncusu Ray Chapman bir beyzbol maçında atış sırasında öldü.1920 de oynanan bir maçta kafasına beyzbol topu gelmesi yüzünden öldü.
Bu çok talihsiz olmuş....
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
İnsanlar en küçük bir şeyden dahi ölebiliyormuş demek
 

alixkandemir

Üye
hakikaten ilginç ölümler
şaşırarak tuhaf tuhaf okudum yani bayağı ilginç
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Bazen hayatı Çokmu Ciddiye alıyoruz diye düşünmüyorda değilim güzel paylaşım eline sağlık
 


Üst Alt