Suriye'de şiddetin gölgesinde seçim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Suriye'de şiddetin gölgesinde seçim
[h=4]Suriye'de halk yarın sandık başına gidiyor. Ülkede, parlamento seçimleri için oy kullanılacak fakat seçimlere şiddet olaylarının gölgesi düşmüş durumda. Ülkede, seçimi göz boyama olarak nitelendiren muhalifler, boykot çağrısı yaptı.[/h]Suriye halkı, parlamentonun 250 üyesini belirlemek üzere sandığa gidiyor. Seçimler, hazırlanan anayasanın şubat ayında kabul edilmesiyle yeni partilerin kurulmasına izin verilmesinin ardından düzenleniyor.
15 milyon seçmenin bulunduğu ülkede seçime, 11 yeni parti katılıyor.
'SEÇİMLER GÖZ BOYAMAK İÇİN'
Çatışma ve bombalı saldırılar sürerken seçimler, ülkede silahların gölgesinde gerçekleşecek. Muhalifler, Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidarda kalmaya kararlı olduğunu belirterek, parlamento seçimlerini göz boyama olarak niteliyor ve halka boykot çağrısı yapıyor. Bazı muhaliflerse seçimlere katılma kararı aldı.

ESAD KAMUOYU KARŞISINA ÇIKTI
Seçimleri reform yolunda önemli bir adım olarak niteleyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ise seçimlerden bir gün önce kamuoyunun karşısındaydı.

Esad, Osmanlı döneminde öldürülen vatanseverlerin anıldığı şehitler günü dolasıyla Şam yakınlarındaki meçhul asker anıtına çelenk bıraktı.
Suriye'de 1 yıl önce başlayan yönetim karşıtı gösterilerde 9 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Ülkede Annan planı uyarınca ateşkesin 12 Nisan'da yürürlüğe girmesinin ardından şiddet olayları azalsa da halen sürüyor.

'SURİYE'DEKİ OLAYLARDA 10 KİŞİ ÖLDÜ'
Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen askeri operasyonlarda çoğunluğu Humus kentinde olmak üzere 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Konsey, iç kesimlerde yer alan ve muhaliflerin önemli merkez kentlerinden biri olan Humus'ta güvenlik güçlerince açılan ateşte 7 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.
Şam, İdlib ve Halep'te de birer kişinin açılan ateşte yaşamını yitirdiğini kaydeden Konsey, İdlib'in Orun El Coz'da toplu mezara rastlandığını aktardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
392
Eren Değerli
orhan.tan
Cevap
0
Görüntüleme
236
orhan.tan
orhan.tan
Cevap
1
Görüntüleme
543
Cann Karyağdı


Üst Alt