Stresle Baş Etme Yolları | Stresten Kurtulma Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Stresle Baş Etme Yolları | Stresten Kurtulma Yöntemleri
stresle başa çıka yolları, stresle nasıl baş edilir, stresle baş etmek için, streslenmemek için, stres nasıl yok edilir, stresten kurtulma yolları, stresten nasıl kurtulurum, streslenmemek için ne yapmalıyım, stresi yenme yolları, stresi nasıl yenerim, stres nasıl yok edilir,


Stres, toplumun en büyük sorunlarından biridir. Her birimiz zaman zaman belki de her zaman strese gireriz. Her günümüzün stresli geçmesini bizde istemeyiz. Ama yaşam koşulları, içinde bulunduğumuz ortam ve karşımızdaki insanlar bizi bu sorunun içine atar. Stresin birçok sebebi vardır. Kimi zaman aile sorunları kimi zaman iş yerindeki sıkıntılar kimi zamanda hayattaki monotonluktur. Saymakla bitmeyecek sebeplerden dolayı sıkıntıya girmemek ve sakin bir yaşam sürmek için stresle baş etmenin yollarını deneyin.



Spor Yapın


Bisiklete binin. Spor yapmayı aksatmayın. Amerika ’da yapılan bir araştırmaya göre günlük 33 dakika yoğun spor programı stres düzeyinde gözle görülür azalmayı sağlıyor ve kişilerin ruh sağlığı spor yapmayanlara oranla çok daha iyi durumda.

İş Yerinde Müzik Dinleyin!


Sizi rahatlatan, dinlediğinizde huzur bulduğunuz müzikler dinleyin. Müzik dinlemek yoğun bir stresin bulunduğu iş ortamında bireylerin daha sakin ve konsantre bir şekilde çalışabilmesini sağlıyor. Sevdiğiniz şarkıların bulunduğu bir liste sizi günün stresinden uzaklaştıracak ve çalışırken bile kafanızı dinlemenizi sağlayacaktır.

C Vitamini Vazgeçilmeziniz Olsun

Günde 2 kez 200 mg civarında alınan C vitamini stres hormonunun salgılanmasını neredeyse durduruyor. Günlük 2-3 bardak portakal suyu özellikle kışın yaklaşmasıyla hem hastalıklara karşı direncinizi artıracak hem de sizi stresten uzak tutacaktır.

Gülümseyin

Sizi fazlasıyla sinirlendiren bir konuşmanın içerisindesiniz. Kendinizi serbest bırakın. Bir iki saniyeliğine derin nefes alın ve gülümseyin. Gülümsemek sadece size çok yakışmayacak aynı zamanda da stresiniz azalacak ve rahatlayacaksınız. Eğer bir sunumda iseniz sizi dinleyenler sizin bu tavrınız sayesinde kendilerini daha güvende hissedecek ve söylediklerinize dikkatle odaklanacaklar.

Sağlıklı Bir Cinsellik

Bir partner ile veya yalnız başınıza yaşayacağınız vücudunuzun beta-endorfin salgılamasını sağlayacak ve tüm stresiniz bir anda yok olacak. Yapılan araştırmalara göre sağlıklı ve düzenli bir cinsel yaşamı olan bireylerin toplumda diğerlerin oranla hem daha mutlu hem de stresten daha uzak oldukları saptanmıştır.

Çiçeklerle İlgilenin

Güzel renkleri ve muhteşem kokularıyla sadece evinizin güzel görünmesini sağlamıyorlar aynı zamanda ad günde sadece 10 saniyenizi ayırmanızın karşılığında sizi rahatlatıyorlar. Botanikçiler bazı bitkilerin kokularının evin içerisinde yaşayanları rahatlattığını ve gözlerinin önünde büyüyen bir bitkinin kişilerde stresi azalttığını söylüyor

Bir Düzeniniz Olsun

Hayatınızda her şeyi bir düzene oturmayı başarabilirseniz, üstesinden gelemeyeceğiniz sorun ve iş olmayacaktır. Planlı ve programlı bir hayatta her türlü aktiviteye bolca zaman ayırabileceğinizi unutmayın. Verimli geçen bu zaman size rahatlama ve verimlilik duygusu aşılayacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt