Star Citizen'i nasıl ücretsiz oynayabilirsiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

TurkishLord

TurkishLord

Üye
    Konu Sahibi
Star Citizen'i nasıl ücretsiz oynayabilirsiniz?
100 milyon doların üzerinde fon toplayıp Guinness Rekorlar Kitabı'na giren uzay simülasyonu/aksiyon oyunu Star Citizen, Kasım ayı boyunca ücretsiz olacak. Peki nasıl oynayacaksınız?



Ünlü video Oyun yapımcısı Chris Roberts'ın, topluluk fonlaması yöntemiyle geliştirdiği ve oyun severlerin ilgiyle beklediği Star Citizen, Kasım ayı boyunca ücretsiz olarak oynanabilecek.

Henüz alfa aşamasında olmasına rağmen erken erişim sayesinde oynanabilen oyuna ön ödeme yapmamış olanlar da artık bütün oyun dünyasının meraklı beklediği oyunu deneme şansına erişecekler.

Oyunu ücretsiz denemek isteyenler için oluşturulan sayfada, Fall2016şifresi ile kayıt yaparak, oyuna erişim sağlamak mümkün. Bu imkan 30 Kasım'a kadar devam edecek. Sonrasında oyunu oynamaya devam etmek isteyenler oyunu satın almak zorunda.

Wing Commander efsanesi devam ediyor
90'lı yıllarda Wing Commander serisi ile video oyun dünyasında büyük etki bırakan ve video oyun endüstrisinin gelişiminde çok önemli bir isim olarak kabul edilen Chris Roberts uzun zamandır oyun dünyasından uzaktaydı.

90'ların sonunda oyun dağıtımcılarının PC cihazlarını arka plana iterek düşük kapasiteli konsol oyunları için oyunlara destek vermeyi tercih etmeleri nedeniyle Chris Roberts gibi yüksek profilli PC oyunları geliştiren yapımcılar piyasadan uzaklaşmak zorunda kalmıştı.

Roberts bu dönemde Hollywood'da film yapımcılığına soyunmuş ve pek çok sevilen filmin yapımcısı olarak dikkat çekmişti.

Ancak asıl hayalinin oyun yapımcılığı olduğunu sürekli belirten Roberts, 2014'te topluluk fonlaması sisteminin dünya çapında ilgi görmesi sayesinde, hayalindeki uzay gemisi simülasyonunu hayata geçirmek içinKickstarter'da başlattığı kampanyanın olağanüstü ilgi görmesiyle Star Citizen oyununu geliştirmeye başlamıştı.

Star Citizen, aslında çok gelişmiş bir uzay gemisi simülasyonu olarak geliştirilmeye başlansa da alfa aşamasındaki oyun şu anda FPS özelliğini de içeren, açık dünya yapılı bir MMO'ya dönüşmüş durumda.

Oyun, benzer oyunlardan farklı olarak, oyuncuların gerçek para ile satın aldıkları gemiler üzerinden gelir sağlayan bir iş modeline sahip.

Chris Roberts, temel olarak sanal uzay gemileri satan bir uzay gemisi fabrikası kurmuş durumda ve oyuncular kullanmak istedikleri uzay gemilerini satın alarak oyuna devam ediyorlar.

Roberts oyuncuların kullanabileceği onlarca farklı uzay gemisi modeli üretmiş durumda ve son derece detaylı dinamiklere sahip bu gemilerin fiyatları 15-20 dolar seviyesinden başlayıp yüzlerce dolar seviyesine kadar çıkabiliyor.

Alıntı.
 
  • Beğen
Tepkiler: BLasTeaR


Üst Alt