Sony Xperia Z1 Kullanıcılar Kulübü

Sponsorlu Bağlantılar

enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z1 Kullanıcılar Kulübü

SONY XPERIA™ Z1
Kompakt dijital kameralarımızla aynı düzeyde kalite ve performans. En yüksek kalitedeki BRAVIA® TV’lerimizdeki ekran teknolojisinin aynısı. Zarif ve su geçirmez şekilde tasarlanan akıllı telefon. En iyisine sahip olmak için Sony’nin en iyi özelliklerini Xperia Z1 ile keşfedersiniz.

Xperia Z1, tüm lider akıllı telefonlar arasındaki en iyi genel görüntü kalitesini size sunar.

Xperia Z1, Sony’nin kompakt dijital kameralarında kullanılan bileşenlerle oluşturulmuştur, yani fotoğraf çekmek için harika bir akıllı telefondur. Xperia Z1, cep telefonu için 1/2,3 inç ve 20,7 MP büyük Exmor RS™ sensörünü, Sony’nin ödül sahibi G Lensini ve cep telefonu için akıllı BIONZ™ görüntü işleme motorunu bir araya getirir. Süper Otomatik Modu kullandığınızda, bu mod en iyi kamera ayarlarını sizin adınıza seçtiğinden her zaman için muhteşem sonuçlar elde edersiniz.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Facebook aracılığıyla canlı video yayını yapmaktan fotoğraflarınıza eğlenceli animasyonlar eklemeye kadar çeşitli özelliklere sahip yenilikçi kamera uygulamaları sayesinde, Xperia Z1 bildiğiniz geleneksel fotoğraf çekmenin çok daha ötesine geçen bir kameraya sahiptir.


İster zorlu havuz oyunları oynayın ister sert çöl rüzgarlarına karşı durun ya da isterseniz telefonu mutfak lavabosuna düşürün; suya* ve toza dayanıklı olan Xperia Z1 tüm bunlarla başa çıkabilir.

Tümü yalnızca tek dokunuşla kolayca bağlanabilen 100′ün üzerinde özel ve yenilikçi aksesuar arasından seçtiklerinizi Xperia Z1 ile eşleyin ve oturma odanızın kablolarla dolu olduğu günlere veda edin.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Kablosuz mikrofonlu kulaklık setine ne dersiniz? Peki telefonunuz için dikkat çekmeyen bir uzaktan kumanda ister misiniz? Veya Xperia Z1 akıllı telefonunuzu profesyonel bir yaratıcı görüntüleme cihazına dönüştüren lens tarzı bir fotoğraf makinesine ne dersiniz? En iyi akıllı telefonu en iyi aksesuarlarla kolayca eşlemenizi ve böylece en üst düzeyde Xperia deneyimini yaşamanızı mümkün kıldık.

En yeni Sony BRAVIA® teknolojileri ile üretilen bu akıllı telefon, cep telefonu için büyük ve yüksek çözünürlüklü 5 inç Full HD TRILUMINOS™ Display ile cep telefonu için X-Reality™ resim motoruna sahiptir. Sonuç olarak, ne izlerseniz izleyin inanılmaz bir görüntüleme deneyimi elde edersiniz.
WALKMAN uygulamasını kullanarak olağanüstü netlikte müzik dinleyin. Movies uygulaması ile en sevdiğiniz filmin içinde kaybolun. Veya Album uygulaması sayesinde, tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tek bir yerde depolayın. Sony Entertainment Network* ile eşleştirdiğinizde, kesintisiz müzik, video oyunları, gişe filmleri ve daha fazlasına sorunsuz bir erişim elde edersiniz.







ÖZELLİKLER
KAMERA
Android akıllı telefonda dünyanın en yüksek çözünürlüğe sahip kamerası.
İnsan Gözü Kadar Akıllı Bir Kamera !
Daha net. Daha temiz. Daha parlak. Sony’nin kompakt dijital kameraları size işte bunları sunar. Ayrıca Xperia Z1 ile, aynı bileşenlerle üretilen ve 8,5 mm kalınlığındaki akıllı telefona sığdırılmış en iyi telefon kamerasını oluşturduk. Xperia Z1, cep telefonu için 1/2,3 inç ve 20,7 MP büyük Exmor RS™ sensörünü, Sony’nin ödül sahibi G Lensini ve cep telefonu için akıllı BIONZ™ görüntü işleme motorunu bir araya getirir. Bu benzersiz bileşim her zaman için üstün netlik, berraklık ve parlaklıkla sunulan görüntüler elde etmenizi sağlar.
Cep Telefonu İçin BIONZ™ Görüntü İşleme Motoru !
Sony’nin cep telefonu için akıllı BIONZ™ görüntü işlemci motoru, her çekimde canlı bir gerçeklik elde etmek için güçlü algoritmalar kullanır. Piksel başına süper çözünürlük, Otomatik pozlama ve Otomatik beyaz dengesi, Sony G Lens tarafından yakalanan renkleri hatasız şekilde işler; böylece hem parlaklık dengesini korur hem de renkleri zengin doku ve derinlik katmanlarıyla geliştirir. Cep telefonu için 1/2,3 inç ve 20,7 MP Exmor RS™ görüntü sensörü ve cep telefonu için BIONZ™ kumlanmayı ortadan kaldırırken, ISO 6400 duyarlılığı zayıf ışıkta çekilen resimlerin net çıkmasını sağlar.


Sony’nin Ödül Sahibi G Lensi !
Sony’nin G Lensi, üstün performanslı odakta görüntü özelliklerine sahiptir. Netliğin yanı sıra diğer bir önemli özelliği de ışık toplama yeteneğinin olmasıdır. Xperia Z1, parlak F2.0 özelliğinin yanı sıra 27 mm geniş açılı lense sahiptir; böylece lens karanlık koşullarda daha fazla ışık yakalar.



Süper Otomatik Modu Resimde Kusursuzluğu Garanti Eder !
Kamera varsayılan modu olan Süper Otomatik sayesinde, Xperia Z1 herkesin birer kamera uzmanı olmasını sağlar. Süper Otomatik modu, akıllı çekim modu belirleme teknolojisi sayesinde her zaman en iyi ayar ile çekim yapmanızı sağlar, en iyi görüntüleri sunar ve en yaygın ve zor koşulların üstesinden gelir. Öyleyse daha fazla beklemeyin ve zayıf ışık koşullarında bile harika çekimlerin, hızlı ve hareketli ortamlarda bulanık olmayan görüntüler elde etmenin ve kusursuz netlikle yakınlaştırma olanağının keyfini çıkarın.


Her Işık Koşulunda Harika Çekimler !
Uyuyan çocuğunuzun resmini gerçek hayatta olduğu gibi huzurlu ve güzel görünecek şekilde çekmekte zorlanıyor musunuz? Kamera teknolojilerimiz zorlu zayıf ışık koşullarında bile size ayrıntılı parlak çekimler sunmak için iş birliği halindedir. Cep telefonu için Exmor RS™ görüntü sensörü, gelecek nesil BSI ışık sensörü ile Sony görüntü sensörü teknolojimizde yeni bir aşamadır. Parlak F2.0 Sony G lens, cep telefonu için yüksek duyarlıklı Exmor RS™ ve cep telefonu için BIONZ™’un NR işlevi, piksel birleştirme ve piksel başına süper çözünürlük teknolojileri ile yüksek çözünürlüğü korurken resimde kumlanmayı azaltır. Ayrıca, Süper Otomatik modu ile her şey otomatik olarak gerçekleştirilir; karmaşık ayarların arasında vakit kaybetmeniz gerekmez.


Bulanık Olmayan Görüntüler İçin Hareket Algılama !
Spor fotoğrafçısı mısınız? Ya da hayatı hızlı mı yaşıyorsunuz? Hareket etmeye devam edin; elinizdeki en iyi telefon kamerası ile fotoğraflarınız her zaman net çıkar. Parlak F2.0 lens ve yüksek duyarlıklı sensör, daha yüksek deklanşör hızında fotoğraf çekmenizi sağlar. Cep telefonu için BIONZ™ görüntü işleme motoru, Hareket Algılama özelliğine sahiptir; konunuz hareket halindeyken bulanık olmayan görüntüler yakalamak için daha yüksek bir deklanşör hızı seçer. Süper Otomatik modu zor işlerin tamamını sizin adınıza yapar.


3 Kat Daha Net Görüntü Yaklaştırma !
Uzaktan mı çekiyorsunuz? Yüksek çözünürlüklü sensörün 3 kat daha net görüntü yaklaştırma özelliği ve cep telefonu için BIONZ™’un piksel başına yüksek çözünürlüğüyle telefoto benzeri 81 mm optik yaklaştırma elde edersiniz. Cep telefonu için Exmor RS™’nin yüksek çözünürlüğü ve cep telefonu için BIONZ™’un piksel başına çözünürlüğü bir arada harikalar yaratıyor. Yaklaştırın ve ayrıntılı net fotoğrafların keyfini çıkarın.


Fotoğraf ve Video İçin HDR Özelliği Sayesinde Görüntü Kalitesi Geliştirilmiş Kareler !
Fotoğraf ve video için HDR özelliği tüm ışık düzeylerinde doğal renkleri yakalar. HDR (Yüksek Dinamik Aralık) özelliği, güçlü ters ışığa karşı net fotoğraflar çekmek için kullanılan bir görüntüleme teknolojisidir. HDR özelliğiyle kamera, aynı görüntüyü farklı pozlama düzeylerinde çeker ve bunları en iyi hale getirilmiş tek bir fotoğraf oluşturmak üzere katmanlar halinde birleştirir. Video için Sony HDR özelliği, pencerenin önünde durulması veya çekilen kişinin güneşin önünde poz vermesi gibi yüksek kontrast içeren durumlarda video çekebilmenizi sağlar.


SteadyShot™ İle Kusursuz Videolar Elde Edin !
Sıradan akıllı telefonunuzla dengeli bir video çekmek kolay değildir. Xperia Z1 ile durum farklı. SteadyShot™, hareketlerinizi dengeler, kamerayı sağa ve sola doğru kaydırırken Full HD 1080 videoda bile daha pürüzsüz ve daha kararlı görüntü almanızı sağlar. Bunun sonucunda, olağanüstü dengeli ve bozulmaya uğramamış videolar elde edersiniz.


EKRAN
Cep Telefonu İçin X-Reality Özellikli Cep Telefonu İçin Full HD TRILUMINOS™ Display !
Cep telefonları için en iyi hale getirilmiş en yeni Sony BRAVIA® teknolojileri ile üretilen Xperia Z1 en şaşırtıcı görüntüleme deneyimi ile birlikte gelir. Cep telefonu için X-Reality resim motoru özellikli, büyük ve yüksek çözünürlüklü 5” Full HD TRILUMINOS™ Display inanılmaz netlikte kenarları keskin uçlar içermeyen resimler için 1920 x 1080 aşamalı tarama ile birlikte gelir. Piksel yoğunluğu inç başına 441 piksel ile eşlenmiştir, böylece telefon kameranızda son derece net ve üstün parlaklığa sahip bir resim kalitesi elde edersiniz. Ayrıca, bu kompakt dijital kamera Full HD ekran ile birlikte geldiği için her kareyi yeniden yaşarken size en iyi görüntüleme deneyimini sunmak üzere en uygun hale getirilmiştir.


Cep Telefonu İçin X-Reality™ !
Düşük çözünürlüklü videolarından yüksek çözünürlüklü filmlere kadar Sony’nin en yeni resim motoru olan cep telefonu için X-Reality ile, ekranınızda gördüğünüz her şey çözümlenip titizlikle işlenirken resimlere net, temiz ve gerçeğe yakın bir düzenleme yapılır. Bu benzersiz parazit azaltma özellikleri, Sony’nin akıllı ekran teknolojisi kontrast, doku, ana hat, renk ve paraziti en iyi duruma getirirken ölçeklendirmeden önce sihirlerini devreye sokar.
Sony’nin benzersiz Süper Çözünürlük işlemi gördüğünüz her şeye yeniden hayat verir. Bu teknoloji görüntüdeki her bir pikseli çözümler ve eksik olan pikselleri yeniden üreterek en net görüntüleri size sunar.


İŞLEMCİ-PİL

Dünyanın En Hızlı Akıllı Telefon İşlemcisi !
Bu telefonda yeni, oldukça güçlü Qualcomm® Snapdragon™ 800 işlemci ve en yeni Sony yazılımlarımızı kullandık. Bu gelişmiş Dört çekirdekli işlemci S4 Pro’dan %75 daha hızlıdır ve olağanüstü pil ömrüyle size yüksek güç ve hız sağlar. Böylece, birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırabilir, web’de kısa yükleme süresiyle gezinebilir ve videoları kesintisiz aktarabilirsiniz. Snapdragon 800 işlemci asenkrondur; bu da her çekirdeğin bağımsız çalıştığı anlamına gelir. Böylece ihtiyaç duyduğunuz anda gereken gücü elde eder, ihtiyaç duymadığınıza da şarjınızı gereksiz yere harcamazsınız.


Nefes Kesen Grafikler !
%50′ye kadar artırılmış grafik performansı* sunan güncellenmiş Adreno 330 GPU (grafik işlem birimi), en düşük güç tüketimini kullanırken size en gelişmiş ve müthiş görsellikte 3D oyunlarını sunar ve web’e ışık hızıyla göz atmanızı sağlar.



Batarya STAMINA Modu İle Pil Ömrünü Önemli Ölçüde Uzatın !
Akıllı telefonlar, yoğun biçimde kullanılmadıklarında bile çok güç tüketir. Telefonunuzda sahip olduğunuz tüm uygulamalar arka planda çalışmaya devam ediyor ve pilinizi tüketiyor olabilir. Batarya STAMINA Modu, pil gücünüzün gereksiz yere azalmasını engeller. Ekranı kullanmadığınızda bunu algılar ve istediğiniz bildirimler dışında, ihtiyacınız olmayan işlevleri otomatik olarak kapatır. Ekranınızı uyandırmak için güç düğmesine bastığınızda, her şey kaldığı yerden devam eder.



TEKNİK ÖZELLİKLER
Android 4.4.4 KitKat İşletim Sistemi
2.2 GHz Qualcomm MSM8974 4 Çekirdek İşlemci
5" Triluminos™ Full HD Display
20.7 mpx Ana Kamera - 2.0 mpx Ön Kamera
3000 mAh pil
Suya ve Toza Dayanıklı (1.5 metre tatlı suyun altında 30 dk.)
169 gr. Ağırlık
144,4 x 73,9 x 8,5 mm Boyutunda



1- @enver_techno
2- @yaldiz07
3- @serdar1016
4- @karotum
5- @chun02
6- @SeNNHoR
7- @Auglia
8- @ewrenn123
9- @atiakgun26
10- @senoltürk
11- @Nextman
12- @tatula38
13- @karayel90
14- @sasdaspas
15- @papakudioflu
16- @02samsat
17- @Mert_Alim
18- @against_34
19- @burak_102
20- @oguzhangul32
21- @Rauza
22- @@@DiAbLo@@
23- @Bülent872


Katılmak İsteyen mesaj atabilirler. Her türlü yardım ve destek için toplanalım ;)
İyi Forumlar..
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@, oguzhangul32, Nextman ve 1 kişi daha


Invoke

Invoke

Üye
Çok az var herhalde forumda z1 kullanıcısı bir kişi daha görmüştüm, o da pek aktif değildi...
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner.
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Sağlık olsun o zaman,..
 
Invoke

Invoke

Üye
Sağlık olsun o zaman,..

Telefonuna güncelleme geldi mi?Ve güzel bir soru daha sorayım, sana.
Galeride kayıtlı bir fotoğraf üzerinden info eye kullanabiliyor musun? Yani resmi çekerken kullanmıyorsun info eye, o zaman internet bağlantın yoktu... Foto. çektin, bitti, sonra bakabiliyor musun info eye ile?
 
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Şuan güncelleme yok
İnfo eye için hiç dikkat etmedim,
 
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Şuan en son güncellemeyi kullanıyorum
İnfo eye olayını çözemedim, zaten kullanmıyorum :)
 
Invoke

Invoke

Üye
Z1'e bir kere güncelleme geldi. Kamerasında falan iyileştirmeler yapıldı. Size gelmemiş olabilir...
Info eye şöyle bir şey; bir şeyin fotoğrafını çekiyorsunuz, örneğin bir kitabın veya tarihi bir yapının, onu internette aratıyor, size o çektiğiniz cisim hakkında bazı bilgiler sunuyor... Mesela galata kulesini falan buluyormuş sorunsuzca...
 
  • Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer ve .caner.
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Onu kısmen biliyorum zaten, güncelleme de bir 5mb bir de 80 mb olmak üzere iki tane güncelleme yaptım.
 

yaldiz07

Üye
Bende varım z1 kullanıcısıyım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: enver_techno
Invoke

Invoke

Üye
Senden bir isteğim olacak @enver_techno

Farklı bir cihazla cihazını farklı açılardan çekmek mümkün mü? Bir de kutuda panel tipinde ne yazıyor bh.... ya da ch... ile başlayan kısım.

Bomboş beyaz bir fotoğrafı tamekranda açıp, ekranda herhangi bir sarılık var mı bakar mısınız?İnternette elbetteki milyon tane çok daha ayrtıntılı test var ama ben bize satılanı merak ettiğimden soruyorum, bir de cihazı nerden aldınız?
 
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Senden bir isteğim olacak @enver_techno

Farklı bir cihazla cihazını farklı açılardan çekmek mümkün mü? Bir de kutuda panel tipinde ne yazıyor bh.... ya da ch... ile başlayan kısım.

Bomboş beyaz bir fotoğrafı tamekranda açıp, ekranda herhangi bir sarılık var mı bakar mısınız?İnternette elbetteki milyon tane çok daha ayrtıntılı test var ama ben bize satılanı merak ettiğimden soruyorum, bir de cihazı nerden aldınız?
Panel kısmında bh yazıyor,
Cihazı Sony Center'dan aldım,
Ekranda işlem sırasında hiçbir sararma yok,

Resimlerin Linki :
(Kendim az önce çektim)
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Panel kısmında bh yazıyor,
Cihazı Sony Center'dan aldım,
Ekranda işlem sırasında hiçbir sararma yok,

Resimlerin Linki :
(Kendim az önce çektim)

Çok teşekkür ederim uğraştığın için...
Ama bh... devamındaki rakamları sormuştum :D İlk 4-5 hanesini.
Bir de cihazın farklı açılarla derken ekrandan bahsediyordum. :/
 
Son düzenleme:
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Direkt ekran diye söylesene o zaman :D
Ekran resimlerini ne yapacaksın onu anlamadım,
Bh906PT diye gidiyor,
 
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
serdar1016

serdar1016

Üye
bende z1 kullanıyorum arkadaşlar aldığım ilk gün suya atmak oldu gayet güzel öncesinde z vardı onu denizin altında 2 metrede kullandım çekimleri mükemmeldi z1 de deneyeceğim fakat deniz suyundan çıktıkdan sonra mutlaka tatlı suyla yıkamak gerekiyor telefonu insanların şaşkın bakışları var tabii oda hoş oluyor neyse esas sorunum benim telefonların dahili hafızası dahili hafızadaki oyunların datalarını hafıza kartına atamam sorunu ve ekskliklerini sonye ilettim 4.4 ile bu sorun çözülecekmiş dendi arge bölümlerine ileteceklerini söylediler fakat ben sadece türkiye sonye değil japonyadaki sony de durumu ilettim ilgileneceklerini söylediler telefonumda 5 tane oyun var bunlar çok yer kaplıyan oyunlar grafikleri yüksek olduğu için hafıza sorunu oluyor 64 gblık class 10 sandisk ultra hafıza kartım var çok güzel çalışıyor bence herşey mükemmel ama dahili hafıza sorun bence ya siz nedersiniz arkadaşlar.
 
Invoke

Invoke

Üye
bende z1 kullanıyorum arkadaşlar aldığım ilk gün suya atmak oldu gayet güzel öncesinde z vardı onu denizin altında 2 metrede kullandım çekimleri mükemmeldi z1 de deneyeceğim fakat deniz suyundan çıktıkdan sonra mutlaka tatlı suyla yıkamak gerekiyor telefonu insanların şaşkın bakışları var tabii oda hoş oluyor neyse esas sorunum benim telefonların dahili hafızası dahili hafızadaki oyunların datalarını hafıza kartına atamam sorunu ve ekskliklerini sonye ilettim 4.4 ile bu sorun çözülecekmiş dendi arge bölümlerine ileteceklerini söylediler fakat ben sadece türkiye sonye değil japonyadaki sony de durumu ilettim ilgileneceklerini söylediler telefonumda 5 tane oyun var bunlar çok yer kaplıyan oyunlar grafikleri yüksek olduğu için hafıza sorunu oluyor 64 gblık class 10 sandisk ultra hafıza kartım var çok güzel çalışıyor bence herşey mükemmel ama dahili hafıza sorun bence ya siz nedersiniz arkadaşlar.

Rootladıktan sonra oyunları sdye kurabilirsin.
 
enver_techno

enver_techno

Üye
    Konu Sahibi
Jellybean güncellemesini yükleyen varsa hemen bizi bilgilendirirse sevinirim ;)
 
karotum

karotum

Üye
Bende iphone 5 s i verip bunu aldim umarim pisman olmam simdilik degilimde
 


Üst Alt