Haber Sony Xperia XZ akılı telefon için Android 7.0 Nougat güncellemesi geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony Xperia XZ akılı telefon için Android 7.0 Nougat güncellemesi geldi
Sony, akıllı telefon modelleri için Android 7.0 Nougat güncellemesi sunmaya devam ediyor.



Google'ın geçtiğimiz Ağustos ayında yeni Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemini sunmasının ardından Android'i cihazlarında kullanan firmalar, daha önceki dönemlerde sundukları modeller için güncelleme çalışmalarına başlamışlardı ve bu firmalar arasında Japonya kökenli firma Sony de yer alıyor.



Geçtiğimiz gün firma bir süredir devam eden beta sürecinin ardından Sony Xperia X Performance modeli için Android 7.0 Nougat güncellemesini sunmaya başlamıştı. Firma şimdi de bir başka önemli cihazı olarak Sony Xperia XZ için Android 7.0 Nougat güncellemesi yayınladı. Bu yeni akıllı telefon Eylül ayı başında Almanya'da düzenlenen IFA 2016 etkinliğinde resmi olarak duyurulmuş ve sonrasında da bir çok pazarda satışa çıkmıştı.

Yeni güncelleme Türkiye ile birlikte Rusya, Hollanda, Avustralya gibi ülkelerde sunulmuş durumda. Ayrıca kısa süre içerisinde de farklı pazarlarda da güncellemenin yayınlanması bekleniyor.

Sony Xperia XZ için sunulan yeni Android 7.0 Nougat güncellemesinin dosya büyüklüğü 1GB civarında. Bu yeni güncelleme ile iki ayrı ekran özelliği, kamera ve diğer bazı Sony uygulamalarında iyileştirme ve geliştirmeler, daha başarılı Stamina Modu yer alıyor.

Sony Xpria XZ akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD ekrana sahip. Cihazın sistem belleği 3GB olarak belirlenmiş ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB / 64GB olarak geliyor. Akıllı telefon Qualcomm'un dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemcili Snapdragon 820 yonga setinden güç alıyor.

23MP arka kamera içeren Sony Xperia XZ'nin ön kamerası da 13MP olarak belirlenmiş. Ayrıca Google Android 6.0.1 Marshmallow ile sunulan cihazın bataryası da 2.900mAh.
Sony Xperia XZ akılı telefon için Android 7.0 Nougat güncellemesi geldi
 


0MG90

0MG90

Üye
Sony'nin en hızlı güncellemesi bu oldu herhalde. Birde bizde alsaydık şu güncellemeyi. :(

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra, dragonmhmt ve Invoke
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android 6 güncellemesini en geç veren firmalardan birisi sony olmuştu ve çok tepki almıştı bu sefer hızlı davranması kendi yararına :)
 


Üst Alt