Son dakika. Işte 11'ler!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Son dakika. Işte 11'ler!
Fenerbahçe tam 26 yıldır onun hasretini çekiyor, ligde mutlu son için geri sayıma geçen Beşiktaş, “Şampiyonluk bizim, kupa bizim” diyor. Saatler kuruldu, nefesler tutuldu. Herkes müthiş finali bekliyor.


Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ile Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nı müzelerine götürmek için bu akşam son kozlarını oynayacak. Bir yanda Fenerbahçe'nin 26 yıllık kupa hasretine son vermeye kararlı olan Luis Aragones, diğer yanda ise hem lig hem de kupada şampiyon olarak tarihe geçmek isteyen Mustafa Denizli... İki kurt teknik adam da İzmir'deki mücadelede adeta satranç hamleleri yaparak birbirlerini alt etmeye çalışacak. Bugünkü final aynı zamanda, 2005-06'da Beşiktaş'ın uzatmalarda Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek kupayı kazandığı müthiş finalin de rövanşı olacak.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE
STAT: İzmir Atatürk
HAKEM: Bünyamin Gezer
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İ.Toraman, Sivok, Gökhan Zan, Ekrem, Cisse, Ernst, Yusuf, Tello, Holosko, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Carlos, Deivid, Selçuk, Emre, Uğur, Alex, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

Kuş uçmayacak
Zorlu karşılaşma için İzmir’de geniş güvenlik önlemleri alınacak. Beşiktaşlılar stada Mersinli kale arkasından alınacak. Mersinli kale arkası ile bitişik açık ve kapalı tribünler ortadan bölünerek Beşiktaş taraftarlarına tahsis edilecek. İl Güvenlik Kurulu’ndan yapılan açıklamada karşılaşmasında 2 bin 500 emniyet personeli ile 400 özel güvenlik personeli görev yapacak. Zorlu karşılaşmanın biletlerin tükendiği ve Atatürk Stadı’nın maç saatinde tamamen dolacağı bildirildi.
Derbi bereketi
Kupa finali, ekonomik krizin yaşandığı İzmir’e gibi geldi. Kent merkezindeki 5 yıldızlı oteller ve butik oteller tamamen doldu. Ayrıca yetkililer yaptıkları açıklamalarda, bugün kafe, restaurant ve barlarda büyük hareketlilik beklendiğini dile getirdiler. Taksiciler de, kupa finaliyle birlikte işlerin biraz daha yoğunlaşmasını beklediklerini belirttiler. Geçen sezon Kayserispor’un kaldırdığı Türkiye Kupası’nın finaline Bursa Atatürk?Stadı ev sahipliği yapmıştı.
Mayıs ayında Fener üstün
Ezeli rakipler, şimdiye dek mayıs ayında 42 kez karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Sarı-Lacivertliler, 42 karşılaşmanın 17’sini kazanırken, rakip ağlara 65 gol bıraktı. Beşiktaş ise 14 kez sahadan mutlu ayrılırken, 56 gole imza koydu. İki takım arasında mayıs ayında oynanan 11 maç ise berabere bitti
Fenerbahçe 6’da 6 yaptı
Bugünkü final öncesi Fenerbahçeliler’in en büyük güvencesi, Beşiktaş’a karşı son 6 maçta kurdukları büyük üstünlük. Sarı-Lacivertli ekip, 5 Mayıs 2007’den bu yana Kara Kartal’la biri Süper Kupa, 5’i Süper Lig olmak üzere oynadığı
6 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı bildi. Dikkat çeken bir nokta, son 5 maçın da 2-1’lik skorlarla bitmesiydi
2 milyon 36 bin Dolar kazandılar
Fenerbahçe, kupada 2 milyon 36 bin Dolar’ın sahibi oldu. Kanarya, katılım bedeli olarak 86 bin, 4 galibiyet için 400, liderliğe 200, çeyrek finale katılım bedeli 100 bin; çeyrek finaldeki 2 galibiyete 300, tur atlama primi 200, katılım bedeli 100 bin; yarı finalde 4 puana 300, tur atlama primi 250, finale kaldığı için 100 bin Dolar. Fenerbahçe kupayı kazanırsa 650, kaybederse 300 bin Dolar daha alacak.
10 günde çok şey değişti!
Lig derbisi öncesi İddaa, favori gösterdiği Beşiktaş’ın galibiyetine 1.60, beraberliğe 3.50 oran vermişti. Fenerbahçe’nin galibiyeti ise 3.75’ti. Ancak 10 gün sonra oranlar değişti. Bu kez favori gösterilen Kanarya’nın galibiyet oranı 2.00 olurken, Beşiktaş’ı 2.75 oran verildi. Beraberlik oranı ise 3.20 oldu.
Yasin tepkisi
Sakat ve cezalıların çokluğunda başarıyla görev yapmasına karşın Yasin’i İzmir’e götürmeyen Aragones’e büyük tepki var. Yöneticilerin olayı öğrenir öğrenmez Dede’ye haber gönderdiği ancak kararından vazgeçiremediği belirlendi. Camiada ise, “Haftalardır kadroya giremeyen Josico ile Maldonado’yu 18’e alıp, Yasin’i İstanbul’da bırakmak büyük haksızlık” yorumları yapıldı.


Not: Hey Allahım ya Volkan Babacan nereden çıktı..Umarım ufak bir hatayla hüsran olmaz..Olursa hata kaleci hatasından olur diye düşünüyorum..Hadi bakalım şans ve futbol takımların yanında olan olsun..İyi olan kazansın..Fenerbahçemiz kazansın.:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt