Softether VPN kurulumu- Video

Sponsorlu Bağlantılar

-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Softether VPN kurulumu- Video
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

(Öncelikle belirtmeliyim bu youtube kanalını öylesine kurdum sırf yaptığım şeyi aktarabilmek için. O yüzden ismi de dandik :D Fazla takılmayın.)



—-Blogu paylaşırsanız daha çok kişiye ulaştırabiliriz. İstediğiniz mecrada paylaşabilirsiniz, sadece videoyu çekip başka bir yere yüklemeyin yeter.—--

Merhaba arkadaşlar;

Ülkemizdeki internet engellerinin üstüne bu videoyu çekmeye karar verdim. Bildiğiniz üzere bazı internet servisleri engellendikten sonra bu engelleri kaldırmaya yarayan ücretli ve ücretsiz birçok vpn (betternet, zenmate vs) de engellenmeye başladı. Videoda anlattığım Softether vpn ise bu engellerin dışında kalıyor ve kullandığı portlar engellenemiyor. Kuruluma geçelim;

Öncellikle bir DigitalOcean hesabınız olması gerek, adresine giderek bir hesap oluşturuyoruz, bu kısmı videoyu izlemeden önce yapın. Ayrıca digitalocean, Enpara ve İninal gibi kartları kabul etmiyor. Başka bir kart kullanmanız gerek.

Hesabımızı kurduktan sonra VPS yani Virtual Private Server (kişisel sunucu diyebiliriz) kuruyoruz. DigitalOcean buna “droplet” diyor. Droplet’imizi videoda gösterdiğim gibi kurduktan sonra mail adresimize gidiyoruz çünkü VPS’e erişim bilgilerimiz bize mail olarak geliyor. Ben bu bilgileri kurulumda kullanmak üzere kopyalayarak metin dosyasına yapıştırdım. Video’da görebilirsiniz.
Daha sonra Putty isimli programı şu linkten, indiriyoruz, kurulum istemeyen bir program, exe ile direkt çalışıyor.

Putty programını açtıktan sonra bize verilen bilgilerden IP adresini videoda gösterdiğim yere yapıştırarak server’a bağlanıyoruz. Bu işlemde videoda gösterilenden başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
İlk defa bağlandığımız için gelen pencereye “Evet” diyoruz ve kurulumu yapacağımız terminal sayfası açılıyor.
Daha sonra mail’imize gelen bilgilerde bulunan şifreyi kopyalıyoruz. Burası önemli, Putty programına geçip SAĞ tıklıyoruz. Putty programında SAĞ tıklama komutu “Yapıştır” anlamına gelir. Bu işlemi yaptığımıza ekran hiçbir şey görünmeyecek zira linux sistemlerde şifre yazıları GÖRÜNMEZ.
Bu işlemi yaptıktan sonra Enter’a basıyoruz ve ilk oturum açılıyor. DigitalOcean suncularında sunucuya ilk defa bağlanıyorsanız şifreyi değiştirmek ister, bu yüzden tekrar sağ tıklayıp Enter’a basıyoruz.
Bunu da yaptıktan sonra bizden “Yeni şifre” yazmamızı istiyor, uzun bir şifre yazmayın zira yazdıklarınız size görünmeyecek.
Şifreyi yazıp Enter’a bastıktan sonra yeni şifreyi tekrar girip Enter’a basıyoruz.
Sunucumuz artık komut girmeye hazır.

(Bu işlem başlıkta da belirtildiği gibi Ubuntu 14.04 içindir. Ben 32 bit kullandım, 64 bit denemedim ama bir fark yaratmayacaktır.)

Video’da kullandığım sunucu komutlarını burda bulabilirsiniz,

aynı kodları burda da paylaşıyorum.
————-Kurulum kodları—————
apt-get update -y
apt-get upgrade -y

Videoda gösterdiğim gibi iki kodu birden kopyalarsanız Putty’ye gelip sağ tıkladığınızda ilk kodu direkt giriyor ancak ikinci kodda tekrar Enter’a basmanız gerekiyor.

add-apt-repository ppa:dajhorn/softether

Bu kodu da kopyalayıp Putty’ye geçip sağ tıklayarak yapıştırıyoruz, ardından Enter’a basıyoruz.

apt-get update
apt-get install softether

Yukarıdaki gibi aynı işlemleri bu kodlarla yapıyoruz. Sunucu kurulumuyla işimiz bitti, şimdi Softether Vpn Server Manager ve Softether VPN Client kuruyoruz. Şu linki kullanarak iki programı da indirebilirsiniz, kurulumları kolay olduğu için videoda yer almıyor.
Daha sonra Vpn Server Manager’a geçip “New Setting” kısmına tıklıyoruz, Setting Name kısmına istediğiniz bir isim (ben vpn verdim) verip Host Name kısmına mailim’ize gelen Sunucu IP’sini giriyoruz. Daha sonra OK’e tıklayıp kaydediyoruz. Bundan sonra kaydettiğimiz ayara çift tıklayarak sunucuya bağlanıyoruz. İlk defa bağlandığımız için Yeni şifre girip altında yeni şifreyi tekrarlıyoruz. Daha sonra sunucu yönetim ekranımız açılıyor, gelen pencreleri videodaki gibi kapatıp manuel kurulum yapıyoruz. Video’daki istediğimiz pencereye geldikten sonra ” Create a Virtual Hub” a tıklıyoruz. Açılan sayfadan Virtual Hub Name’i, şifreyi ve şifre tekrarını girip kaydediyoruz. Daha sonra yarattığımız Virtual Hub’a çift tıklayarak erişiyoruz. Açılan sayfadan Manage Users’a tıklayarak yeni bir kullanıcı oluşturacağız. Kullanıcı adı, Tam isim, Şifre ve Şifre tekrarını girdikten sonra kaydediyoruz. Daha sonra” Virutal NAT and Virtual DHCP Server (SecureNAT) a tıklıyoruz, açılan sayfadan Enable SecureNAT’a tıklayıp onaylıyoruz, eğer bu adımı uygulamazsak DHCP bize ip vermeyecektir. Bu işlemler de bittikten sonra exit butonlarını kullanarak bütün sayfalardan ayrılıyoruz. Softether VPN client’ı açıp oluşturduğumuz kullanıcı adı ve şifre ile sunucumuza bağlanmamız gerekiyor. Bu yüzden videoda gösterildiği gibi Softether VPN Client’ı açarak sağ tıklıyoruz ardından New VPN Connection Setting’e tıklıyoruz.

Host name kısmına mailimize gelen ve daha önce kullandığımız Sunucu IP adresini giriyoruz.
Virtual Hub Name kısmına daha önce belirlediğimiz ismi giriyoruz. Sağ taraftan kullanıcı adı ve şifremizi girip OK’e tıklıyoruz. Artık her şey tamam, oluşturduğumuz ayara çift tıklayarak bağlanıyoruz.

Umarım faydalı olmuştur, ülkemizde daha hızlı ve engelsiz internet hizmeti görmek dileklerimle.

 

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
905
ömer talat katı
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
21K


Üst Alt