Sivas Arkeoloji Müzesi'nin Çocuk Bölümüne Büyük İlgi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Sivas Arkeoloji Müzesi'nin Çocuk Bölümüne Büyük İlgi


Sivas Arkeoloji Müzesi'nde çocuklar için oluşturulan toprak işleme atölyesi ve darphane büyük ilgi görüyor. Yılda yaklaşık 7 bin kişinin ziyaret ettiği bölümde çocuklar kendi eserlerini oluşturup kendi paralarını basıyor.

Sivas'ta birbirinden değerli 12 bin 500 eserin sergilendiği Arkeoloji Müzesi çocukların yoğun ilgisini görüyor. Müzeyi ziyaret eden çocuklar 2009 yılında oluşturulan çocuk bölümünde keyifli vakit geçiriyor. Çocuklar, müzede sergilenen eserleri dikkatle inceledikten sonra toprak işleme atölyesinde kil ve oyun hamuru ile müzede sergilenen eserlerin benzerlerini yapıyor. Çocukların yaptığı heykel, küp, sikke, çanak ve çömlek gibi eserler müze içerisinde sergileniyor. Çocuklar ayrıca kendileri için oluşturulan darphanede antik dönemdeki gibi örs ve çekiçle para basıyor. Kurşundan oluşturulan sikke puluna müzenin ismi ve logosunu basan çocuklar bu temsili paraları hatıra olarak saklayabiliyor. Ayrıca müzenin arka bahçesine hazırlanan temsili kazı alanında ise çocukların kazı yapmasına izin veriliyor. Müze çalışanları tarafından toprağa gömülen küp ve çömlekleri kazı aletleriyle dışarı çıkaran çocuklar burada keyifli dakikalar geçiriyor.

Müzenin çocuk bölümü hakkında bilgi veren Arkeolog Adem Bedir, "Çocuk eğitim alanı 2009 yılında müzemizin açılmasıyla birlikte faaliyetlerine başladı. Amacımız, müzemizi ziyaret eden çocukların sadece eserleri görüp geçmesi değil aynı zamanda buranın bir eğitim yuvası olduğunu göstermek ve çocuklarımızın müzeye bakış açılarını daha ileri seviyelere taşımak. Çocukların burada yaptıkları çalışmalarla tarihe olan ilgileri artıyor. Çocuklar bizim verdiğimiz killerle burada veya başka müzelerde gördüğü eserleri yapıyorlar. Ayrıca yağlı boya ile tarihi eserlerin resimlerini yapıyorlar. Bu da çocuklarımızın müzeyle ne kadar ilgili ve alakalı olduklarını gösteriyor" diye konuştu. - Sivas
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
süpermiş ya :D
 


Üst Alt