Sınavda Zaman Zaman Yetiştirmek

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Sınavda Zaman Zaman Yetiştirmek
Sınavda zamanı iyi kullanmak başarıyı arttıran temel faktörlerdendir. Fakat çoğu öğrenci, bunu bilmesine rağmen sınavlarda zamanı doğru kullanamamak en çok karşılaşılan problemlerin başında gelmektedir. Sınavda zamanı doğru ve etkin kullanamama nedenleri:


1. Sınavdaki kolay ve zor test sorularının puansal değerinin aynı olmasına rağmen pek çok öğrenci zor soruları çözmenin, daha fazla puan getireceği düşüncesiyle, zor sorulara takılıp, kalarak daha fazla zaman harcar. Bunun sonucu olarak sınavda başarısızlığa uğrar.

2. Sınava hangi testten başlanacağının bilinmemesi de zaman harcamanıza neden olan diğer bir faktördür. Genel kural olarak, sınava en başarılı olabileceğiniz testten başlamanız gerekir.

3. Sınavdaki uzun veya karmaşık gibi görünen sorular için çok fazla zaman harcamak, tekrar tekrar okumak yapılan diğer yanlışlıklardandır.

4. Sorulardaki "uyarıcılara" dikkat etmemek, soruyu kavramanızı zorlaştırır. Bu da soruyu çözmeniz için gereken sürenin uzamasına neden olur.

5. Sınavda " Turlama tekniği " kullanmamak, sıralı çözüm yolunu benimsemek gibi faktörler sınavda zamanı etkili kullanmanızı olumsuz yönde etkiler.
 


Üst Alt