Series 60 v3 320x240 cep telefonlarına N-Gage yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

mesmerizeme

Üye
    Konu Sahibi
Series 60 v3 320x240 cep telefonlarına N-Gage yükleme
Evet arkadaşlar, sitede yeni olduğum doğru. Sırf şu n-gage'i yükleyebilmek için hesap almıştım. Bütün postlar çok eski ve programların hiç birisini E71 firmware 500 ile çalıştıramadım, ama sonunda başardım.

***NOT: Yöntemi kendim deneyerek buldum, kendim yarattım demiyorum yabancı siteden buldum başka sitelerin anlatımlarıyla birleştirdim ve oldu***

Bu konuyu paylaşmasaydım gerçekten vicdan azabı çekecektim, çünkü 4 gündür saatlerimi bilgisayarım ve telefonum elimde geçiriyorum (arada bilgisayarıma ve telefonuma virüs soktuğum da oldu. Başlıyorum

Öncelikle zor bir yöntem değil. Tüm dosyaları aşağıda veriyorum (hello ox2 hariç)

İlk yapmamız gereken Hello OX2'yi yüklemek. Dosyanın imzalı sürümünü malesef bulamadım. Sitesi bu: buradan imzasız sürümü ya da imei numaranızı girerek imzalı sürümünü alabilirsiniz (ben opda.cn sertifikasıyla yükledim. O bambaşka bi konu belki bi gün zaman bulursam anlatırım.)

Hello OX2'yi telefonumuza kurduğumuzu varsayıyorum. Kurulumda bir sürü şey isteyecek: kullanıcı verisi okumak yazmak vs vs hepsini kabul ettikten sonra yüklemeyi tamamlıyoruz. Ardından Hello OX2'yi çalıştırıyoruz.

What do you want to do? şeklinde bir ekran geliyor. Hack my phone again seçeneğini seçiyoruz. Programın güzel yani hacklediği gibi hack'i geri alabiliyor yani servise götürmeniz gerekirse unhack diyerek herşeyi eski haline getirebiliyosunuz. Bir sürü işlem yapıyor (evet bunların isimlerini tek tek vermiyorum size düşen sadece beklemek) sonrasında Done ve bişeyler anlatan bi yazı çıkıyor, OK diyerek kapatıyoruz.

Ardından menüde yükleme bölümünde hello ox2'nin yanında rompatcher+ diye bir program daha göreceksiniz, o programı açıyoruz. ok diyerek info'yu geçiyoruz. Open4all RP+ adında yanında mavi ok bulunan bir yazı olacak, navi tuşu (ortadaki tuş) ile tıklayarak o mavi oku yeşil tik'e çeviriyoruz ve programdan çıkyıoruz. Artık tüm dosyalara erişim iznimiz ve imzasız program yükleme iznimiz var.

Verdiğim dosyalardan N-Gage 1.40 ve uzun uzun ismi daha olan (aldığım kaynaktan orjinalini vermek istedim) programı kuruyoruz. X-plore yardımı ile (var olduğunu varsayıyorum eğer elinizde yoksa imzasız program çalıştırabildiğiniz için herhangi bir yerden bulduğunuz dosya yöneticisi ya da x-plore'u güvenle kullanabilirsiniz, forumda 3 sn'de açılan güzel bi tane vardı onu kullanıyorum öneririm) c/resource/apps klasörüne playcommon.mbm dosyasını kopyalayın. Son olarak ta ngage fixes.sis adlı programı kurun, ve telefonu yeniden başlatın.

Hafıza kartındaki n-gage klasörüne internette bulduğunuz .n-gage uzantılı oyunları atın

ve en önemli bölüm (bana bir günü kaybettiren bölüm)
Rom patcher+ programını açın, oradaki yeşil tiki tekrar tıklayarak mavi oka dönüştürün. (evet bunu düşünememiştim şimdi çözdüm ve anında yazıyorum) ardından yüklemelerdeki Games uygulamasına tıklayarak istediğiniz gibi oyunları yükleyip oynayabilirsiniz.

Sorunuz olursa açık bi şekilde sorarsanız cevaplarım. Yukarıdaki adımları teker teker uygularsanız sorununuz olmaz.

Yöntemi yabancı sitede anlatan birisi nokia E63'te denemiş, ben ise 3 ay önce aldığım gri E71'de denedim ve yazıyorum

Başka ekran çözünürlükleri için uygun mu bilmiyorum.
Foruma da ilk açtığım başlık çömezliğimi mazur görün :) Denediğim her n-gage oyunu gayet güzel 320x240 çözünürlüğe oturdu ayrıca oyun aramadım ancak n-gage programı 240x320 modunda çalışıyor. oyunu açınca tam ekran oluyor ama.

Hafıza yetersiz uyarısı alıyosanız bi kaç arkada çalışan programı kapatarak tekrar deneyin (arayınca tam ekran foto gösteren yazılım, konuşma kaydedici vs

Dosyaların içinde bir de Magickey diye program göreceksiniz. N-gage tam klavyeli telefonların numerik klavyesini desteklemediği için ona da ihtiyacımız var :)

o programı da telefonunuza kurun.

programı açtıktan sonra kaydırma tuşunun sağ tarafına basarak keymap list'e gelin. options'dan add seçeneğini seçin ve dilediğiniz ismi verin. ben games adını verdim

ardından o keymap'in üzerine gelip navi tuşuna tıklayın.ardından da click to add pair'e

sırası ile şunları kodlayın


No. 1: org: 82 -----> map to: 49
No. 2: org: 84 -----> map to: 50
No. 3: org: 89 -----> map to: 51
No. 4: org: 70 -----> map to: 52
No. 5: org: 71 -----> map to: 53
No. 6: org: 72 -----> map to: 54
No. 7: org: 86 -----> map to: 55
No. 8: org: 66 -----> map to: 56
No. 9: org: 78 -----> map to: 57
No. 0: org: 77 -----> map to: 48
Symbol *: org: 85 -----> map to: 133
Symbol #: org: 74 -----> map to: 127

'leri eklerken sol seçim tuşundaki ok tuşunu kullanırsanız ortaya basmak yerine sorun yaşamazsınız.

ardından kaydırma tuşunun sol tarafına basıp app list'e gelin.options'tan add seçeneği ile listedeki uygulamalardan games'i seçin. orta tuşa basarak isim verdiğiniz yeni keymap'i seçin ve çıkın. şimdi n-gage oyunlarını normal numerik klavye ile de oynayabilirsiniz

Emeğe saygı lütfen. Tm yazıyı ben yazdım izinsiz alıntı yapmayın!

ve teşekkür etmek bir tık uzaklıkta!



gerekli dosyaların tamamı da burada
 
  • Beğen
Tepkiler: ibrahimoh, kartal076, kemal21 ve 8 diğerleri


pRime.

pRime.

Üye
Teşekkürler deneyelim bakalım..

--------------- Ekleme ---------------

Resimli anlatım çok daha iyi olurdu ama bu da yeterli.
 

mesmerizeme

Üye
    Konu Sahibi
Resimsiz anlatarak elimden gelenin en iyisini yaptım, zaman bulabilirsem resimleri de eklerim :) Rica ederim
 
devil_man_o

devil_man_o

Üye
mesmerizeme öncelikle ellerinize sağlık çok büyük bi emek sarfetmişsiniz uzun süredir n71 telefonumu hacklemek ıcın ugrasıyordum ve bunu sayenizde başarabildim 1. teşekkür bunun için ve n gage oyunlarınıda sayenizde oynayabilicez bunun içinde sonsuz teşekkürler tekrar tekrar emeginize ellerinize sağlık saygılar...
 

by_eMr3

Üye
dahili bileşen hatası alıyorum ngage 1.40 ı yüklerken ??? yardım et pls??!!
 
Brain.

Brain.

Üye
ellerine saglik kardes
 

by_eMr3

Üye
ngage 1.40 ı yüklerken dahili bileşen hatası veriyor : yüklenemiyor bu bir dahili bileşen " diyor ???????????????

YARDIM ET LÜTFEN ?!
 
YasirN

YasirN

Üye
eline saglık hocam deneyecem aksama
 
futbol123

futbol123

Üye
teşekkürler..
 

semihlampir

Üye
linkinde saglam olsa süper olucakmış
 
seyfipasa

seyfipasa

Üye
saolasın..
 

alinyo

Üye
tşkler arkadaşım ama hotfile linki ölmüş yenilersen seviniriz saol.
 
Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Link kırık , yeniLeninceye kadar :locked:
 


Üst Alt