Sarımsak çayı zayıflatıyor mu

Sponsorlu Bağlantılar

yokolucu

Üye
    Konu Sahibi
Sarımsak çayı zayıflatıyor mu
Sarımsak çayı zayıflatıyor mu ?
Evet sarımsak çayı içenler içmeyenlere göre yüzde on beş daha hızlı kilo kaybı yaşıyor. Çay bitkisi soğuktan ve dondan hoşlanmaz, rüzgârı sevmez, kurakta yetişmez, düzenli bir sıcaklık ve bol yağmur ister. Çayın yetişebilmesini bu coğrafi sınırlar belirler. Çayın normal bir şekilde yetişmesi ve gelişebilmesi için yıllık yağış ortalaması en az 1600 milimetre, maksimum sıcaklık 38 ˚C ve minimum sıcaklık -10 ˚C dereceleri arasında olmalıdır.

Bununla birlikte çayın iyi yetişmesi için yağan yağmur miktarının 2000-3000 milimetre arasında bulunması ve yaz aylarında düşen yağış miktarının 300 ile 500 milimetre arasında bulunması gereklidir. Çayın yetişmesinde yıllık ortalama sıcaklığın 18 ˚C olması gereklidir. Ancak 200 ila 1000 metre yükseklerde sıcaklık ortalamasının 20 ˚C ile 25 ˚C, daha yükseklerde 10 ˚C ile 25 ˚C arasında bulunması gereklidir. Buna karşılık çayın iyi yetişmesi için sıcaklığın 32 ˚C’nin üstünde olması gerekmektedir. Bununla birlikte sıcaklığın en yüksek ortalama miktarları ve yılın en düşük sıcaklık miktarı çayın yetişmesi ve gelişmesine etki eder. En düşük sıcaklık -6 ˚C olarak, birkaç gün devam ederse çayın soğuğa karşı korunması veya bu soğuğa dayanıklı çeşitlerin yetiştirilmesi icap eder.

Genel olarak 0 ˚C’nin altında -5 ˚C’de yaprak ve genç sürgünler donar, hücre içerisinde bulunan tanenli maddeler ve kafein hücre dışına çıkar. Çay bitkisi bir yüksek saha bitkisidir. Yükseltiyle birlikte sıcaklık ve rutubet azalsa dahi bu durum çay kalitesinin yükselmesine sebep olur. Bu sebepten dolayı Sri Lanka’da çaylar deniz seviyesinde, denizden 1000 metreye kadar ve 1000 metreden fazla olmak üzere üç kesimde yetiştirilmektedir. En yüksek kaliteye sahip çay, en yüksek rakımda yetiştirilen çaydır. Hindistan’da çay 300 ile 2500 metre yüksekliğe kadar, Çin’de yüksek kaliteli çay 1000 metrede, Tayvan’da 100 ile 300 metrede çay yetişebilmesine karşılık Azerbaycan’da ve Rize’de çay 1000 metre yükseltiye kadar yetiştirilmektedir. Japonya’dan ihraç edilen çayın yarısı deniz kenarındaki dağlık kıyılarda ve İran’da ise daha çok denize yakın seviyelerde yetiştirilmektedir.
 
Son düzenleme:
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Onun Çayıdamı Varmiş
 


Üst Alt