Samsung Ve Bimeks Yapay Zeka Tarafından Yönetilecek

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Samsung Ve Bimeks Yapay Zeka Tarafından Yönetilecek


Türkiye’nin ilk teknoloji mağazası BİMEKS’de ürün yönetimi emin ellerde.

Bimeks müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için teknoloji pazarındaki yeniliklerine bir yenisini daha ekledi.

Ürün yönetimi ve entegrasyonu açısından Samsung Electronics ile CPFR (Collaborative Planning, Forecasting and Replenishment – Karşılıklı Büyüme için Stratejik Ortaklık) hizmeti, tedarikçi ile müşteri arasındaki operasyonlar bütününü temsil ediyor. Samsung bu projeyle, satış ve planlamanın ötesindeki katma değerli programlar ile tüm Türk tüketicilerine maliyet avantajı sağlamayı amaçlıyor. Bimeks, Amerika ve Avrupa’dan sonra, Samsung’un Ortadoğu bölgesindeki ikinci CPFR müşterisi oldu. Buna göre Samsung ve Bimeks tedarik zincirini yapay zeka yönetecek.

Bu doğrultuda Bimeks Türkiye’nin 58 şehrine yayılmış 141 mağazasıyla, müşterilerine en iyi olanı en ucuza sunmayı hedefliyor. CPFR Programı, Samsung’un müşterisinden aldığı satış ve sipariş tahminleri ile ileriye yönelik 12 haftalık dönemin sağlıklı şekilde planlanmasını sağlıyor. Samsung müşterileri, kampanya ve pazar bilgilerini haftalık olarak alabiliyor. Ayrıca Samsung tarafından, yeni ürün ve güncel fiyatlandırma özelinde de bilgilendiriliyor.

Bu bilgiler ışığında, müşterinin haftalık satış ve sipariş rakamlarının ile ilgili öngörü gerçekleştirilirken, müşterinin stok açısından sıkıntı yaşamasını da önüne geçiliyor. Proje, lojistik operasyonlar açısından ileriye dönük 12 haftalık süreç için vizibiliteyi artırıyor. Ek olarak, daha iyi bir planlama ile zamanında ve gereken adette teslimatın gerçekleşmesi sağlanıyor.
 

Benzer Konular



Üst Alt