Samsung, patent ihlali iddiası ile Huawei'yi dava ediyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, patent ihlali iddiası ile Huawei'yi dava ediyor
Akıllı telefon pazarı şu anda tüm dünyada en büyük hacme ulaşan elektronik cihaz pazarı olurken, her geçen dönem de büyümeye devam ediyor. Baktığımızda dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin ve daha sonra da Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri gelmekte.



Pazara baktığımızda Samsung, Galaxy modelleri ile lider durumda ve özellikle de bu sene Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge büyük ilgi görüyor. Ayrıca Galaxy Note7 adındaki bir başka önemli modeli de kısa süre içerisinde sunulacak.

Samsung'un ardından Apple iPhone modelleri ile ikinci sırada ve Çinli Huawei de üçüncü sırada yer almakta.

Geçtiğimiz dönemde bir çok kez Samsung ve Apple arasında patent savaşları yaşadık ve bir çok ülkede mahkeme salonlarında bu iki teknoloji devi çarpıştılar. Patent savaşları sadece bu iki firma ile sınırlı olmazken, ayrıca Samsung ve Huawei arasında da yeni bir savaş doğuyor.

Samsung, Çin'de Huawei'yi dava ediyor. Güney Kore merkezli firma, Huawei'nin altı patent üzerinden ihlal yaptığını iddia ederken, bu patentlerin ne ile ilgili olduğuna dair bir açıklama ise gelmiş değil.

Samsung'un Reuters'a yaptığı açıklamaya göre söz konusu durum ile ilgili olarak Samsung'un konuyu dostça çözme çabalarına karşılık herhangi bir sonuç alamadığı ve bundan sonra da yasal yollara başvuracağı kaydedilmekte.
Samsung, patent ihlali iddiası ile Huawei'yi dava ediyor
 


Üst Alt