Samsung Galaxy S I9000 3 (tuş) Buton Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

h_emre_s

h_emre_s

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S I9000 3 (tuş) Buton Sorunu
Samsung Galaxy S I9000′in Türkiye ve dünyadaki bazı serilerinde cihazı Recovery Mode, yani kurtarma moduna getiren 3 butona aynı anda basılarak aktif olan özellik çalışmıyor.

Yani versiyon yükselteceklerde büyük sorun.
Peki neydi bu 3 buton problemi?

Bildiğiniz gibi I9000, Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu işletim sistemi Android üzerinde çalışıyor. Her geniş çaplı işletim sistemine sahip, akıllı telefonlar gibi I9000′de bir kurtarma ve yazılım güncelleme moduyla birlikte geliyor. Bu kombinasyon cihazınıza yazılım güncellemesi yaparken (dikkat, uygulama yüklerken değil! İşletim sistemini güncellerken) “Download Mode”a, telefonun işletim sisteminde bir hata olduğunda ya da güncelleme sırasında telefon kitlendiğinde ise “Recovery Mode”a alarak cihaza fabrika kök yazılımını tekrar kurabiliyor yani “kurtarabiliyor”. Bu modlara geçişin kombinasyonları ise şöyle
Recovery Modu = Ses Yükselt + Home + Güç
Download Modu = Ses Azalt + Home + Güç
İşte Samsung Galaxy S I9000′in Türkiye ve dünyadaki bazı serilerinde bu hayati önem taşıyan özellik, yani bu kombinasyonlar kesinlikle çalışmıyor. Tüm dünyadaki deneyimli kullanıcılarının, Samsung’u ve ilgili forum sayfalarını mesaj yağmuruna tutmasına sebep veren bu sorun, öncelikle Samsung Kanada tarafından resmen kabul edildi. Hatta Samsung Kanada, bu durumdan muzdarip kullanıcılar için bir Facebook grubu dahi kurdu ve onlara kibarca “burada toplanıp bekleyin” dedi.

not: bu tamamen alıntıdır ve burda çözümü var
 


fireman87

fireman87

Üye
Bu sorun yaygınlaşmış zaten çözümüde mevcut.. Eğer bu sorunu olanlar varsa yararlı olacaktır.
 
h_emre_s

h_emre_s

Üye
    Konu Sahibi

McCeNe

Üye
ahh samsung ahh. paraya önem vermeye başladığından beri sağlamlığını kaybettin. her modelinde farklı bir sorun var.
 

berkcombil

Üye
Bnde sorunumu aynen arkadaşın verdiği linkten aylar önce çözdüm ve şu an için herhangi bir sıkıntı yok.Eğer adımları doğru uygularsanız sizin için de sorun olacağını sanmıyorum:oke:
 

emirhanecem

Üye
1.Bilgisayarınızda Odin'i açın yükleyeceğiniz firmware dosyalarını seçin eksik bir şey kalmasın yazılımı yüklemeye hazır olsun.
2.Telefon kapalı iken bilgisayara bağlayın şarj olmaya başlayacaktır.
3.Telefonu açın ve ekrana i9000 yazısı geldiğinde bilgisayarınızda o anda "ding" bağlantı sesi gelir, ses geldiğinde odin' start deyin yükleme başlar hayırlı uğurlu olsun geçmiş olsun gözünüz aydın olsun.
 


Üst Alt