Samsung, 2016 ikinci çeyrekte de açık ara lider

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, 2016 ikinci çeyrekte de açık ara lider
Akıllı telefon pazarında mücadele devam ederken, özellikle de global pazarın zirvesinde yer alan isimlerin akıllı telefon satış rakamları oldukça merak edilirken, bu üreticilerin başında da Güney Kore merkezliSamsung yer almakta.



Samsung, bu sene bir çok yeni modelini pazara sundu. Özellikle giriş seviyesinde Galaxy J (2016) ailesi ile dikkat çeken firma, Galaxy A (2016) çatısı altında da bir çok yeni premium modelini satışa çıkarmıştı.

Diğer taraftan üst seviyede ise firma, Şubat ayı sonunda düzenlenen MWC 2016, Mobil Dünya Kongresi'nde yeni nesil amiral gemisi Galaxy S7'yi duyurdu ve ayrıca bu akıllı telefonun hem kavisli, hem de büyük ekrana sahip versiyonunu da Galaxy S7 edge adı ile gün yüzüne çıkarmıştı. Bu modelleri firmanın en büyük itici gücü olarak pazarda yer alıyor.

Samsung'un 2016 ikinci çeyrek satış rakamlarına dair bilgi pazar araştırma şirketi Canalys'den geldi. Bu firmanın yayınladığı son rapora göre Samsung, 2016 ikinci çeyrekte 80 milyon akıllı telefon satış rakamı ile global pazarda liderliğini korudu.

Samsung'un en büyük rakibi ise Apple olurken, firma dün yayınladığı finansal raporlardan söz konusu çeyrekte 40.4 milyon iPhone sattığını belirtti. Bu da Samsung'un Apple'ı ikiye katladığı anlamına geliyor.

Ayrıca gelen bilgilere göre pazarın üçüncü sırasında yer alan Çinli Huawei ise 31 milyon akıllı telefon satmasını bildi. Firma özellikle de Honor alt markası ile son dönemde büyük ilgi görüyor...
Samsung, 2016 ikinci çeyrekte de açık ara lider
 


Üst Alt