şampiyon Galatasaray

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
şampiyon Galatasaray


ŞAMPİYON GALATASARAY
Turkcell Süper Lig 2007-2008 sezonunun son haftasında takımımız Ali Sami Yen'de OFTAŞ'ı yenerek, şampiyon oldu
G.Saray 2-0 G.Birliği OFTAŞ
Galatasarayımız şampiyonluk için sahaya çıktığı Turkcell Süper Lig'in son hafta mücadelesinde, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u 2-0 yenerek, 17. şampiyonluğunu ilan etti. Ligin son haftasına en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde giren Galatasarayımız OFTAŞ'ı yenerek, zorlu geçen maratonu ipi göğüsleyerek bitirdi. Maçın gollerini 36. dakikada Hakan Şükür ve 45+1. dakikada Hakan Balta kaydetti. Bu sonuçla Galatasarayımız ligi 79 puanla şampiyon olarak tamamladı. Maç öncesi Ali Sami Yen tribünleri tıklım tıklımdı ve adeta taraftarlarımız şampiyonluğu önceden kutladı. Maç öncesi ısınmaya çıkan futbolcularımızı adeta bağrına basan taraftarlarımız karşılaşma öncesi takımımıza büyük bir güven aşıladı. Maça yüksek tempoyla başlayan takımımızda özellikle Arda sol kanattan bindirmeleriyle etkili oldu. Arda sahada basmadık yer bırakmazken, ileri Hakan Şükür ve Ümit Karan'da gol için var gücüyle rakip kaleye yükleniyorlardı. İstediğimiz pozisyonları bulamzken, G.Birliği OFTAŞ kendi yarı alanına çok gömüldü.
Hakanlar işi bitirdi!
Karşılaşmanın 36. dakikasında sahada Aslan yürekli genç oyuncumuz Arda birden parladı ve sağ kanatta kaptığı topu dip çizgiye kadar sürdü. Sağdan ceza alanına giren Arda içeri çevirdi ve ön direkte Hakan Şükür'ün bitirici vuruşuyla takımımız 1-0 öne geçti. Bu golden sonra adete Ali Sami Yen tribünleri yıkıldı. Taraftarımız tezahüratlarla coşarken, oyuncularımızda sahada büyük bir sevinç yaşadı. Golün ardından tekrar G.Birliği OFTAŞ kalesine yüklenen Galatasaray adeta rakip kaleyi abluka altına aldı. Herkes ilk yarı böyle bitecek derken 45+1. dakikada Arda'nın soldan ortasında defans topu uzaklaştırdı. Hakan Balta ceza yayından sağ ayağıyla topa öyle bir vurdu ki kalede 3 Recep olsaydı bu topu çıkaramazdı. Bu golle iyice rahatlayan takımımız, soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti. Fenerbahçe'nin de Trabzon'da 2-0 ilk yarıyı yenik kapttığı haberi gelince oyuncularımız iyice rahatladı.
Oyuncularımızın hırsı parmak ısırttı
İkinci yarıya bu rahatlıkla başlayan takımız oyunu kendi yarı alanında kabul etti. G.Birliği OFTAŞ ise ikinci yarıya 2 değişiklikle başladı. G.Birliği OFTAŞ'ın ataklarında savunmada Servet ve Emre çok iyi müdafa yaptı ve kalemizde gol izni vermedi. İkinci yarı daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, oyuncularımızın hırsı görülmeye değerdi.
Servet ve Hakan Balta sakatlandı
Karşılaşmanın 62. dakikasında Ümit Karan oyundan çıktı ve yerine Lincoln girdi. Bu değişiklikte hem Ümit Karan hem Lincoln tribünlerden büyük alkış aldı. Lincoln'ün oyuna girmesiyle hücum gücünde belirgin bir üstünlüğümüz oluştu. Lincoln verdiği ince paslarla Hakan Şükür'e birçok pozisyon yarattı. Ama bu pozisyonların bazılarında Hakan Şükür ofsaytta kalırken, bazı pozisyonlardan da yararlanamadı. Karşılaşmanın 77. dakikasında takımımızın ikinci golünü atan Hakan Balta sakatlanarak yerini Volkan'a bıraktı. Son dakikalarda bu sezon büyük bir özveri ile oynayan Servet, Bouda ile girdiği ikili mücadele sonucunda yerde kalırken, sakatlandı. Karşılaşmanın 81. dakikasında Servet yerini Song'a bıraktı.
Ve şampiyonuz
Oyunun kalan bölümlerinde Galatasarayımız önce Hakan Şükür ile yüzde yüzlük bir golden yararlanamazken, Ayhan'ın bir topu da üst direkten geri döndü. Bu pozisyonlardan yararlanamayan Galatasarayımız son düdükle birlikte 17. şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe ise Trabzon'da 2-0 yenilerek ligi 73 puanla tamamladı. 2007-2008 sezonunu 79 puanla şampiyon olarak tamamlayan Galatasarayımız, çok sorunlar yaşadığı bu sezonu mutlu sonla bitirerek, herkese ne kadar büyük bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi. HERKES HADDİNİ BİLECEK. EN BÜYÜK GALATASARAY.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Barış'ın sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
15. dakikada Ayhan'ın ceza sahasına ortasında Servet'in kafa vuruşunda kaleci Recep, son anda topu üstten kornere çeldi.
26. dakikada Barış'ın ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Recep, topu kornere çeldi.
34. dakikada ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın vuruşunda kaleci Recep topu kontrol etti.
36. dakikada rakibi Petkoviç'ten kaptığı topla sağ kanattan ceza sahasına giren Arda, yerden içeriye ortasında Hakan Şükür topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 1-0
45+1'de ceza sahası sol çaprazında Arda'nın içeriye ortasında defansın kafayla uzaklaştırdığı topa Hakan Balta'nın ceza sahası dışından bekletmeden gelişine sert şutunda top köşeden ağlarla buluştu. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
67. dakikada Yakubu'nun sağ kanattan ceza sahasına ortasında Sando'nun yavaş kafa vuruşunda top kaleci Aykut'ta kaldı.
80. dakikada Sandro'nun ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
83. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Boadu, rakibinden sıyrıldıktan sonra dar açıdan sert vurdu. Kaleci Aykut, topu kornere çeldi.
88. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Recep topu son anda kornere çeldi.
90+2'de Arda'nın ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür'ün vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı.
90+3'de Lincoln'ün pasıyla ceza sahasında topla buluşan Hakan Şükür, daha uygun durumdaki Ayhan'a pasına verdi. Ayhan'ın vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü.
STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Erhan Sönmez, Gökhan Memişoğlu
GALATASARAY: Aykut, Sabri, Emre, Servet (Song dk. 86), Hakan Balta (Volkan dk. 77), Barış, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Hakan Şükür, Ümit Karan (Lincoln dk. 62)
YEDEKLER: Orkun, Okan, Carrusca, Mehmet Güven
TEKNİK DİREKTÖR: Cevat Güler
GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞSPOR: Recep, Ufuk, Orhan, Cevher, Petkoviç (Yakubu dk. 46), Serkan, Tozo, Olgay, Kadir (Sandro dk. 46), Murat Kalkan, Ali Bayraktar (Boadu dk. 77)
YEDEKLER: Ulaş, Eren, Bülent, Murat Selvi
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
GOLLER: Hakan Şükür (dk. 36), Hakan Balta (dk. 45+1)
SARI KARTLAR: Tozo (Gençlerbirliği Oftaşspor), Barış (Galatasaray)

Kaynak: Webaslan ve İHA
 


ouSahin

ouSahin

Üye
hırsın istegin getirdigi şampiyonluk...iyikide oldular Fenerbahçe'li olarak Fenerbahçe Şampiyon olsaydı

kutlamalara gitmezdimm haketmiyor Şampiyonlugu
 
by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
Bu şampiyonlukla Zenginlik Sustu Yürekler Konuştu
 
kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
parayla saadet olmaz kardeşim :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
270
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
238
Eren Değerli
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
458
Kingmortall


Üst Alt