Sağlıklı Kalabilmenin Ipuçları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Sağlıklı Kalabilmenin Ipuçları
9 kitabıyla Amerika'da satış rekorları kıran Isadore Rosenfeld, sağlıklı kalabilmenin ipuçlarını verdi.
07 Nisan 2006 Cuma 09:33
<div align="center"></div>
Sağlık alanında yazdığı 9 kitabıyla Amerika&#39;da satış rekorları kıran Isadore Rosenfeld, modern dünyada sağlıklı kalabilmenin ipuçlarını okurlarıyla paylaşıyor. İnsan sağlığı açısından bugüne kadar doğru bildiğimiz çok sayıda yanlışı da aynı kitabında gözler önüne seren Rosenfeld&#39;e göre bilinçli olmak, doktorunuzu doğru yönlendirmek ve gerekli kontrolleri doğru zamanda yaptırmak hayati önem taşıyor.

Tıp bilgisi kısıtlı sıradan insanın kolaylıkla anlaması için bilimsel dili günlük konuşma diline uyarlayan Rosenfeld, &#39;A&#39;dan Z&#39;ye Sağlık&#39; isimli son çalışmasında hastalıkları konu başlıklarına ayırıyor ve her konu altında yapılan son çalışmaları, yeni bulguları, doğru bildiğimiz yanlışları ve bu yanlışları düzeltmek için çözüm yollarını anlatıyor.

Amerikan okurunun &#39;mucize doktoru&#39; Rosenfeld&#39;in kitabında, sürekli kötülenen kahvenin o kadar da kötü olmadığı hatta yararlı bile olduğundan, antidepresanların bir intihar riski yarattığından da bahsediliyor. Rosenfeld, masum bir antidepresan öneriyor: Balık. Diyet mağdurlarına da alternatif şeker, yani tarçın...


Yazılarını 82 milyon okuyor

Isadore Rosenfeld, New York Hastanesi Tıp Merkezi&#39;nde çalışmalarına devam ediyor. Şimdiye dek, hepsi satış rekorları kırmış 9 kitaba imza atan Rosenfeld, Amerika&#39;da halkın en iyi tanıdığı doktor unvanına sahip. Hastanedeki görevinin yanı sıra 82 milyon kişiye ulaşan Parade Dergisi&#39;nin sağlık editörlüğünü de yapan doktor, tıp üzerine yaygın yanlışları değiştirmeyi ve insanları sağlık alanındaki ilerlemeler konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor. 1978&#39;de yazdığı

&#39;Tepeden Tırnağa Tıp Sınavı&#39; adlı ilk kitabında check-up sırasında neler yaşandığını ve iyi bir check-up&#39;ın neler içerdiğini anlatan Rosenfeld, daha sonra &#39;İnsanlığın karşılaştığı en büyük hastalıklar nasıl yok edilir?&#39; konulu bir kitaba imza attı. İleriki yıllarda besinler ve hastalıklar arasındaki ilişkiyi irdeleyen &#39;Ne yemeliyim doktor?&#39; adlı kitapla satış listelerinin zirvesine oturan doktor BM Dünya Vatandaşlık Ödülü ve San Valentino D&#39;Oro Altın Madalyası&#39;na sahip.

İŞTE MUCİZE İPUÇLARI

Diyabete karşı kahve

KİTAP genel kanının aksine kahvenin diyabet riskini düşürdüğünü ileri sürüyor. Yapılan son araştırmalara göre günde 3-4 fincan şekersiz filtre kahve içmek diyabet riskini yüzde 29 azaltıyor. Miktar arttıkça yarar da artıyor&#33; Günde 10 fincan kahve içen kadınların diyabet riski yüzde 79 azalıyor.

Şeker yerine tarçın

Rosenfeld&#39;e göre diyabeti önlemek için şekerden kaçarken, mutfağımızda bulunan bir baharattan faydalanabiliriz. Şeker yerine kullanılabilecek ve kandaki şeker seviyesini düşürecek olan baharat tarçın. Günde yarım çay kaşığı alınan tarçın kandaki glükozu yüzde 30 azaltıyor, kolesterolü düşürüyor, kan yağlarını azaltıyor. Bu yüzden Rosenfeld, çay ve kahveye bir tutam tarçın eklemeyi öneriyor.

Antidepresan balık

Depresyon konusunda detaylı çalışmalara imza atan Amerikalı doktor bugün ABD&#39;de 19 milyon kişinin depresyon tehdidi altında olduğunu ve antidepresanların intihar riskini artırabileceğini belirterek, günde 1 gram balık yağı alınmasını öğütlüyor. Çünkü bu yolla serotonin seviyesini arttırmak ve depresyonu engellemek mümkün.

Alzheımer riski

&#39;A&#39;dan Z&#39;ye Sağlık&#39;ın değindiği diğer bir konu da erkeklerde andropoz. Testestoron seviyesinin düşüklüğü anlamına gelen hastalık Alzheimer riski doğuruyor. Bu yüzden düzenli testestoron testleri yapılmalı ve düşük bir değer ortaya çıktığı takdirde dışarıdan hormon desteği alınmalı.

BotoX MU, O DA NE

Son araştırmalar cilt gerdirmede Botox&#39;un tahtını sarsacak yeni bir maddeye işaret ediyor: Hyaluronik asit. Cilt altına enjekte edilen asit Botox&#39;tan daha uzun süre etkisini koruyor ve yan etkisi daha az.

HAMİLELERE ÇİKOLATA

Hamilelik sırasında çikolata yiyen annelerin bebekleri ileride daha mutlu olduğunu belirten Rosenberg, &#39;Hamileler çikolataya hücum&#39; diyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt