Ratingler Nasıl Hesaplanıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Ratingler Nasıl Hesaplanıyor?
Evet tv kanallarının reytingleri nasıl hesaplanıyor belki birçok arkadaşımız bilmiyordur.Bazılarına göre bu konu gereksizde gelebilir.Ancak yine de konuyu açmak istedim.

Öncelikle peoplemeter denilen araba teybi büyüklüğünde televizyonlara bağlanan bir cihaz var.Bu cihaz Agb Türkiye şirketi tarafından ülkenin değişik sosyo ekonomik kesimlerinden seçilen belirli ailelerin evlerine yerleştiriliyor.Televizyon seyredildiğinde odada bulunan belirli yaş gruplarına göre kişiler cihazın düğmesine basıyor ve şirketin ana bilgisayar hafızasına hangi tv kanalının seyredildiği anlık olarak kaydediliyor.Bu cihazın kumandasıylada hangi aile bireyinin hangi programı seyrettiği bilgisi saptanmış oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak


Archonn

Archonn

Üye
Teşekkürler :)

Türkiye'de 2500 kadar evde varmış bu cihaz. Aileler düzenli olarak cihazı kullandıklarında puan kazanıyorlar,10 puana blender,kahve makinesi ile başlayan hediyeler 250 puanda çatal bıçak takımı dahi olabiliyor.

Öte yandan sandığımdan daha ilkel bir yöntem bu. Bir kere tam sonuç elde etmek mümkün değil.Zira sanırım kanallar bu oranlara göre havuzdan para alıyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: greenmile
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
TRT genel müdürü ibrahim şahin bi ara 800 civarında reyting ölçmeye yarayan cihazlarının yerleştirildiği adreslerin deşifre olduğunu söyledi.bu hesaplamaları yapan şirketlerde değişikliğe gidildiğini falan açıklamıştı..ama bu durumu ne yaparsalar yapsınlar kesin verilere dayandıramazlar..Böyle bir şeyin imkanı yok zaten.Akla ve mantığa yatkın da değil zaten..

----------Eklendi @ 22:33:18 ---------- Yazıldı @ 22:33:00 ----------

bu arada teşekkürler :)
 
SHS

SHS

Üye
hepinize :tşk:
 
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
FLAŞ!.. Reytinglerle ilgili kritik karar :ehe
1-Reklam pastasının dağıtılmasına esas teşkil eden ve NAM A.Ş. (AGB) tarafından yürütülen bu ölçüm sisteminin güvenirliği ortadan kalkmıştır. TİAK A.Ş. Yönetim Kurulu, NAM A.Ş. (AGB) tarafından yürütülen ve manipüle edildiği iddia edilen ölçüm sisteminin 20 Aralık 2011 tarihi (bugün) itibariyle durdurulması kararı almıştır.

2-Yeni dönemde TV İzleme ölçümü için sözleşme imzalanmış bulunan TNS Piyasa Araştırma ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. ile bu süreçten etkilenmeden çalışmaların yürütülmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

alıntıdır..

patlattın reytngleri :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
ortalama izlenmesi süresi de 2 dk.Yani ölçüm 2 dk üzerinden yapılmakta,dediğiniz gibi ne kadar sağlıklı bir ölçüm orası ayrı bir konu.
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Reklam Pastası O Kadar büyükki Bence hiç bir ölçüm cihazı ile yüzde yüz tam Ölçüm Yapılmaz Yani öyle bir teknoloji Geliştirmeleri lazımki ölçümler Halktan Habersizce Yapılması Lazım agb Denekleri iki sefer değiştirdi Ama denek Listesi iki seferde Sızdırıldı
 
fullwar

fullwar

Üye
2500 tane ev 70 milyonu temsil ediyor. Türkiye adam olmaz. :nono:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
doğru
 
SHS

SHS

Üye
boşuna kızmayın bu olay bitti gibi :ehe
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Boşuna kızmayın bu olay bitti :nono:
 


Üst Alt