Rakamlarla kongre!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Rakamlarla kongre!



16 basamağın sırrı...






Başbakan Erdoğan’ın 4. ve son kez genel başkan adayı olacağı AK Parti kongresi, Ankara Kapalı Spor Salonu “Arena”da yapılacak. Kongreye üst yönetimdeki değişikliklerin yanı sıra Erdoğan’ın konuşması damga vuracak.
Erdoğan’ın Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dan oluşan ekibin üzerinde gece gündüz çalıştığımanifesto niteliğindeki konuşmasında, 2023 vizyonuna ilişkin “cesur”mesajlar vereceği belirtiliyor. Erdoğan,manifesto kapsamında “gündemoluşturacak” değerlendirmelerinin yanı sıra tutuklu vemahkûmların eşleriyle görüşebilecekleri özel oda düzenlemesi gibi bazı somut adımları da anlatacak.
KURTULMUŞ 2 NUMARA MI?
Kongrede, en üst karar organı 50 kişilikMKYK üyelerinin üçte birinin yenilenmesi planlanırken, esas değişimin genel başkan yardımcılarının dağılımlarında gerçekleşmesi bekleniyor. Yeni yönetimlistesi, Erdoğan’ın olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı sonrası AK Parti’nin izleyeceği rota hakkında da fikir verecek. Yeni transferler Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Osman Can MKYK’da olacak. Kurtulmuş’un adı partinin iki numaralı koltuğu Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı için geçiyor. MKYK’nın kadın üyeleri için ise Ayşe Türkmenoğlu, Tülay Selamoğlu, Ayşenur Bahçekapılı, ÖzlemTopal, Öznur Çalık,Mihrimah Belma Satır, Emine Çift, Zeynep Karahan Uslu, Sema Özdemir, Asuman Erdoğan, Canan Candemir Çelik ve Nur Özkaya’nın adı dile getiriliyor.
SÜRPRİZ İKİ İSİM
Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın da MKYK listesinde bulunduğu öğrenildi. Genel Başkan Yardımcılarından Abdülkadir Aksu, Bülent Gedikli ve Reha Denemeç’in ise yeniMKYK’da yer bulamadıkları iddia edildi. Yalçın Akdoğan, Nabi Avcı,Mehmet Ali Şahin, Naci Bostancı, Nihat Zeybekçi, İsmail Safi, Hüseyin Aydın,Mehmet Müezzinoğlu,Mustafa Akış, Bülent Turan ile BayramÖzçelik’in de MKYK’ya girebileceği dile getiriliyor. KabinedenMKYK’ya girmesi beklenen isimler ise Hayati Yazıcı, Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, İdris NaimŞahin, Nihat Ergün ve Fatma Şahin.
Kongrede ele alınacak bir başka konu tüzük değişikliği. 3 dönemmilletvekili ve belediye başkanı olanların bir daha seçime girmelerine engel olan tüzükte değişiklik için taslak hazırlandı. Taslak kabul edilirse, bir dönemara verenler yeniden aday olabilecek. AK Parti’nin kurmaylarına ve bakanlara belediye başkanlığı yolu açılacak.
MURSİ ŞEREF KONUĞU
Sloganı “BüyükMillet, Büyük Güç, Hedef 2023” olarak belirlenen kongredeMısır Cumhurbaşkanı MuhammedMursi şeref konuğu. Kongreyi Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi LideriMesud Barzani ve Hamas Lideri HalidMeşal’in de aralarında yer aldığı 50 ülkeden 100 civarında yabancı davetli izleyecek.
16 BASAMAĞIN SIRRI
Erdoğan, konuşmasını 16 basamakla çıkılan sahnede yapacak. Basamak sayısının tarihte kurulan 16 Türk devletini temsilen tercih edildiği belirtildi.

RAKAMLARLA KONGRE:
1489 delege oy kullanacak.
100 yabancı konuk katılacak.
10 bin partili salonda izleyecek.
20 bin partili kongreyi salon dışında
ekrandan izleyecek.
3 işaret dili tercümanı
görev yapacak.
9 locanın, 7’si yabancı,
2’si yerli konuklar için.
12 kamerayla
HD canlı yayın
yapılacak.
80’i yabancı 880
basınmensubu
kongreyi izleyecek.
100 seyyar tuvalet
hizmet verecek.

 
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
o değilde barzani kürsüye çıktığında izleyiciler Türkiye seninle gurur duyuyor diye bağırdı. Anlayamadım bi aşiret reisinin neyi ile gurur duyuyoruz üstelik bu adam sözde kürt devletinin sözde başkanı. Ne güzel demi böyle bir adamla gurur duyanlar Türkiye'yi yöneten partinin fanatikleri. Düşünüp anlayana bundan ne güzel sonuçlar çıkar. :angry:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt