Qualcomm, 48 çekirdekli işlemci üretti!

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Qualcomm, 48 çekirdekli işlemci üretti!
Dünyanın ilk 10nm sunucu işlemcisinin ticari üretimine başlayan Qualcomm, veri merkezlerindeki işlemlerin geleceğini 48 çekirdekli işlemcisi ile yeniden şekillendirmeyi hedefliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Qualcomm, dünyanın ilk 10nm sunucu işlemcisinin ticari üretimini yaptığını ve canlı olarak tanıtımını gerçekleştirdiğini duyurdu. Qualcomm Centriq ürün ailesinin ilk üyesi olan Qualcomm Centriq 2400 serisinin 48'e varan çekirdeği bulunuyor.

İşlemci aynı zamanda en gelişmiş 10nm FinFET işlemci teknolojisi üzerine inşa edildi. Qualcomm Centriq 2400serisine güç veren Qualcomm Falkor CPU, Qualcomm Datacenter Technologies'in özel ARMv8 uyumlu çekirdeklerini kullanıyor. Hem yüksek performans hem de güç verimliliğini en yüksek seviyede sunacak şekilde optimize edilmiş bu çekirdekler, veri merkezlerinin genel iş yükleri ile başa çıkmalarını sağlayacak şekilde tasarlandı.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Endüstriye yeni nesil nod'a giden yolda öncülük yapan bu açıklama; çığır açan, yüksek performanslı ARM tabanlı sunucu işlemcilerinin veri merkezlerine kazandırılması açısından tarihe geçecek bir başarı olarak da dikkat çekiyor.

Qualcomm Datacenter Technologies; performans, verimlilik ve güç ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan toplam sahip olma maliyeti için de optimize edilmiş yeni sunucu çözümleri arayan bulut müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak eşsiz bir konuma da sahip oldu.

Qualcomm Datacenter Technologies, müşterilere üst seviye sunucu işlemci alternatifleri sunarak ARM ekosistemini güçlendiren inovatif sunucu SoC'lar ile veri merkezleri işlemlerinde geleceği yeniden şekillendirmeyi amaçlıyor.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: 'Şeref'
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
serveri olanlar düşünsün
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper


Üst Alt