Pratik Mutfak Bİlgileri - Bayanlar İçin Pratik Mutfak Bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fly cat

fly cat

Üye
    Konu Sahibi
Pratik Mutfak Bİlgileri - Bayanlar İçin Pratik Mutfak Bilgileri
Bayanlar için, özellikle çalışan bayanlar için zaman oldukça önemlidir. Bazen mutfakta oluşan aksikiler çok ciddi bir problem olmasa bile sizi sinir etmeye yeter. Ancak yapacağınız bir kaç basit işlem ile karşılaştığınız sorunlardan kurtulmanız mümkün. Pişmeyen etler, buzdolabında oluşan kötü kokular ve makrna sosları gibi bir çok sorunu kolay bir şekilde çözebilirsiniz. İşte pratik bilgiler;

Buzdolabındaki Kötü Kokular

Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu önlemek için, buzdolabınızın içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız, hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz.

Kebap Eti

Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın.

Elma Sirkesi


Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez.

Mutluluk Otları

Mutluluk otları denilen papatya, nane, ıhlamur ve portakal çiçeklerinin hepsini iyice kaynatıp çay gibi akşamları içerseniz hem çok rahat uyursunuz, hem sabahları zinde kalkarsınız, hem de vücudun su ihtiyacını en iyi şekilde karşılarsınız.

Peynirli Patlıcan

Acı suyu çıkmış 2 patlıcanı ortasından bölüp enine 3 dilim kesin. Her dilim arasına ince kaşar peyniri sıkıştırın. Yumurtaya bulayıp kızartın. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir yemek yapmış olursunuz.

Yumuşamayan Fasulyeler

Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine bir kahve kaşığı rakı veya yarım kahve kaşığı karbonat koyun.

Bayat Kurabiyeler

Bayatlayan ekmek ve kurabiyelerinizi bir kese kağıdına koyun. Kese kağıdını üzerine su serptikten sonra öylece fırına verin. 10-15 dakika sonra taptaze olduklarını göreceksiniz.

Pasta Pişirirken

Fırında pasta ve kek yaparken daha iyi pişmelerini istiyorsanız pişirirken fırına bir kap içinde su koyun.

Yemekte Ölçü

Yemek pişirirken ölçü ayarlamakta hepimiz güçlük çekeriz. İşte size basit bir ölçü tarifi: 1 çorba kaşığı 25 gr. şeker, 20 gr. un, 15 gr. tuz ve 15 gr. su alır.

Bal Saf mı?

Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.

Ocaktaki Pas Lekesi


Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir.

Makarna Sosu

Makarna için hazırladığınız kıymalı sosun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sosun içine biraz beyaz şarap ekleyin.

Omlet Meraklıları İçin

Yumurtayı kırıp çırptıktan sonra, içine diğer malzemelerle birlikte yarım bardak da şarap koyun. Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.

Böbrek Pişirirken

Böbreği pişirmeden önce birkaç saat tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine özgü kokusu böylece gider.

Lahana Salatası

Lahana yapraklarını haşlayın, soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon, tuz ve baharatla hazırlayacağınız bir sosu yaprakların üzerinde gezdirin. Salatayı zeytin ve maydanozla süsleyin.

Çikolata Likörü

100 gr. parçalanmış çikolata ile 100 gr. suyu bir tencereye koyun ve hafif karıştırın. Karıştırırken çikolatalar iyice eriyene kadar tahta bir kaşıkla ezin. İçine 400 gr. şeker ekleyin ve şeker eridikten sonra 200 gr. su katın. Bir dakika sonra 200 gr. su daha ekleyin. Soğumaya bırakın. Yarım gr. vanilya ve 200 gr. likör alkolü katıp iyice karıştırın, şişelere doldurun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
301
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
430
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
496


Üst Alt