Playstation 4 Pro'da 2. Ram de varmış

Sponsorlu Bağlantılar

TurkishLord

TurkishLord

Üye
    Konu Sahibi
Playstation 4 Pro'da 2. Ram de varmış
İlk tanıtıldığı günden beri herkesin merakla beklediği Sony firmasının yeni oyun konsolu Playstation 4 Pro için teknik detaylar açıklanmıştı. Bundan dolayı da artık herkes tüm merakını konsola çıkacak oyunlara çevirmiş iken, şaşırtıcı açıklama konsolun baş mimarları arasında yer alan Mark Cerny'den geldi. Zira baş mimara göre aslında Sony bize tüm her şeyi açıklamamış. Çünkü hatırlayacağınız üzere Sony bizlere konsolda 8 GB GDDR5 Ram olacağını söylemişti ki Mark Cerny yaptığı bir röportaja göre bir de 1 GB GDDR3 Ram daha varmış.



Muhabirin, Sony firması neden böyle bir şey yaptı sorusuna ise baş mühendis cevap olarak, ''4K Ultra HD oyunlar haliyle normallerine göre biraz daha fazla hafızaya(Ram) ihtiyaç duyuyorlar. Konsolun genel yapısını yavaşlatmamaları için 1 GB boyutunda GDDR3 Ram ekledik ve böylelikle hafızasını biraz daha rahatlattık. Mesela Playstation 4 üzerinde bir uygulamayı kapatmadan oyuna girerseniz eğer bu konsolun hafızasını çok sıkıntıya düşürüyor. Ama Playstation 4 Pro konsolunda bu durum farklı. Siz oyuna girdiğinizde anında arka planda açık olan uygulama otomatik 2. Ram'e aktarılıyor ve böylelikle konsolun ana Ram'i rahatlamış oluyor. Sizde rahatça oyunu oynayabiliyorsunuz.'' ifadelerine yer verdi.

Ayrıca söylenene göre bu ekstra hafızayı oyun geliştiricileri de kullanabilirmiş. Ancak boyutu küçük olmasından dolayı bu biraz zor olacak. Tabii ki bunun gidişatı değişebilir. Zira büyük oyun geliştirici firmalar bu özelliği akıllıca kullanabilirler.

Alıntı.
 


Üst Alt