Phelps'ten 6. Altın..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Phelps'ten 6. Altın..
Olimpiyatlarda en fazla altın madalya kazanan sporcu olan ABD'li yüzücü Michael Phelps, 200 metre bireysel karışık yarışında 1.54.23'lük derecesiyle dünya rekoru kırarak Pekin Olimpiyatları'ndaki 6. altın madalyasını kazandı.



Pekin'de elde ettiği 5 altın madalya ile birlikte toplam 11 altın madalyaya ulaşarak olimpiyat tarihinin en fazla altın madalya kazanan sporcusu olan Birleşik Amerikalı yüzücü Michael Phelps, bu olağanüstü performansın ardından 200 metre bireysel karışık yarışını 1.54.23 ile dünya rekoru kırarak 6. altın madalyasına ulaştı.

Olimpiyatlardaki altın madalya sayısını 12'ye çıkaran ve 50.97'lik derecesiyle 100 metre kelebek yarışında final yüzme hakkını kazanan 23 yaşındaki Phelps, 6. altın madalyasını da dünya rekoru kırarak elde etti.

Macar yüzücü Laszlo Cseh, Avrupa rekoru kırdığı yarışta Phelps'in ardından 1.56.52 ile gümüş madalya alırken, Phelps'i en çok zorlaması beklenen bir diğer Birleşik Amerikalı yüzücü Ryan Lochte 1.56.53'lük derecesiyle broz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 200 metre sırt üstü final serisine Birleşik Amerikalı yüzücüler damgasını vururken, vatandaşı Aaron Piersol'u geride bırakan Ryan Lochte, 1.53.94 ile dünya rekoru kırarak altın madalyayı kazandı. Aaron Piersol 1.54.33'lük derecesiyle gümüş madalyada kalırken, 1.54.93 ile Avrupa rekoru kıran Arkady Vyatchanin ise bronz madalyaya ulaştı.

Kadınlar 200 metre kurbağalama finali olimpiyat rekoru sahibi Birleşik Amerikalı Rebecca Sony ve dünya rekorunu elinde bulunduran Avusturalyalı yüzücü Leisel Jones arasında büyük bir mücadeleye sahne oldu.

Finalde rakibini geride bırakmayı başaran Rebecca Sony, 2.20.22'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Leisel Jones 2.22.05 ile gümüş madalyayı kazanırken, Norveçli yüzücü Sara Nordenstam 2.23.02'lik derecesiyle bronz madalya aldı.

Kadınlar 100 metre serbest yarışından ise olimpiyat rekoru çıktı. Alman yüzücü Britta Steffen 53.12'lik dercesiyle altın madalyayı ülkesine götürürken, Avusturalyalı Lisbeth Trickett 53.16 ile gümüş madalya alırken, Birleşik Amerikalı Natalie Coughlin 53.39'luk derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalya kazandı.

PHELPS: DOPİNG KONUSUNDA TEMİZİM
Kazandığı 6 altın madalyayla birlikte olimpiyat oyunlarında toplamda 12 altın madalyaya ulaşarak tarihe geçen ABD'li yüzücü Michael Phelps, doping konusunda ''temiz olduğunu'' söyledi.

Pekin-2008'de bugün ilk kez doping testine tabi tutulan Michael Phelps, ''Herkes istediğini söyleyebilir. Ben, temiz olduğumu biliyorum'' dedi.

ABD Anti-Doping Ajansı'nın (USADA) geçen kış başlattığı dopingle mücadele projesine kendi isteğiyle katıldığını belirten 23 yaşındaki Phelps, ''İnsanlar istedikleri kadar test yapabilir, benim temiz olduğuma dair kanıtım var. Gerçekler ortada. Kazandığım sonuçlar ilgi çekici'' diye konuştu.

USADA'nın projesinde, sporculara çok sayıda kan ve idrar testi yapılarak birçok doping skandalıyla sarsılan güvenilirliğin yeniden sağlanması amaçlanıyor.

Atina-2004'te ve Pekin-2008'de şu ana dek toplam 12 altın madalya kazanarak tarihe geçen Phelps, yüzmede Pekin'de 8 altın madalyayı hedefliyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
321
PALA.
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
311
Selim Baltaci
İnternettin HOCA
Cevap
0
Görüntüleme
299
İnternettin HOCA


Üst Alt