Peygamberimiz (SAV) in hadislerinden...

Sponsorlu Bağlantılar

ufaklik00

ufaklik00

Üye
    Konu Sahibi
Peygamberimiz (SAV) in hadislerinden...
Ubâde b. Sâmit'ten-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, o "Rasûlullah-sallAllahu aleyhi ve sellem-'i şöyle buyururken işittim, demiştir:
'Her kim, mü'min erkekler ve mü'min kadınlar için istiğfarda bulunursa (Allah'tan bağışlanmalarını dilerse), Allah da her mü'min erkek ve her mü'min kadın sayısınca ona bir sevap yazar."

*****

Abdullah b. Mesud'dan-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Rasûlullah-sallAllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Her kim, Allah'ın kitabı Kur'an'dan bir harf okursa, kendisine bir sevap verilir.Her sevap da on katı iledir. Ben, 'Elif, Lâm, Mîm' bir harftir, demiyorum. Fakat 'Elif' bir harf, 'Lâm' bir harf ve 'Mîm' bir harftir."

*****

Ebû Hureyre'den-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Rasûlullah-sallAllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Söylemesi dile kolay gelen, buna karşılık (kıyâmet günü) terâzinin sevâp kefesinde ağır basan ve Rahmân (olan Allah)’a çok sevimli gelen iki söz vardır ki, (bu) 'Subhânallâhi ve bihamdihi' (Allahım! Sana hamd ederek, seni bütün noksanlıklardan tenzîh ederim) sözüdür."

*****

Ebû Hureyre'den-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Peygamber-sallAllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Allah-azze ve celle- sözlerden (hoşuna giden) dört tanesini seçmiştir.(Bu sözler): 'SubhânAllah' (Allahım! Sana hamd ederek, seni bütün noksanlıklardan tenzîh ederim), 'Elhamdülillahamdulillah' (Hamd, yalnızca Allah'a mahsustur), 'Lâ ilâhe illAllah' (Allah'tan başka hakkıyla ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur), 'Allahu Ekber' (Allah, en büyüktür). Her kim, 'SubhânAllah' derse, bu sözle ona yirmi sevap verilir ve ondan yirmi (küçük) günah silinir.Her kim, 'Allahu Ekber' derse, aynı şekilde bu sözle ona yirmi sevap verilir ve ondan yirmi (küçük) günah silinir.Her kim, 'Lâ ilâhe illAllah' derse, bu sözle aynı şekilde ona aynı yirmi sevap verilir ve ondan yirmi (küçük) günah silinir.Her kim de (zorlama olmadan) kendi irâdesiyle, 'Elhamdülillahamdulillahi Rabbil-Âlemîn' (Hamd, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur) derse, bu sözle ona otuz sevap verilir ve ondan otuz (küçük) günah silinir."


*****

Ebû Mâlik el-Eş'arî'den-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Rasûlullah-sallAllahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Abdest, îmânın yarısıdır. 'Elhamdülillahamdulillah' (ecri büyük olduğu için kıyâmet günü amellerinin tartıldığı) terâziyi doldurur. 'SubhanAllah' ve 'Elhamdülillahamdulillah', (sahip olduğu büyük ecirden dolayı, cisim olarak takdir edilmiş olsaydı) göklerle yer arasındaki mesafeyi doldururdu.Namaz nûrdur (ondan aydınlanıldığı gibi, sahibini günahlardan, çirkinliklerden, kötülüklerden alıkor ve onu doğruya iletir). Sadaka, burhandır (delildir) . Sabır , ışıktır. Kur'an, (okur ve gereği gibi hareket edip ondan faydalanırsan) senin lehine şâhitlik eder, yoksa senin aleyhine şâhitlik eder. Her insan kendisi için çabalar durur. Kimisi Allah Teâlâ'ya itaat için nefsini satarak onu azaptan kurtarır.Kimisi de şeytan ve hevâsına uyarak nefsini helâk eder.
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmet_38007


gknky

gknky

Üye
sağol kardeş faydalı bilgiler bunlar ;)
 
toprakumit

toprakumit

Üye
Çok teşekkürler :spr
 
XMEN_43

XMEN_43

Üye
teşekkür ederim
 
ayyıldız18

ayyıldız18

Üye
ah bi de uygulasak
 

metinbakar

Üye
ben burada yazanları çok beğendim
 
GencFoby

GencFoby

Üye
sgasga
 
kronik_pozitif

kronik_pozitif

Üye
ALLAH razı olsun
 

KoPuK_6161

Üye
saol kardeş ALLAH razı olsun..
 


Üst Alt