PC niz hızlansın...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
PC niz hızlansın...
ben denedim işe yaradı...


Bilgisayarınız yavaşladıysa Yapmanız Gerekenler



PC niz yavaşladımı? (XP Yi Uçuracaksınız...!)


DİKKAT ÖNEMLİ NOT : İstemediğiniz bir değişiklik yapmamak için , lütfen iyice okuyup sadece sizinle ilgili istediğiniz değişiklikleri uygulayın Beklenmeyen bir durumla karşılaşırsanız Sistem geri yükleme yaparak eski ayarlarınızı geri getire bilirsiniz ...........................



DİZİN OLUŞTURMA HİZMETİNİ KAPATIN

Windows XP, harddisk içindeki tüm dosyaları, daha sonra yapılacak aramaları hızlandırmak için dizinler halinde hafızaya alır. Bu dizinleme işlemi dosya ile yapılan işlemleri yavaşlatır. Bunu kapattığınızda bilgisayarınız daha hızlı çalışacaktır. Bilgisayarım simgesine girip C: ve/veya D: sürücü simgesine (yani harddisklerinize) sağ tıklayın ve özelliklere girin. Açılan pencerede en altta "Hızlı arama için Dizin Oluşturma Hizmeti bu diski dizinlesin" seçeneğinin işaretini kaldırın ve uygulayın...


PREFETCH KLASÖRÜNÜ TEMİZLEYİN

Aynen geçici Temp dosyaları gibi XP içinde prefetch dosyaları tutulur. Bilgisayarınız harddisk üzerindeki adresleri bu dosyalara kaydeder. Bunların sayısının artması bilgisayarı yavaşlatır. Bunları düzenli olarak silmek gerekir. Bunu yapmak için c:\windows\prefetch klasörünü temizlemeniz ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli olacaktır...

EFEKTLERİ AZALTIN

Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ve özelliklere girin. Gelişmiş sekmesinde Performans butonuna tıklayın. Ve bu seçenekleri iptal edin:
-Açılan kutu slaytla açılsın
-Araç ipuçları görüntüye azaltarak ya da slaytla gelsin
-Görev çubuğu düğmelerini kaydır
-Menü altında gölge göster
-Pencereler animasyonla küçültülüp büyütülsün
-Sürüklerken pencere içeriğini göster

Bu ayarları kapadığınızda bilgisayarda gözle görülür bir performans artışı sağlanacaktır...

IDE AYGITLARDA DMA MODU

Windows XP genelde IDE aygıtlar için (harddisk ya da cd-rom gibi) DMA modunu açmayı akıl edemez. Bunu açmak için Bilgisayarım sağ tıkla - özellikler - Donanım - aygıt yöneticisine girin ve IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler'i açıp Birincil IDE Kanalına çift tıklayın. Gelişmiş ayarlarda Aygıt1 için aktarım modunu DMA Kullanılabiliyorsa olarak ayarlayın. Aynı şeyi İkincil IDE için de yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın...

EXPLORER HIZLI AÇILSIN

İnternet Explorer programı XP üzerinde gayet yavaş açılır. Bu programı mümkün olan en hızlı şekilde açabilmek için masaüstündeki ya da başka bir yerdeki kısayoluna sağ tıklayıp özelliklere girin ve Hedef kısmında yazılı "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" sonuna -nohome ekleyin. Yani şu şekilde görünmelidir:
"C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" -nohome
Artık Explorer başlangıç sayfası açmaya çalışmayacak ve hızlı açılacaktır...

XP HIZLI KAPANSIN

XP işletim sistemi kapanırken ve açılırken standart olarak bazı ses efektleri çalar. Kapanırken ki ses efekti uzun olduğundan bu bitmeden kapama işlemine geçmez. Denetim masasına girip ses efektlerinden tüm sesleri ya da kapanış sesini YOK olarak ayarlarsanız kapanış hızlanacaktır...

CD TAKTIĞINIZDA OTOMATİK ÇALIŞMASIN

XP üzerinde bu ayarın kapatılması bazı kullanıcılar için sorun oluşturabilir. Kesin çözüm için Başlat / çalıştır ile komut satırını açın ve GPEDIT.MSC yazıp enter tuşuna basın. Karşınıza gelen ekranda Bilgisayar yapılandırması, Yönetim şablonları, sistem alt menülerine girin. Sağ tarafta otomtaik çalıştır özelliğini kapat seçeneğini bulup aktif hale getirin. Artık sürücüye CD taktığınızda otomatik olarak çalıştırılmayacaktır...

HATA BİLDİRİMİNİ KAPATIN

Denetim Masasına girin ve Performans ve bakım seçeneğini tıklayın. Ardından sistem simgesini tıklayın ve gelişmiş sekmesinden hata bildirimi butonuna basın. Hata bildirimini devre dışı bırak olarak ayarlayın...

GEZGİN PENCERESİNİN SABİTLENMESİ

Windows, oturumu her kapattığınızda görev çubuğunun ve tabii ki gezgin penceresinin büyüklüğünü ve konumunu kaydeder. Söz konusu değerlerin değişmemesini, pencerenin konumunun ve büyüklüğünün sabit kalmasını istiyorsanız, Kayıt Defterine bir ek yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak söz konusu pencere ve görev çubuğunu istediğiniz gibi yerleştirin.Daha sonra başlat - çalıştır'a regedit yazıp enter - HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer adresine ulaşın ve burada yeni bir DWORD değeri oluşturup bu değere NoSaveSetting ismini verin. Ve Değer Verisini 1 yapın.

KONUŞMA BALONLARINDAN KURTULUN

Simgelerin üzerinde bilgi kutucuklarının açılması ve konuşma balonlarının Windows turu hakkında açıklama yapması, haklı olarak birçok kullanıcıyı rahatsız eder.

BU YARDIM METİNLERİNİ DEVRE DIŞI BIRAKMAK İÇİN

başlat - çalıştır'a regedit yazıp enter

HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVe rsion / Explorer / Advanced anahtarına ulaşın ve bu anahtar altındaki ShowInfoTip kaydını bulun ve değerini 0 yapın. Ardından EnableBallonTips adında yeni bir DWORD değeri oluşturun ve değer verisini 0 yapın.

YETERSİZ DİSK ALANI UYARISININ KAPATILMASI

başlat - çalıştır'a regedit yazıp enter
Bunun için HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer anahtarı altında yeni bir DWORD değeri oluşturup NoLowDiskSpaceCheck adını veri ve değer olarak 1 girin.

KISAYOL MENÜSÜ ÜZERİNDEN ŞİFRELEME

NTFS bölümleri, bilgilerin şifrelenmelerine imkan tanırlar. Ancak bunun için menüler arasında uzun bir gezinti yapmanız gerekebilir. Ancak bunun yerine dosya ve klasörlere ait nesne menüsüne yeni bir komut eklemek çok daha kolay olacaktır. Bunun için başlat - çalıştır'a regedit yazıp enter HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Advanced anahtarını bulun. Burada yeni bir DWORD değeri oluşturup EncryptionContextMenu adını verin ardından değerini 1 yapın.

CD LERİ OTOMATİK AÇILMASI

Sürücüye yerleştirdiğiniz her CD-ROM, üzerinde kurulum programını otomatik olarak çalıştırır. Eğer CD üzerinde sadece bir kısım veriye ulaşmak istiyorsanız otomatik başlat fonksiyonu oldukça rahatsız edici bir hal alabilir. Bu özelliği geçici olarak kapatmak için küçük bir hileye başvurabilirsiniz. CD-ROM u sürücüye yerleştirdikten sonra [SHIFT] tuşuna basılı tutun. Bu sayede otomatik başlat fonksiyonu bir defaya mahsus olmak üzere çalışmayacaktır. Eğer bu işlevi tamamen kapatmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri yerine getirmeliniz.

başlat - çalıştır'a regedit yazıp enter

XP Home için: HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / Cdrom anahtarına ulaşın Autorun kaydının değerini 0 yapın.
XP Pro İçin: Başlat/Çalıştır komutu ile ekrana gelen pencereyi kullanarak gpedit.msc konsolunu çalıştırın. Bilgisayar Yapılandırması başlığı altındaki Yönetim Şablonları / Sistem dizinine geçin. Ardından sağ taraftaki Otomatik çalıştır özelliğini devre dışı bırak öğesine çift tıklayın ve takip eden penceredeki Etkin seçeneğini işaretleyin.

XP PRO DA GELİŞMİŞ DOSYA PAYLAŞIMI

Dosyalar ve yazıcıların ağ paylaşımına açılmasının olumsuz bir tarafı mevcut: bu kaynaklara herkes ulaşabilir. Windows XP Professional sürümünü kullanıyorsanız okuma ve yazma hakları atayarak kaynakların kullanımını denetim altında tutabilirsiniz. Ancak bunun için bir ağ etki alanına bağlı olunması gerekiyor. Buna rağmen küçük bir hile yardımıyla herhangi bir firma ağına bağlı olmadan da erişim haklarını kontrol altında tutabilirsiniz. Başlat menüsündeki Bilgisayarım komutunu kullanarak aynı isimli pencereyi açın. Ardından Araçlar menüsündeki Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın. Görünüm kartındaki Basit dosya paylaşımı kullan (Önerilen) seçeneğindeki işareti kaldırın.

WİNDOWS U ESKİ AYARLARIYLA YENİDEN KURUN

Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır ‘a şunu yazın. :i386winnt32.exe /unattend . bundan sonra kurulum işlemi başlaycaktır.

INTERNET EXPLORER İN YENİDEN KURULUMU

Web sayfaları artık doğru görüntülenmiyor ve yüklemeler aniden kesiliyorsa, artık IE yi yeniden kurmanın zamanı gelmiştir. Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır a şunu yazın. rundll32.exe.setupapi,InstallHinfSection.DefaultIn stall.132.%windir%infie.inf

WİNDOWS XP ALTINDA GOOGLE

HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / Main anahtarında iki yeni dize değeri oluşturun (eğer varsa değer değişilecek). İlkine Search Page adını verin ve değer olarak girin. İkincisine ise Search Bar ismini verin ve değer olarak girin. Ardından HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Internet Explorer / SearchUrl anahtarına ulaşın ve Varsayılan değerini şeklinde girin. Bunu da yaptıktan sonra HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Internet Explorer / Search anahtarına ulaşın. Burada bulunan SearchAssistant değerini açıphttp://www.google.com/ie olarak değiştirin.

XP HOME ALTINDA KULLANICI PAYLAŞIMLARI

Windows XP işletim sisteminin ev kullanımına özel versiyonunu kullananlar dosyalarını paylaşıma açabiliyor ancak bunları parola ile koruyamıyor veya kişiye özel atamalar yapamıyor. Ancak küçük bir hile ile bu durumu değiştirebiliriz. Başlat/Çalıştır ‘ a shrpubw yazın. Karşınıza gelen programla paylaşım hakları üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

GÜNCEL KULLANICININ MASAÜSTÜNDE GÖRÜNTÜLENMESİ

XP sistemindeki kullanıcı sayısı ne kadar artarsa o anda hangi kullanıcının sisteme kayırlı olduğunu tespit etmek o kadar zorlaşır. Ancak bir Kayıt Defteri öğesi yardımıyla o an kullanılan hesabın ismini Bilgisayarım simgesi altında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / CLSID / {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} anahtarı altında yeni bir dize değeri oluşturun ve Bilgisayarım %USERNAME% olarak isim verin. Ancak bu kayıt sadece etkin kullanıcı içindir aynı işlemi diğer kullanıcılar altında da tekrarlamak gerekir.

REZERVE BANT GENİŞLİĞİNİN SERBEST BIRAKILMASI

Windows XP, ağ aktarım hızının standart olarak yüzde onunu özel işlemler için rezerve eder. Söz konusu sınırlandırmayı kaldırmak için Başlat/Çalıştır ‘a gpedit.msc yazın. Karşınıza gelen ekranda Bilgisayar Yapılandırması altında bulunan Yönetim Şablonları / Ağ / QoS Paket Zamanlayıcı dizinini etkinleştirin. Buradaki Ayrılabilir bant genişliğini sınırla kaydına çift tıklayın ve ayarını Devre Dışı olarak değiştirin.

OTOMATİK KULLANICI KAYDI

Eğer bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabına sahipseniz, ancak çoğunlukla sadece bir tanesini kullanıyorsanız otomatik kayıt fonksiyonundan faydalanmanız tavsiye edilir. Bu fonksiyonu aşağıdaki gibi etkinleştirebilirsiniz. Bunun için HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon kaydına ulaşın ve buradaki AltDefaultUserName kaydına etkin olmasını istediğiniz hesabın adını girin. Daha sona AutoAdminLogon adında bir dize değeri oluşturun ve değerini 1 yapın. Daha sonra DefaultPassword adında bir dize değeri oluşturun ve buna da kullandığınız hesabın koduni girin. Windows bir sonraki açılışında otomatik olarak yazılan kullanıcıyı açacaktır. Şayet açılış sırasında farklı kullanıcı ile açılış yapmak isterseniz Space tuşuna basmanız yeterli.

DİALER PROGRAMLARINA KARŞI KORUMA

Çevirmeli Ağ Bağlantısında, bilginiz haricinde bir değişiklik yapılmasını, çevirmeli ağ telefon defterini yazmaya karşı koruyarak rahatlıkla engelleyebilirsiniz. Bunun için Windows gezgini penceresini açın ve Cocuments and Settings / All Users / Application /Data / Microsoft / Network / Connections / Pbk klasörüne gidin. buradaki RASPHONE.PBK özelliklerine girin ve bunu Salt Okunur hale getirin.

MASAÜSTÜNÜ GÖSTER SİMGESİNİN OLUŞTURULMASI

Öncelikle Not Defterinden yeni bir metin belgesi açın ve içine şunları ekleyin.

[Shell]

Command=2

IconFile=Explorer.exe,3

[Taskbar]

Command=ToggleDesktop

Daha sonra bunu Masaüstünü Göster.SCF adıyla kaydedin. Daha sonra bunu hızlı başlat üzerine sürükleyin.

SAAT DİLİMİ PENCERESİNE ŞEHRİNİZİ EKLEYİN

Regedit Düzen-Bul deyip İstanbul kelimesini aratın. (GMT +02:00) Atina, İstanbul, Minsk yazan değeri buluğunuzda Display yazan değere çift tıklayarak içinde yazılanları değiştirin.

XP NİN KONUŞMA BALONLARINI KAPATMAK

Eğer çalışmanız sırasında sürekli ekranın sağ alt tarafında çıkan d: sürücüsünde az yer türevi konuşma balonları sizi rahatız ediyorsa HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Advanced altında EnableBallonTips DWORD değerini 1 den 0 a çevirmeniz onu kapatacatır.

DOSYALARIN TAKAS DOSYASINA ATILMASINI ENGELLEMEK

Windows XP bilgisayarınızdaki anabellek miktarı yüksek olsa bile bir çok dosyayı sabit diskinizin üzerindeki takas dosyasına yazacaktır. Sabit diskler bellek modüllerinden daha yavaş oldukları için bilgisayarınızın performansı düşecektir. Eğer bilgisayarınızda 256Mb dan fazla bellek varsa takas dosyanızı kapatmanız olumlu olabilir. HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management klasörü altındaki DisablePagingExecutive değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

SİSTEMLE İLGİLİ OLAN DOSYA YOLLARINI DEĞİŞTİRMEK

Windows XP ile çalışırken, tüm ayarların ilk kurulduğu zaman belirlenmiş olan klasörlere göre yapılması hoşunuza gitmiyorsa, bu dosya yollarını değiştirebilirsiniz. HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / Curre ntVersion / Explorer / Shell Folders altında sistem klasörleriyle ilgili yollar tanımlıdır. Burada istediğiniz değişikliği uygulayabilirsiniz.

BÜYÜK ARABELLEK AYARIYLA PERFORMANSI ARTTIRMAK

Windows XP bir performans canavarıdır. Windows unuzu hızlandırmanın yollarından biri sistem arabelleğiyle ilgili değerleri değiştirmektir. Windows sistem ve dosya arabelleğini dinamik olarak değiştirir. Bu şu anlama geliyor: dosya işlemleri ile ilgili çok bellek gerektiğinde, Windows tüm sistem arabelleğini bu işlem için kullanır, bu da sistem takas dosyasının şişmesine yol açar. 256 MB üzeri ana belleğe sahip bilgisayarlar için yapacağınız bir değişiklik sisteminizin performansını arttıracaktır.
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager / Memory Management altında LargeSystemCache değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

TAKILAN CD LERİN OTOMATİK ÇALIŞMASINI ENGELLEMEK

Bilgisayarınıza yeni bir CD taktığınızda onun otomatik çalışması sizi rahatsız ediyorsa HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Services / Cdrom altındaki AutoRun değerini 0 yaparak bunu kaldırabilirsiniz.

WİNDOWS XP NİN CD YAZMA PROGRAMINI KALDIRMAK

Regedit HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer anahtarı altında yeni/DWORD Değeri deyin ve adını NoCDBurning verin. Ve değerini 1 yapın.

KİŞİSEL SİSTEM ÖĞESİNİ BAŞLAT MENÜSÜNE EKLEMEK

Başlat menüsün de en önemli bağlantılar bulunur. Ancak çalıştır komutu altında boş bir alan mevcuttur ve isterseniz buraya kendi öğelerinizi de ekleyebilirsiniz. Bunun için olarak Regedit ‘e gidiyoruz. HKEY_CLASSES_ROOT / CLSID / {2559a1f6-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0} anahtarını bulun, sağdaki Varsayılan değerini açın ve Başlat menüsün de Görünmesini istediğiniz ismi girin. Daha sonra boş bir alana tıklayın ve Yeni/Anahtar diyerek bu anahtara DefaultIcon adını verin. Bu anahtara ait Varsayılan değerine koymak istediğiniz iconun adresini yazın. Sol taraf da ki listede bulunan Instance/InitPropertyBag al anahtarına geçin. Sağdaki method öğesine değer olarak ShellExecute girin. Şimdi aynı yerde Command adında yeni bir dize değeri oluşturun ve buraya öğenin sahip olacağı açıklama bilgisini girin. Daha sonra bu anahtar altında Param1 adında yeni bir dize değeri oluşturun ve değer olarak buna girmek istediğiniz program, link veya klasör yolunu yazın. Bu yaptığınız işlem Windows reboot olduktan sonra aktif hale gelecektir.

KULLANICILARI KAYIT PENCERESİNDEN ÇIKARMAK

Bilgisayarınızda çalışabilecek tüm kişiler Login penceresinde isimleri ile listelenir. Şayet bu durumdan rahatsız oluyorsanız, isimlerin ekrana gelmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Regedit i açın ve HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon / SpecialAccounts / UserList anahtarını bulun. Daha sonra burada yeni bir DWORD değeri oluşturun ve isim olarak kaldırmak istediğiniz kullanıcının adını girin.

CEVAP VERMEYEN UYGULAMAYI DAHA HIZLI KAPATMAK

bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın.

AÇILIŞ EKRANINDA CLEARTYPE

Regedit den HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop anahtarına ulaşın. Burada FontSmoothing ve FontSmoothing değerlerini 2 yapın.

INTERNET EXPLORER HIZLI AÇILSIN

bunun için Explorer kısayolunun sonuna –nohome satırını ekleyin.

SCHEDULE TASK KAPANSIN

I.E 6 sunucuya her bağlandığında Schedule Task çalıştırmak ister. Bu da kullanıcıya yavaş surf olarak geri dönmektedir. Bunu kapatmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / RemoteComputer / NameSpace / {D62 77990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} bu anahtarı bulun ve silin.

BSDOS ÇIKTIĞINDA YENİDEN BAŞLASIN

BSDOS yani bildiğimiz ismiyle ünlü MaviEkran Çıktığında bilgisayarınızın otomatik yeninden başlaması için Regedit de HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / CrashControl anahtarında AutoReboot değerini bulun ve 1 yapın.

AÇILIŞ DİSKİNİN OTOMATİK OPTİMİZE EDİLMESİ

Bunun için Regedit de HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Dfrg / BootOp timizeFunction anahtarında Enable değerini bulun ve Y yapın.

BAŞLANGIÇ MENÜSÜNÜ DEĞİŞTİREMESİNLER

Sistemdeki diğer kullanıcıların Start Menu de değişiklik yapmalarını istemiyorsanız. Regedit den HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer anahtarına ulaşın. Burada yeni bir DWORD anahtarı oluşturun ve isim olarak NoChangeStartMenu yazın ve değerini 1 yapın.

SİSTEM BİP LERİ KAPANSIN

Arada çık bip seslerinden sıkıldıysanız Regedit den HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Sound anahtarına ulaşın. Beep değerini no olarak değiştirin.

EKRAN KORUYUCULARDAN KURTULUN

Eğer XP ekran koruyucularını kullanmıyor ve bunlardan kurtulmak istiyorsanız Çalıştıra C:WINDOWSsystem32dllcache (eğer sistem D ye kurulu ise D yapın) yazın ve klasörü açın.. buradaki bütün Ekran koruyucuları silin.daha sonra C:windowssystem32 içindeki ekran koruyucuları silin ve kurtulun.

SHARED DOCUMENT İ KALDIRIN

Bilgisayarımdan Shared Document i kaldırmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / MyComputer / NameSpace / Delegate Folders anahtarına ulaşın ve buradaki {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee} alt anahtarını kaldırın.

XP NİN FİREWALL ÖZELLİĞİNİ KAPATMAK

Bu özellik o kadar büyük bir koruma sağlamamakla internet bağlantısının hızınıda büyük oranda düşürür. Bunu kapatmak için: Start-Connect to-Show All Connection (Başlat-Bağlan- Bütün Bağlantıları Göster) bölümüne girin. Firewall koruması olan bağlantılar üzerinde bir kilit işareti görürsünüz. Bu bağlantıya sağ tıklayın ve Properties (özellikler) sekmesine girin. Daha sonra Advanced (Gelişmiş) sekmesine girin. Daha sonra Internet Connection Firewall aktif halden çıkarın.

WİNDOWS XP Yİ HIZLI KAPATMA

Regedit HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop anahtarına gidin ve AutoEndTask DWORD değerini 1 yapın.

WİNDOWS DAHA DA HIZLANSIN

Windows XP de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için pek bir anlma ifade etmez. Bunu kapatmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control / FileSystem anahtarına ulaşın ve NtfsDisableLastAccessUpdate değerini bulun ve 1 yapın.

AÇIKLAMA YAPMASIN

Windows XP Mouse okuyla bir dosyanın yada klasörün üzerine gittiğinizi zaman o dosya/klasör bilgilerini verir. Bu özelliği kapatmak için HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Advanced anahtarını bulun ve ShowInfoTip DWORD değerini bulup değerini 0 yapın.

BİLGİSAYAR OTOMATİK KAPANMIYOR

Windows XP den çıkarken bazen bilgisayarın otomatik kapanmadığı olur. Bu sorunu halletmek için Regedit den HKEY_CURRENT_USER / Control Panel / Desktop anahtarına ulaşın ve PowerOffActive DWORD değerini bulup değerini 1 olarak değiştirin.

AÇILIŞ SÜRESİNİ KISALTIN

NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

BOOT DOSYALARI İLE AÇILIŞI HIZLANDIRIN

Regedit e giirp HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftDfrgBootOp timizeFunction anahtarına gidin, burada Enable adındaki string anahtarını bulun ve değerini Y yapın.

WİNDOWS XP Yİ HIZDAN UÇURUN

Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContr olPriorityControl anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden DOWRD değeri deyin ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini 1 yapın.

SİSTEMİN KLAVYE YARDIMIYLA YENİDEN BAŞLATILMASI

Genellikle yeni sistem kurulduğunda veya bazı boot gerektiren programlar kurulduğunda bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Buna bi klavye kısayolu atamak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCur rentVersionWinlogon anahtarına ulaşın. Yeni bir Dize Değeri oluşturun ve isim olarak EnableQuickReboot yazın ve dize değerini açın değer olarak 1 verin. Bundan sonra bilgisayarınızı Ctrl+Shift+Alt+Del tuş kombinasyonu ile kapatabilirsiniz.

BİR EXPLORER HATASINDA TÜM EXPLORER LARI KAYBETMEYİN

Bunu yapmak için herhangi bir Windows penceresinde üsteki menüden Araçlar-Klasör Seçenekleri-Görünüm sekmesi içinde Gelişmiş Ayarlar ‘da Klasör Pencerelerini Ayrı Bir İşlemde Başlat seçeneğini aktif hale getirin.

SİSTEMİNİZİ SUNUCUYA ÇEVİRİN

Bunu yaparak sisteminizin bir sunucu performansında ve bir sunucu olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bunun için 512 MB ve üstü bellek tavsiye ediliyor. Bunu yapmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE /SYSTEM / CurrentControlSet / ControlSession ManagerMemory Management anahtarına ulaşın ve LargeSystemCache DWORD değerinin değerini 1 yapın.​
 
  • Beğen
Tepkiler: STaT!C, D€aDMaN, cres557 ve 5 diğerleri


futbol123

futbol123

Üye
saolasın:oke:
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
:good:
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah kardeşlerim :D
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
faydalı bilgiler sagolasın
 
anon55

anon55

Üye
teşekkürler......
 
MeLih_061

MeLih_061

Üye
PayLaşımın İçin Teşekkür Ederim....Emeğine SağLık Kardeşim...:oke:
 
teoalp

teoalp

Üye
pcdoping isminde bir program var. kullandım gayet başarılı. fakat ilaç lazım bulamadım. 15-20 dakika çalıştıktan sonra kapanıyor. yardımcı olacak kimse varmı ?
sitesi pcdoping.com

--------------- Ekleme ---------------

ilaç lazım (ILAC). çıkmamış sanırım
 
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
bir bakarım ben :oke:
 
cres557

cres557

Üye
ellerine sağlık:)
 
teoalp

teoalp

Üye
necmati16 bulabildinmi kardeş bişeyler ?
 
saat1254

saat1254

Üye
hacı teşekkürler
 
saat1254

saat1254

Üye
sende eyvalla hacım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt