Patlıcan Turşusu

Konu, 'Salata - Turşu' kısmında jöly tarafından paylaşıldı. Okunma: 3460 | Cevaplanma: 0

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Patlıcan Turşusu


    10 küçük patlıcan
    2 limonun suyu
    2 demet dereotu
    1 kg beyaz lahana
    4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
    1 baş sarmısak (dövülmüş)
    10 su bardağı su
    1/4 su bardağı sıvı yağ
    5 su bardağı sirke

    Patlıcanların saplarını ayıklayıp ortadan hafifçe yarın ,lahanayı ince ince doğrayın.
    Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşe oturtun.
    Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp, limon suyunu ekleyerek birkaç kez karıştırdıktan sonra, patlıcanları ilave ederek 3 dakika kadar haşlayın .Bir kepçeyle patlıcanları tencereden alıp, bir kenara bırakın. Tencereye 2-3 su bardağı daha su katıp, yeniden ateşe koyup kaynatın . Bu kez lahanaları da ilave edip 3 dakika kadar beraberce haşladıktan sonra tencereyi ateşten alın. Lahanaları da tencereden bir kepçe yardımıyla çıkarın ancak haşlanmış suyu dökmeyip muhafaza edin. Lahanarı ve patlıcanları soğumaya bırakın. Iyice soğuduklarında lahanaları bir kaseye koyup, kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber ve sarımsağı döverek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patlıcanların içine doldurup, her patlıcanı ince bir sicimle bağlayın. Doldurulmuş patlıcanları bir cam kavanoza yerleştirin.
    Büyük bir tencereye su ve sirke koyup, orta ateşe koyun. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, yağı ekleyerek bir kenarda ılınmaya bırakın.
    Karışım ılınınca kavanozda patlıcanların üstüne boca edip; dereotu saplarını serpiştiriniz.
    Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir ortamda bir ay kadar beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.



    Yazan: jöly

Patlıcan Turşusu konusuna benzer içerikler

  1. Biber Turşusu

    Malzemeler Biber, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır. Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde...
  2. Patlıcan Turşusu [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]

    MALZEMELER 10 küçük patlıcan 2 limonun suyu 2 demet dereotu 1 kg beyaz lahana 4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 1 baş sarmısak (dövülmüş) 10 su bardağı su 1/4 su bardağı sıvı yağ 5 su bardağı sirke HAZIRLANIŞI...
  3. Domates turşusu

    Malzemeler Domates, tuz, sarımsak Yemeğin Tarifi Normal iriliğe ulaşmış, yeşil rengi sarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil...
  4. Kelek turşusu

    Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yemeğin Tarifi Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı...
  5. Patlıcan turşusu

    Malzemeler Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı Yemeğin Tarifi Kısa, ince yapılı. körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır. İçleri doldurularak veya dolgusuz...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
05 Temmuz 2015 Pazar - 10:48:30