Papazın İtirafı: Hz. Muhammed Peygamber

Sponsorlu Bağlantılar

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Papazın İtirafı: Hz. Muhammed Peygamber
Papazın İtirafı: Hz. Muhammed Peygamber

Prof. Dr. Hayrettin Karaman Yeni Şafak gazetesindeki yazısında "Hristiyan veya Yahudi oldukları halde Hz. Muhammed'in (s.a.) peygamber olduğuna inanan kimse olur mu?" diye soranlara Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün cevap niteliğindeki yazısını aktardı.

Akgündüz, Hristiyanların Hz. Peygamber'in peygamberliğini kabul edip etmedikleriyle ilgili bir hatırasını naklederek 1984 yılında Avrupa'nın 114 kilisesinin toplanarak Hz. Muhammed'in (sa) peygamber olduğunu kabul ettiklerini aktardı. Söz edilen olay şu şekilde gerçekleşti:

HZ. MUHAMMED'İN PEYGAMBERLİĞİNE İNANIYORUZ
‘’ Hollanda'nın Kampen Protestan Universitesi'nde bir uluslararası sempozyuma katılmıştım, tebliği sunduktan sonra yakından tanıdığım bir Protestan papaz itiraz etti bana; neden Hristiyanlık'la da ilgileniyorsun, sadece İslam'ı anlatsan daha iyi olmaz mı diye. Ben de bu mümkün değil çünkü Hz. İsa aynı zamanda bizim de peygamberimiz; Tevrat ve İncil kitabımız; biz sizin gibi değiliz; maalesef siz Hz. Muhammed'in peygamberliğine inanmıyorsunuz demiştim. Hollanda'nın önde gelen Protestan Papazı Dr.Slomp: "Hayır, dedi, yanılıyorsun, biz Hz Muhammed'in peygamberliğine inanıyoruz." Ve şunu anlattı:

PROTESTAN PAPAZI İTİRAF ETTİ
1984 yılında Avrupa'nın 114 kilisesi toplandı, bu konuyu tartıştı ve sonunda Hz. Muhammed'in hayatının, Tevrat'taki peygamberlik kıstaslarına uyup uymadığı tartışıldı ve altı kriter birer birer uygulandı. Sonunda peygamber olduğu ortaya çıktı ve 114 kilise mensubu ortak imza ile açıkladık. Ben bu kitabı Hollandaca, İngilizce ve Fransızca olarak yayınladım. Müslümanlardan alkış bekliyorduk ama kimseden bir tepki almadık."

Bu kitabın İngilizce versiyonunu Akgündüz hoca elde etti ve şimdi elinin altında.

ÜNLÜ TEOLOG HANS KÜNG'ÜN SORUSU
Bu arada ünlü teolog Hans Küng'ün meşhur İslam kitabında sorduğu enteresan bir soru var: “Biz Müslümanların, Yunan felsefesinin etkisi altında şekillenen teslis akidesine gelmesini mi bekleyeceğiz? Neden Muhammed, bu fasit felsefeyi tashih eden ve İncil ile Tevrat'ta anlatılan beklenen peygamber olmasın!"
 


iba45

Üye
oke ßß
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Müslümanlardan bir ses gelmesine gerek yok..müslümanlar onların ayaklarına gidecek değiller..İslam'ı kabul etmeleri kendi tercihleri..ayrıca niye kimse duymamış o zaman..Dünya'da birçok ünlü insanın müslüman olduğunu hemen duyuyoruzda bunlarınkini niye duymadık? böyle birşey olsa yer yerinden oynardı..
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkürler
 


Üst Alt