Otomatik metinlerle forumlarda hızlı mesaj

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ภคŦเz

ภคŦเz

Üye
Otomatik metinlerle forumlarda hızlı mesaj
İnternet kullanıcılarının büyük bir bölümü iletişim kurmak için web tabanlı e-posta servislerinden ve forum başlıklarından yararlanıyor. Bu noktada da zaman zaman benzer metinlere ihtiyaç duyulduğundan önce başka yazılımlarda karşılaşmış olduğunuz otomatik metin özelliğinden yararlanmak istiyorsunuz

Clippings adlı ücretsiz eklentiden yararlanarak Firefox'a otomatik metin özelliği kazandırabilirsiniz. Bu özellik özellikle forumlarda sizi uzun uzun yazmaktan ve metin kopyalamakla vakit kaybetmekten kurtaracaktır.

Kurulum: Kurulum için gerekli olan XPI dosyasına adresinden Install now'a tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sonraki adımda Yazılım Kurulumu penceresinden Şimdi Kur'a tıklayın ve Firefox'un yeniden başlatılmasını sağlayarak kurulumu tamamlayın.

Otomatik metin tanımlamak: Eklentiden yararlanabilmek için öncelikle metin yapıtaşlarını tanımlamanız gerekiyor. İnternet tarayıcı penceresinden herhangi bir metni işaretleyin ve sağ fare tuşuyla seçili alana tıklayarak eklentiden yararlanmanızı sağlayacak nesne menüsü seçeneğine ulaşın. Clippings / New from selection ile işaretlediğiniz alanı otomatik metin olarak tanımlayabilir ya da Clippings / Organize Clippings ile Clippings Manager penceresine ulaşabilirsiniz. Eklentiden yararlanmak için kullanabileceğiniz bir diğer seçenek ise durum çubuğunun sağındaki yeni metin simgesine tıklamak ya da metni bu alana sürükleyip bırakmak.

Parçaları yönetmek: Otomatik metinleri oluşturduktan sonra onları Clippings Manager yardımıyla klasörler halinde organize edin. Klasörlerin her biri gelecekte bir alt menüyü temsil edeceğinden aradığınızı bulmanızı kolaylaştıracak. Panoya kopyalanan metinleri almanın en hızlı yolu Options / New from Clipboard seçeneklerinden geçiyor. Bu noktadan verilerinizi Options / Export ile bir RDF dosyasında saklayabilirsiniz. Artık bu iletişim penceresini kapatabilirsiniz. Metinleri kullanmak: Metinlere yeniden ulaşmak için ziyaret ettiğiniz web sayfasındaki metin alanına sağ tuşla tıklayın. Clip¬pings menüsü üzerinden otomatik metinlerin sıralanmış bir şekilde yerleştirildiği klasör yapısına erişebilir ve metinleri tek tıkla seçili alana ekleyebilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: badboimam
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt