Ölmeden Önce Görülmesi Tavsiye Edilen Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jöly

Üye
    Konu Sahibi
Ölmeden Önce Görülmesi Tavsiye Edilen Yerler
Sri Lanka

Sri Lanka Güney Asya da, Hint Okyanusu nda ada, Hindistan ın güneyinde yer alır.Bir efsaneye göre Hz Adem burada yitirdiği cennetin yasını tutmuştur.Bu yüzden burdaki pirtulatalga doruğunun diğer adı adem doruğudur.Tamiller, Sri Lanka nın iki büyük etnik grubundan biri. Çay tarlalarında genellikle onlar çalışıyor. İşçiler günde ortalama 20 kilogram çay yaprağı toplayabiliyor. Aylık gelirleri, eğer çok çalışırlarsa, 100 Amerikan Doları nı zar zor buluyor. Sri Lankalılar dünyada belki de fillerle en yakın ilişkiyi kuran halk. Tarihlerinin her sayfasında fillerin oynadığı bir rol var. Yine de ülkede fillerin sayısı giderek azalıyor. Yirminci yüzyıl başında adada 12 bin fil vardı; günümüzde ise sayı 2 bin 500 civarında.
Yağmur Ormanları - Afrika

Afrika’daki yağmur ormanları, Kamerun’dan Kongo’ya, Gine’den Gabun’a kadar geniş bir alana uzanıyor. Bu ormanlar, Güney Amerika’daki Amazon ormanlarının ardından dünyanın en eski ikinci tropikal ormanları. Uzmanlar, yeryüzündeki hayvanların yüzde 40’la yüzde 60 arasındaki bir bölümünün bu yağmur ormanlarında yaşadığına dikkat çekiyor.
Niagara Şelalesi

Niagara Şelaleri Kuzey Amerika nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur.Niagara Şelalesi nden yarım dakikada 168,000 m³ su akar. Kuzey Amerika nin en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yil once Kuzey Kutbu ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerdir. Şelalenin çevresi Niagara Şelaleleri Parkidir ve kardeş şehirler olan Niagara Falls-Ontario ve Niagara Falls-New York tarafindan doğal koruma altindadir.Niagara Şelalesi 1932 yılında tamamen donarak buz olmuştur.

Cape Town / Afrika

Cape Town ziyareti demek, Güney Afrika’nın bambaşka bir yüzüyle karşı karşıyasınız demek. Muhteşem doğal güzelliği ile dünyanın en cazip, en havalı ve en göz alıcı şehrinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Cape Town, övünülecek derecede güzel beach’leri ve şehrin ortasında bulunan Table Dağı ile son derece etkileyici. Cape Town’daki son derece şık restoranlar dünya standartlarının çok daha ötesinde dizayn edilmiş.

Chichen Itza - Meksika
Chichen Itza piramidi (M.Ö. 800 öncesi) Yucatan Yarımadası, Meksika Chichen Itza, Maya medeniyetinin ekonomik ve politik merkezi olarak hizmet vermiş en meşhur Maya tapınak sitesidir. Değişik yapıları –Kukulkan piramidi, Chac Mol Tapınağı, Bin Kolonlar Geçidi, Tutukluların Oyun Sahası – bugün dahi harikulade bir mimari alan ve mekân düzenleme göstergesi olarak kendini göstermektedir. Piramidin kendisi Maya tapınaklarının en sonuncusu hiç şüphesiz en büyüğüdür.

Golden Temple (Altın Tapınak) - Hindistan
Altın Tapınak ta herşey gönüllüler tarafından yapılıyor. Yemeklerin hazırlanması, tapınak içinde insanlara su ikram edilmesi, tapınağın temizlenmesi hep yardımlaşmayla yapılıyor. Tapınağın temizliği dışarıdan gelenleri büyülüyor.

Taj Mahal - Hindistan
Tac Mahal (M.S. 1630) Agra, Hindistan Bu çok büyük anıt cami beşinci Müslüman Moğol İmparatoru, Jahan Şahın emir üzerine, vefat eden çok sevdiği karısının hatırasına ve onuruna inşa edilmiştir. Beyaz mermerden yapılan saray duvarlarla çevrili bahçelerin içinde yer almaktadır. Tac Mahal Hindistan’da Müslüman sanatının en mükemmel bir mücevheri olarak kabul edilmektedir. Daha sonra İmparatorun burada hapsedildiği ve Tac Mahal’i koğuşunun sadece küçük bir penceresinden gördüğü söylenmektedir.

Uluru Dağı - Avustralia
Uluru Ayers Rock olarak da bilinir, Avustralya çöl bölgesinde kumtaşından oluşan bir kaya formasyonu. Uluru-Kata Tjuta Milli Parkı nın içinde bulunur. Uluru, 1873 te Avrupalı kaşif William Gosse tarafından, Ayers Rock olarak (Güney Avustralya nın o zamanki başbakanı Sir Henry Ayers adıyla) adlandırır. Uluru komşusu Kata Tjuta ile beraber yaklaşık 600 Milyon yıl önce oluşmuştur. Çakıl birikinti ve çamur, bir arazi çöküntüsünde toplanmış ve yüksek basınçta yoğurulmuştur. Uluru nun arka tarafında, Aborjinler tarafından kutsal olarak kabul edilen su havzaları bulunur. Uluru, o zamandan beri sürekli bir şekilde havanın bozucu etkisine maruz kalan, paslı kırmızı renkte arkose-kumtaşından oluşmuştur. Rengi, yüksek oranda demir içermesinden ileri gelir. Formasyonun 5 km kalınlığa ve 100 km genişliğe sahip olduğu tahmin edilir.

Machu Picchu - Peru
Machu Picchu (1460-1470) Machu Picchu, Peru Inka İmparatoru Pachacutec 15. yüzyılda Manchu Picchu (“Eski Dağ”) olarak bilinen dağda bulutlar içinde bir şehir inşa ettirmiştir. Bu muhteşem yerleşim merkezi And platosundan başlayarak balta girmemiş Amazon ormanlarının Urubamba Nehrine kadar uzanmaktadır. İnkalar tarafından çiçek hastalığı salgınından dolayı terkedilmiştir. İspanyolların İnka İmparatorluğunu ele geçirmelerinden sonra şehir üç yüz yıl boyunca “kayıp” olarak kalmış ve 1911 yılında Hiram Bingham tarafından tekrar bulunmuştur.

Kurtarıcı İsa Heykeli - Brezilya
Kurtarıcı İsa Heykeli (1931) Rio de Janeiro, Brezilya Bu İsa heykeli 38 metre yüksekliğindedir ve Rio de Janeiro şehrine tepeden bakan Corcovado Tepesinin üzerine yerleştirilmiştir. Brezilyalı Heito da Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltıraş Paul Landowski tarafından gerçekleştirilen bu anıt dünyanın en çok tanınan anıtlarından biridir. Heykelin yapımı beş yıl sürmüştür ve Ekim 1931’de açılışı yapılmıştır. Ziyaretçileri kollarını açarak karşılayan heykel şehrin ve Brezilya halkının sıcaklığının sembolü haline gelmiştir.

Neuschwanstein Şatosu - Almanya
Neuschwanstein Şatosu (1869 -1884) Schwangau, Almanya Neuschwanstein Şatosu şato ve kalelerin stratejik olarak gerekli olmadığı bir devirde inşa edilmiştir. Bunun yerine, sadece bir fantezi olarak tasarlanmıştır – dağlar ve göllere tamamen uygun olarak düzenlenmiş kule ve surların harikulade ve romantik bir tasarımı. Birçok değişik mimari sitili ve ince elişçiliğini barındıran eser, büyüklerin olduğu kadar çocukların da nesiller boyunca ilham kaynağı olmuştur.

Petra - Ürdün
Petra (M.Ö. 9 – M.S. 40) Petra, Ürdün Arab Çölünün bir ucunda bulunan Petra, Kral IV. Aretas’ın (M.Ö. 9 M.S. 40) imparatorluğu Nabataean’ın muhteşem başkenti idi. Su teknolojisi konusunda uzman olan Nabateanslılar şehirlerini büyük su kanalları ve su hazneleriyle donatmışlardır. Greko-Roman örneklerine uygun olarak tasarlanmış bir amfiteatr 4000 kişiyi ağırlayacak kapasitededir. Bugün Petra’nın Mezar Sarayı, 42 metrelik Helen sitili El-Deir Manastırının tapınak duvarıyla Orta Doğu kültürünün göz kamaştıran bir örneğidir.
Mısır Piramitleri - Mısır
Giza Piramitleri (M.Ö. 2600 - 2500), Mısır En eski ve tek ayakta duran Eski Harika olan Giza Piramitleri sanat ve tasarımda bugüne kadar eşi olmayan mükemmelliğin kanıtlarıdır. Hanedanlarına aynı zamanda tanrılarına hizmet etmek isteyen planlamacılar ve mühendisler tarafından yapılmışlardır. O devirlerde felsefe yoktur ve yaratma hiç bir sorgulamaya tabi değildir. Piramitler sonsuza kadar kalmak üzere yapılmış kusursuz yapıtlardır.
Coliseum - Roma
Roma Coliseum’u (M.S. 70 - 82) Roma, İtalya Roma şehrinin merkezinde bulunan bu muhteşem amfiteatr başarılı lejyonerlerin ve Roma İmparatorluğunun onuruna inşa edilmiştir. Dizayn tasarımı bugün dahi geçerli olan bir anıttır ve yapılışından 2000 yıl sonra modern stadyumlar Coliseum’un orijinal tasarımından etkilenmektedirler. Bugün, filmler ve tarih kitapları vasıtasıyla bu arenada seyircilerin beğenisine sunulan acımasız dövüşler ve oyunlar hakkında daha fazla bilgi sahibiyiz.
Çin Seddi - Çin
Çin Seddi (M.Ö 220 ve M.S. 1368 - 1644) Çin Büyük Çin Seddi mevcut surları birleştirilmiş bir savunma sistemi şeklinde birbirine bağlamak ve Çin’i Moğol saldırılarından korumaya için yapılmıştır. İnsan eliyle bugüne dek yapılmış en büyük ve uzaydan görülebilen tek abidedir. Bu anıtın yapımında binlerce kişi hayatını kaybetmiş olmalıdır.
Kremlin ve Kızıl Meydan - Moskova
Kremlin ve Kızıl Meydan (1156 - 1850) Moskova, Rusya I.Ivan’ın malikânesi olarak inşa edilen Kremlin sarayı 1917 Rus İhtilaline kadar Rus Çarlarının resmi sarayıdır. Halen bugün Başkanın çalışma ofisi olarak kullanılmaktadır. Kremlin Sarayının önü Kızıl Meydan’dır – birçok kişinin 1 Mayıs gösterileriyle bağdaştırdığı etkileyici ve muhteşem bir meydan. Meydanda ayrıca 1550 yıllarında Korkunç Ivan’ın Kazan Moğol kalesini ele geçirmesinin onuruna yapılan St Basil Kilisesi de bulunmaktadır.

La Digue - Seyşeller

Zümrüt yeşili bir deniz, şeker beyazı kumsallar ve denizin şekillendirdiği, hayalgücünü tetikleyen dev granit kayalıklar... Bu, Seyşeller’in kartpostallarda en fazla rastlanan görüntülerinden ve çoğu da La Digue Adası’nın, Anse Source D’Argent plajında çekilmiştir. Dünyaca ünlü bu plaj, kuşkusuz Seyşeller’e gelen turistlerin La Digue’e uğramadan edememelerinin nedeni. Seyşeller’in dördüncü büyük adası La Digue, büyük adaların içinde en güzeli. Ulaşımın bisiklet ve öküz arabasıyla sağlandığı ada, huzurlu ritmi, çoğu asfaltlanmamış yolları, patikaları, geleneksel yaşamı ve mimarisiyle, zamanın durduğu izlenimini veriyor ve adada geçirdiğiniz her an buradan ayrılmanızı güçleştiriyor. Ada, yan gelip yatılacak, keyfi çıkarılacak bir yer. Ancak yine de otelinizin vereceği ya da kiralayacağınız bisikletlerle La Digue’i keşfetmelisiniz.Anse Source D’Argent plajına akşamüstü gidin; böylece hem kalabalığı atlatır hem de en güzel ışıkta, her biri bir sanat eserini andıran kayalıklara karşı yüzebilirsiniz. Palmiye yapraklarından şapka yapıp satan adalıya burada rastlayacaksınız. Plaja giden yol üzerinde, L’Union Estate (Hindistancevizi çiftliği) var.

Verbier - İsviçre
İsviçre de Mont Blanc tüneline çok yakın bir mekandaki büyükçe bir dağ kasabası ve kayak merkezidir...
Verbier de en uygunu küçük daire kiralayarak Migros tan alışveriş marifetiyle yemek ve kahvaltı sorununu halletmektir...
Wald Disney - A.B.D.
ABD li canlı resimci ve film yapımcısı Walt Disney tarafından 17 Temmuz 1955 te kuruldu. Dünya nın en büyük eğlence parkı ve önemli bir turizm merkezi olan Disneyland, sanatçının kahramanlarını yaşatan düzenlemeleri ve donatımlarıyla daha çok çocukların ilgisini çeken bir panayır durumundadır.

Amazon Ormanları - Brezilya
Dünyanın akciğeri sayılan yağmur ormanlarının korunması için Brezilya hükümeti yaklaşık 100 bin kilometrekarelik bir alanı koruma altına aldı. Çevreci kruluşlara göre bu gelişme son yıllarda doğal hayatın korunması adına alınan en etkili kararlardan biri.
Kiraz Bahçeleri - Japonya
Japonya yı ziyaret etmek için en iyi zaman, kiraz çiçeklerinin açtığı ilkbahar günleri olduğu söylenir hep.
İncecik yağan yağmur bu nefis çiçeklerin arasında kaybolur, kıyamazsın dökülmüş kiraz çiçeklerinin üstüne basıp geçmeye.
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Yağmur Ormanlarını, Piramitleri, Meksika'daki Piramitleri, Niagara Şelalesi En Çok Gitmeyi Arzuladığım Yerler..
Ama Şimdilik Sponsor Arama Aşamasındayım.. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
675
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
830
Doğuş Pertez


Üst Alt