OEM Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
OEM Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
1.Kasa

-Kasa alırken mümkünse diğer donanımlarınızın güç ihtiyacını karşılayacak bir güç kaynağı olsun.İyi soğutma sağlamak için airduct özelliğinin olmasına dikkat edin.

2.Anakart

-Anakart alırken öncellikle alacağınızın işlemcinin soket tipine uygun olup olmadığına dikkat edin.İşlemci FSB hızı ile anakart FSB hızı ya aynı olmalıdır ya da anakart FSB hızı işlemcininkinden yüksek olmalıdır.DDR frekansı en az 800MHz olmalıdır.Eğer ileride SLI veya Crossfire yapmayı düşünüyorsanız 2 tane PCI-EX yuvası olmasına dikkat edin ve bu uygulamaları destekleyen anakartları tercih edin.PCI-EX 2.0 olmasına dikkat edin.Onboard ses kartı olursa size kasa içinde rahatlık sağlayacaktır.

3.Ram

-Aldığınız belleklerin DDR frekansları en az 800MHz olmadır.Eğer anakartınız daha yüksek hızları destekliyorsa sizde bu hızlarda çalışan bellekleri tercih edin.Aynı olan bellekleri aynı renk yuvalara takın.

4.İşlemci

-İşlemci alırken anakart soket tipine uygun olduğunu kontrol edin.Aldığınız işlemci FSB hızı anakart ile uyumlu olmalıdır.İşlemcinizin önbelleği ne kadar büyük olursa o kadar hızlı çalışır buna dikkat edin.Standart gelen soğutucuları kullanmak yerine daha büyük heatsink ve fanlı soğutucuları tercih edin.Araştırın, işlemcinizin overclock yapılabilir olduğunu öğrenin.

5.Ekran Kartı

-Ekran kartı alırken işlemcinize göre tercih yapın.Intel kullanıyorsanız Nvidia, AMD kullanıyorsanız ATI tercih edin.PCI-EX 2.0 almaya dikkat edin.En az 256bit olmasına dikkat edin.Paylaşımsız bir ekran kartı alın.Belleğinin 1GB olmasına önem verin.Soğutucusunun fanlı olmasına dikkat edin.Mümkünse HDMI çıkışı olabilir.DVI bir ekran kartı aldığınızda çevirici adaptör kullanmayın DVI kablo kullanın.

6.Sabit Disk

-HDD alırken en az önbelleğinin 16Mb, devrinin 7600 RPM olmasına dikkkat edin.Eğer anakartınız sata2 destekliyorsa sata2 bir sabit disk tercih edin.

7.Optik Sürücü

-Mümkünse DVD-RW olsun.Yazım hızı en az 22x ve double layer olmasına dikkat edin.Yine sabit diskte olduğu gibi anakart destekliyorsa sata2 olmasına dikkat edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt