Nokiadan yeni navigasyon sistemi: Nokia Maps 2.0

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lyon_69

lyon_69

Üye
    Konu Sahibi
Nokiadan yeni navigasyon sistemi: Nokia Maps 2.0

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi, Barselona’daki ‘Mobile World 2008′ etkinliğinde Nokia Map 2.0 uygulamasının Beta sürümünü tanıttı. Genişletilmiş navigasyon özellikleri, multimedya şehir rehberleri ve uydu görüntüleri sunan Nokia Maps 2.0, yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzü ile harita ve navigasyon deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyor.
Nokia Maps 2.0, otomobil navigasyon sistemi olan ‘Drive’ (Sür) özelliğine ilave olarak, yayalar için navigasyon işlevleri sunan ‘Walk’ (Yürü) özelliğini de içeriyor. “Walk” özelliği sayesinde, herhangi iki nokta arasında görsel ayrıntılı yönlendirme olanağı sunuluyor. Ayrıca yakınınızdaki binalar, caddeler ve parklar (parkın içinden geçen yollar dahil) hakkında bilgi verdiğiniz takdirde konumunuzu belirleyebiliyorsunuz. Nokia 6210 Navigator gibi daha yeni cihazlarda, cihazda bulunan dahili pusulayı kullanarak yürüdüğünüz yönü de öğrenebiliyorsunuz.
Yeni Nokia Maps 2.0 güncellemesi, yolculuğunuza daha da renk katacak fotoğraflar, videolar ve sesli içerikleri kapsayan birinci sınıf multimedya rehberlerini satın alma olanağı da sunuyor. Nokia Maps’in önceki sürümünde olduğu gibi Maps kullanıcıları, Walk ve Drive uygulamaları için 3 günlük ücretsiz navigasyon deneme sürümüne ek olarak 10 dakikalık ücretsiz şehir rehberi deneme sürümünden de* yararlanabiliyorlar.
Nokia yetkilileri Nokia Map 2.0 Beta sürümü hakkında şunları ifade ediyor: “Yayalara özel navigasyon servisleri ile Nokia, kullanıcılara dünyanın hiç bilmedikleri bir köşesinde bile olsalar çevrelerini keşfetme olanağı tanıyor. Nokia 6210 Navigator’la ilk defa sunulan entegre pusula özelliğini yardımlı GPS’in doğruluk ve hızıyla bir araya getiren Nokia Maps, kullanıcılara rakipsiz ve benzersiz bir deneyim sunuyor.”
GPS navigasyon güncellemesi ile cep telefonunuz sesli ve görsel olarak adım adım yönlendirme yapan bağlantılı ve güçlü bir kişisel bir navigasyon cihazına dönüşüyor. Nokia cihazınızda dahili GPS bulunmuyorsa, uyumlu bir cihaz ile harici bir GPS modülü de kullanabiliyorsunuz. Ayrıca 18 Avrupa ülkesinde trafik durumuyla ilgili gerçek zamanlı bilgiler ve buna göre dinamik yeni rota belirleme işlevi de satın alınabiliyor. TeleAtlas ve Navteq tarafından sağlanan vektör haritaları ile Nokia Maps, 200′ü aşkın ülke haritasını içeriyor ve bunlardan 70′den fazlası sesli yönlendirmeli olarak kullanılabiliyor.
Nokia Maps 2.0, 17 şehirde yerel simgeleri kullanarak aktarma yapabileceğiniz en yakın istasyona ulaşmanız için size rehberlik edebiliyor. Böylece seyahat ederken metroyu kullanabiliyorsunuz. Metrodayken, uydu görüntülerinden yararlanarak ya da Berlitz gibi tedarikçilerden yeni multimedia şehir rehberleri satın alarak yeni yerler keşfedebiliyorsunuz. Entegre Nokia mobil arama uygulaması ile bir araya getirilen, görülmesi gereken yerler ve yapılması gerekenler konusundaki uzman görüşleri, Nokia’nın kullanıcılara içerik odaklı İnternet servisleri sunma hedefini destekliyor.
Nokia, etkinlikte ayrıca Nokia Maps Series 40 sürümünün, 2008′in ilk yarısında kullanıma hazır hale geleceğini de açıkladı. Nokia’nın 2007′de sevk ettiği tahmini 437 milyonu aşkın cihazın büyük bir bölümünü Series 40 platformu temelli cihazlar oluşturuyor.
Belirli chazlar için Nokia Maps 2.0′ın yeni sürümüne Nokia Beta Labs’in web sitesi adresinden erişilebiliyor. Nokia’nın heyacan verici yeni fikirlerini paylaşan Beta Labs, kullanıcıların bu fikirlerin gelecekteki gelişimlerini de şekillendirmelerine yardımcı oluyor. Güçlü bir online topluluğu etrafında toplayan Beta Labs, özellikle cep telefonu ve teknoloji meraklılarından ilgi görüyor. Nokia Maps’in mevcut sürümü ve Nokia Map Loader uygulaması belirli cihazlar için adresinden yüklenebiliyor.**
* Satış paketinin içeriği pazara ve/veya operatöre/servis sağlayıcıya göre değişebilir.
** Belirli yükleme koşulları geçerlidir, bilgi için web sitelerini ziyaret ediniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: sarumsak, karloseh, ayhan-15 ve 1 kişi daha


Kingmortall

Kingmortall

Üye
kardeş burada ingilizce yazıo nasıl anlayacaz ki :hmmm
 

selo68

Üye
teşekkür
 

baranas

Üye
5530 a oluyormu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt