Nokia Symbian Telefonlarda Format Atma ,Symbian Nedir ? ....Gerekli Bilgiler...

Sponsorlu Bağlantılar

DeaDlock15

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Symbian Telefonlarda Format Atma ,Symbian Nedir ? ....Gerekli Bilgiler...
Nokia Symbian Telefonlarda Format Atma

Symbian lı telefonlarda "soft format" ve "hard format" olmak üzere 2 çeşit format vardır.


1-) Soft Format

Eğer telefonunuz sürekli sistem hataları veriyorsa, istem dışı kapanıp açılıyorsa, yüklemiş olduğunuz uygulamalar normal dışı çalışıyor yada hiç çalışmıyorsa vs.. Telefonunuza soft format atarak telefonunuzu ilk aldığınız zaman ki ayarlara geri çevirebilirsiniz. Soft format fabrika ayarlarına dön gibi değildir. Fabrika ayarlarına dön yapıldığında sadece profiller orjinal ayarlara dönmektedir. Ancak format attığınızda telefonunuzun hafızasındaki herşey silinecek. Telefon defteri, mesajlar, erişim noktaları...


Format Yöntemi: Telefon açık iken
*#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikden sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakidadır.



2-) Hard Format

Eğer telefonunuz hiç açılmıyorsa veya güvenlik kodunuzu bilmiyorsanız hard format atarak telefonunuzu tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Format Yöntemi: Telefon kapalı iken
(*) (3) (yes) ve yukarıdaki kapama açma tuşuna birlikte basarak format işlemini yapabilirsiniz.

Not: Bu işlemleri yapmadan önce bataryanızın en az yarısının dolu olmasına dikkat ediniz, Ayrıca hafıza kartı şifrenizi unutursanız formattan sonra kullanamassınız..!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Cabire Virusünü Temizlemek

Cabire bluetooth üzerinden istemsiz olarak çoğalan bir virus programıdır. Bir telefona bulaştıktan sonra otomatik olarak yakınındaki telefonlara bluetooth ile gönderiyor.

Virüsün temizlenmesi

Telefonunuza fExplorer, Seleq yada Psiloc eFilemenager gibi dosya yöneticisi programı yükleyin. Sonra aşağıdaki dosyaları tek tek silin.

C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/CARIBE.APP
C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/CARIBE.RSC
C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/FLO.MDL
C:/SYSTEM/SYMBIANSECUREDATA/CARIBESECURITYMANAGER/CARIBE.APP
C:/SYSTEM/SYMBIANSECUREDATA/CARIBESECURITYMANAGER/CARIBE.RSC
C:/SYSTEMSYMBIANSECUREDATA/CARIBESECURITYMANAGER/CARIBE.SIS
C:/SYSTEM/RECOGS/FLO.MDL
C:/SYSTEM/INSTALL/SCARIBE.SIS
bu dosyaları silin virüsten kurtulabilirsiniz .


C:/SYSTEM/APPS/CARIBE/CARIBE.RSC dosyasını silemeyebilirsiniz digerlerini sildikten sonra telefonu kapatıp açın ve daha sora son kalan CARIBE.RSC dosyasınıda silin. Eğer bu işlemleri yaptıkdan sonra telefonunuz normale dönmedi ise *#7370# yaparak telefonunuza soft format atın.


---------------------------------------------------------------------------------------

Telefonuma Nasıl Dosya Gönderebilirim..


Telefonunuza değişik metodlarla program,oyun,melodi,tema vs. gönderebilirsiniz. Bunlar;

1-Data kablosu vasıtasıyla..
2-Bluetooth cihazı ile.. ( Eski Modellerde Bulunmaz)
3-Kızılötesi cihazı ile.. ( Yeni Modellerde Bulunmaz )

Bunlardan en hızlı olanı Data kablosu ile dosya transferidir.. Bunda yapmanız gereken telefon ile bilgisayara usb den bağlanmak ve gerekiyorsa gerekli yazılımı yüklemek.. Bluetooth ile transfer de oldukça kolaydır fakat Data kablosu ile bağlanmaya göre çok daha yavaştır..Bağlanmak için bluetooth yazılımını bilgisayarınıza yuklemek cihazı bağlamak ve Bilgisayar ile telefonu eşleştirmek yeterlidir...Dosya gondermek için sağ tuş gönder bluetooth ile gonderi tıklatıp eşleşmeyi sağlamak yeterlidir... Kızılötesi ile dosya transferi de oldukça basittir.. Önce cihazın yazılımını yüklemek gereklidir... diğer işlemler bluetooth ile aynıdır.. Dosya gonderme işlemi bittikten sonra program,oyun ve temaların kurulumunu yapmalısınız..

-------------------------------------------------------------------------------------------------


CommWarrior Cep Telefonu Virüsü Nasıl Temizlenir ?

Uzun süredir tüm Avrupa ülkelerinde yayılan CommWarrior cep telefonu virüsü bugünlerde Türkiye’ye de ulaştı. CommWarrior, telefondan telefona SMS ve Bluetooth yoluyla aktarılan virüslerden farklı olarak MMS ile de yayılabiliyor. Virüs, bulaştığı telefonun kart ve belleğindeki bütün bilgileri siliyor..
CommWarrior, size MMS, Bluetooh ya da SMS ile ulaştığında aktive olması için diğer Symbian virüslerinde olduğu gibi install için onay vermeniz gerekiyor. Virüs cep telefonlarının donanımına ciddi bir zarar vermese de kendini yaymaya çalışırken pil ve sistem kapasitesi yoğun biçimde tüketiyor. Telefonunuzun CommWarrior ile karşılaşmaması için önceden anti-virüs programı yüklemenizde yarar var. Virüsün bulaşması durumunda ise teknik serviste yaklaşık 10-20 YTL ücretle yaptırabilir ya da aşağıdaki yolla kendiniz virüsü temizleyebilirsiniz..

1. Telefonunuzdaki internet tarayıcıyı açın
2. F-Secure Mobile Anti-Virus adresine gidin ( )
3. " Downloads " bağlantısını tıklayıp telefonunuzun modelini seçin
4. Dosyayı indirip, "open after download"u seçin
5. F-Secure Mobile Anti-Virus programını kurun
6. Uygulamalar menusüne gidip Anti-virüsü çalıştırın,
7. Anti-virüsü aktif hale getirip , tüm dosyalarınızı taratın,
8. Aktif Commwarrior virüsünü yoketmek icin telefonunuzu kapatıp açın..

Cep telefonları, bilgisayar fonksiyonlarını almaya başladığından beri, bilgisayarlarda yaşadığımız sorunları cep telefonlarında da yaşamaya başladık. 2004 yılında görülen ilk Cabir adlı virüs’ten bu yana çıkan virüsler,cep telefonlarında kalıcı bir hasar vermedi.Ama her geçen gün etkisini arttırdı. Cep telefonu virüsleri Bluetooth uyumlu ve Symbian işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda daha kolay yayılabiliyor.

Telefonu Safe Modda Açma

Kalem tuşuna basılı tutarak telefonun açma butonuna basın ve telefon açılana kadar o şekilde basılı tutun.Telefon açıldıgında kalem tusunu bırakın. Bu sayede sadece telefonun çalışması için gerekli minimum dosyalar yüklenecektir. Ve telefonunuzdakı kitlenmeler minimuma inecektir.

Symbian Nedir ?

Symbian Mobil cihazlar için hazırlanmış işletim sistemidir

Symbian, mobil cihazlar için ortak bir işletim sistemi kurmak üzere yola çıkmış olan bir şirkettir.
Symbian OS, Symbian şirketi tarafından mobil cihazlar (PDA’lar ve akıllı telefonlar) için geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Symbian OS, Psion şirketinin geliştirdiği EPOC işletim sistemine dayanmaktadır. Hafıza yönetimi cihazın uzun süre hatasız çalışmasını sağlar.
Symbian OS platformu, mobil bilgi cihazları için güvenli ve güvenilir bir işletim sistemi sağlamaktadır. Özellikle cep telefonları için tasarlanan - düşük güç sarfiyatlı ve hafızası az yer kaplayan - Symbian GPRS, Bluetooth, SyncML ve son olarak üçüncü kuşak teknolojisi (3G) gibi yeni teknolojileri benimsedikçe, telekomünikasyon sanayi için istikrarlı bir platform oluşturmaktadır.
Nokia, Nokia, Motorola, Panasonic, Sony Ericsson, Psion ve yakın zamanda Nokia ve diğer sahipler tarafından yeni Symbian ortağı olarak kabul edilen, Siemens ‘in oluşturduğu Symbian’ın önde gelen üyelerinden biridir. 1998′de Londra’da kurulan Symbian’ın amacı, akıllı telefonlar gibi kablosuz cihazlar için geçerli bir standart işletim sistemi sağlamaktır. Symbian uluslararası kablosuz iletişim sanayinin ardındaki itici güçlerden biridir.
Tüm ortaklar, Symbian esaslı ürünler için planlar çıkardılar veya ilan ettiler. Gelecek ürünlere ait lisanslar, Kenwood, Fujitsu, Sanyo, Siemens, Sony ve diğer imalatçılar tarafından alındı.
Seri 60 Platformu ne demektir?
Seri 60 Platformu, akıllı bir telefon yaratmak için gerekli tüm yazılım, kullanıcı arabirimi (UI) ve uygulamaları kapsar. Symbian işletim sistem için geliştirilmiş olan ve kaynak kodu şeklinde lisansı verilen Seri 60 Platformu, lisanslılar nezdinde yaratıcılık ve farklılaşma sağlamaktadır. Ayrıca, ortak yazılım platformu, farklı lisanslı akıllı telefonlar arasında müşterek çalışabilirlik ve uygulama uyumu sağlamaktadır.
Seri 60 Platformu, günümüzde bir mobil cihaz içindeki en sezgisel ve güçlü kullanıcı arabirimidir. Etkin şekilde, karmaşık uygulamaları kullanımı kolay telefon özeliklerine dönüştürmektedir. Uygulamalar, kullanıcıların, menü yapısı içinde nerede olurlarsa olsunlar minimum sayıda tuşa basarak bir multimedya mesajı oluşturmaları ve göndermeleri gibi işleri kolaylıkla yapabilecekleri şekilde birbirine dikkatli biçimde entegre edilirler.
Seri 60, kullanıcı işletmelere, kişisel bilgi yönetimi, hayati iş bilgilerine güvenli erişim, e-posta, takvim programlama ve PC uygulamalarıyla senkronizasyonla daha fazla üretkenlik sağlar. Bilgi işlem ve mobil sanayileri, kısa vadede yaygınlaştırılacak üç çeşit mobil çözüm üzerinde anlaşmıştır: Birincisi, tüm işletme çalışanlarının faydalanabilecekleri, e-posta ve programlama gibi yatay uygulamalar. İkincisi, alan satış elemanlarına, alan mühendislerine ve teslimat personeline yönelik odaklı dikey çözümler. Üçüncüsü, müşteri ilişki yönetimi, işletme kaynak planlama ve çekirdek iş süreçlerine başlı diğer uygulamalar gibi mobil uzantılar.
Seri 60 tüketicilere görüntüleme, multimedya mesajlaşma, film ve görüntü izleme, zengin ve renkli tarama gibi eğlence özellikleri ve heyecan verici oyun ve eğlence uygulamalarını keşfetme ve yükleme becerisi sağlar. Seri 60, kullanıcıların, e-posta yükleme ve aynı anda bir multimedya mesajı göndermek gibi, birden fazla hizmete erişmelerini sağlar. Seri 60, ayrıca, kullanıcıların sesli komut kullanarak, bazı cihaz fonksiyonlarını kontrol etmelerini sağlar. Yeni multimedya sunum özelliği, kullanıcılara tamamen senkronize ses, görüntü ve resimle hoş bir deneyim sunar.


Cepten Gmail hesabına erişmek


Symbian işletim sistemli cep telefonunuzdan Gmail hesabınızdaki maillere ve eklerine ulaşmak için Profilmail programını kullanmanız gerekli. Programı cep telefonunuza kurduktan sonra Menu / Account menülerinden hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Incoming mail server : pop.gmail.com

Outgoing mail server : smtp.gmail.com

Username ve Password alanlarına Gmail kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

Get entire message seçeneğini işaretlerseniz mesajın tümünü ekleriyle birlikte alırsınız. Bu hem GPRS ücreti açısından hemde işlemin süresi açısından dezavantaj olacaktır.

Advanced settings / Smtp authentification onay işaretini kaldırıp pop3 port’a “995” smtp port’a “465” değerlerini girin
Use ssl for pop3 ve use ssl for smtp seçeneklerine onay işareti ekleyin ve done’a tıklayarak kurulumu tamamlayın.

Update mailboxes tuşuna bastığınızda mail programınız çalışmaya başlayacaktır.

Not:Bazı gmail hesaplarında pop3 desteğinin önceden açılması gerekiyor. Bunun için pc’den gmail hesabınıza erişin ve settings’e tıklayın. Mail settings pernceresinden forwarding and pop’a ulaşın ve enable pop for all mail’i işaretleyin

Bluetooth

Bluetooth, sabit ve mobil cihazlar arasındaki iletişimde kablolara duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran, veri ve ses iletişimini kolaylaştıran global bir standarttır.

Bu teknoloji; küçük boyutlarda, ucuz ve kısa menzilli radyo vericilerinin mobil cihazlara direkt olarak veya bir harici adaptör aracılığıyla entegre edilmesi temeline dayanmaktadır. Global erişime açık olan 2.45 Ghz radyo frekansını kullanan Bluetooth, 721 Kbps veri iletişim hızına ulaşmakta ve 3 ses kanalını kullanabilmektedir. Birçok cihazın Bluetooth Wireless Teknolojisi uyumlu hale gelmeleri için yapılacak ilave masrafın kullanıcıya 20 dolar gibi çok düşük miktarlara mal olacağı düşünülmekte. Bunun yanında enerji tasarrufunda da büyük avantajlar sağlayan bu teknoloji ile bekleme modunda 30 mikro Amper ve iletim modunda 8 - 30 miliAmper akım çekilmesi, güç kullanımında önemli ekonomi sağlanmasına imkan vermektedir.

Bluetooth teknolojisi ile bağlantı kurmak için iki adet Bluetooth ile donatılmış cihazın birbirlerine (özelliklerine göre) 10~100 metrelik bir mesafe kadar yaklaşmaları gerekir. Bluetooth, telsiz tabanlı bir bağlantı kullandığından, iletişim kurmak için görüş hattı bağlantısına ihtiyaç duymaz. Dizüstü bilgisayarınız, bilgiyi yan odadaki yazıcıya gönderebilir ya da evinizin alarm sistemini kontrol etmek için cep telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Bluetooth'un sunduğu kablosuz bağlanabilirlik imkanları uygulama olarak sınırsızdır. Ayrıca, küresel olarak mevcut telsiz frekansı kullanıldığından, Bluetooth, tüm dünyadaki kablosuz bağlanabilirliğe hızlı ve güvenli erişim sağlayabilir. Kısaca bluetooth teknolojisinin diger özelliklerini sıralayacak olursak; iletişim boşluğunu doldurmakta, düşük güç tüketimli, ucuz ve tüm cihazlara entegre edilmeye imkan veren bir teknikle kablosuz veri ve ses iletişimin kapılarını açmaktadır. Bluetooth'u güvenilir bir teknoloji kılan özelligini ise radyo sinyallerine müdahale etmek çok kolay olduğundan; gizlice dinlenme ya da mesajların çıkış noktasının saptırılması gibi tehditlerin önüne geçmek için Bluetooth cihazları yerleşik güvenlik özellikleri içerecektir. Bu potansiyelle, Bluetooth'un, tarihte en hızlı kabul gören teknolojilerden biri olması şaşırtıcı olmayacaktır.

Bluetooth, Special Interest Group (SIG) bir şirket değil; 2500 şirketten oluşan bir topluluktur. Bluetooth teknolojisini kullanan bir ürün aldığınızda, bunu, "Bluetooth" denilen bir şirket veya üreticiden satın almazsınız.

Bluetooth ismi nereden geliyor?

Harald Bluetooth, MS 940-981 yılları arasında Danimarka ve Norveç'i bir arada tutan ve diğer Vikingler'in aksine savaşmaktan çok konuşmayı sevdiği söylenen eski bir İskandinav kralıdır. Kral, mavi böğürtleni çok sevdigi ve sürekli yediği için, dişleri mavi olarak dolaştığından kendisine İngilizce'de "mavi diş" anlamına gelen "Bluetooth" ismi takılmış.

Kablosuz veri iletişimi teknolojisine bu ismin verilmesinin nedeni ise, İskandinav kökenli firmaların bu sistemin gelismeşine öncülük etmeleri


 
  • Beğen
Tepkiler: JéLiß10--, major3, HOLLANDER ve 3 diğerleri


keremerson

keremerson

Üye
Walla çok güzel bilgiler bilmeyenler için, saolasın kardeş ;)
 
Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
teşekkürler ama fazla bilmeyen kalmadı bu bilgileri :)
 
özproman

özproman

Üye
Emeğine sağlık, çok yararlı oldu. İlk defa s60 telefonum oldu (N95 8G) yazılım uygulamaları ne-nasıl aranıp duruyor ve sistemi anlamaya çalışıyordum. Tekrar teşekkürler. Kolay gelsin.
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
teşekkürler artık t:oke:amamen öğrendim
 
cotanak81

cotanak81

Üye
bende tşk ettim
ama benim tlf 6600 *#7370# denedim olmadı olduda silinmesi gereken dosyala duruyor diger formatıda denedim onuda beceremedim galiba yardımcı olana şimdiden tşk ederim
 

carizmaboy

Üye
Tşkler kardeş çokk saol işe yaradı herkese öneririm kolay gelsin
 
XXPOXX

XXPOXX

Üye
sağol çok sağol
 

calipso_anka

Üye
çok teşekkür
Allah razı olsun
:)
 
BABA KARTAL

BABA KARTAL

Üye
Elleirne sağlık saol kardeş
 
Casy

Casy

Üye
benim anlamadığım konu soft ve hard format atmak arasında bir fark göremedim ikisinde de her şey siliniyor
 

never07

Üye
çok teşekkür ediyorum arkadaş,eline sağlık.sayende telefonu kurtardık!virüs kapmıştı, açılmıyordu ,hard format attım...
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Teşşekkürler.
 
Casy

Casy

Üye
süper bilgiler sağol DeaDlock15
 

zafeer

Üye
çok saol arkadaş sorup duruodu
 

neco_yzb

Üye
tşkrler
 
apo21216

apo21216

Üye
:vur:vur:vur:vur:vurarkadaşlar benim tlf markası 6300 ancak yıldız kare7370 kare yapıyorum değişen hiç bişi yok hem arama tuşuna basarak yapıyorum hem de basmayarak hiç bi değişiklik yok.normalde anlattığınıza göre en son kareye basarken dediğiniz işleme başlaması lazım ama başlamıyor bi süresi mi var yani beklemem mi lazım no'lur yardımcı olun kafayı yiyecem ya..feryadımı duyan olursa burdan bana ulaşabilir lütfen yardımcı olun allah rızası için şimdiden çok tşk.saygılarımla[email protected][/:vur:vur:vur:vur:vur
 
Antisentimental

Antisentimental

Üye
bilmeyenler için güzel bilgiler... kolay gelsin:oke:

--------------- Ekleme ---------------

6300 java bir telefondur ona format atılamaz...
 

BuRock19631991

Üye
kardeş 5530 için phoenix ile hard format atılmıyor. telefonum son sürüm v20 fakat ben phoenixle format atarken v11 yüklemek istiyorum.format başlıyor fakat dewam ederken hata weriyor tel. kapanıyor bu normalmidir. allah aşkına biri yardım etsin.... :bilmm:bilmm:bilmm:bilmm:bilmm
 


Üst Alt