Nokia 5130 xm sorunları ve çözümleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5130 xm sorunları ve çözümleri
NOKİA 5130 XM SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ

Merhaba arkadaşlar.Sizlere 5130xm sorunları hakkında yardımcı olmaya çalışacağım.

1)Beyaz Ekran Sorunu
Bu sorun kimimizin canını sıksada aslında pek önemi olmayan bir olaydır.telefonunuz açılırken belli bir süre beyaz ekranda kalıyorsa tamamen hafıza'nın dolu olmasındandır.
Örneğin;telefon hafızasına çok yüklendiyseniz telefon kasmaya başlar.bunun için hafıza kartını kullanın.Hafıza kartını çok doldurdugunuzda telefon aynı sekilde kasmaya başlar ve geç açılır. Bunun için çok zorlamayın.

2)Kapanırken Gelen Işık ?
Telefonu kaparken nokia yazısından sonra ışığının yanıp sönmesi sistem kasmasından dolayıdır.Örneğin;çok oyun oynadıysanız,çok uzun süre müzik dinlediyseniz veya sürekli mesajlaşıyorsanız sistem kasmaya başlar.Oyun oynarken aynı zamanda müzik açarsanız (bazı oyunlarda) donma noktasına gelebilir.bunun için dikkatli olmanız gerekir.Telefon s40'dır ve diğer telefonlara göre biraz yavaş işleyebilir.

3)Ses Problemi
ekoleyzır çok açarak sesi yükseltebilirsiniz ancak zamanla hoparlörün yıpranacağını unutmayın.

4)Şarj Problemi
Bir çok kullanıcının şikayetçi oldugu bir konudur.Normal kullanımlarda telefonun şarjı max.5 gün gidiyor (benim 4 gün gidiyor.müzik açtıgım ve oyun oynadıgım halde).
telefonunuz çok ısındıgında batarya çabuk boşalır.Aşırı ısıdan koruyunuz.Hareket eden resimler,cıvıl cıvıl temalar telefonunuzun şarjının cabuk bitmesine sebeb olur. göze hoş gelebilir ancak batarya açısından tavsiye edilmeyen bir durumdur. Şarjınız tam olarak bitmeden telefonu Şarja takmayın. Şarjdayken telefonunuzla uğraşmayın.mümkünse kapalı olarak şarj edin.4saatten fazla telefonu Şarjda bırakmayın.
bu ve bunun gibi hususlara dikkat ettiğiniz durumda bataryanız kısa süre içerisinde yıpranmaz.

5)Url yazarak internete girmek
Telefonun Web bölümünde bu seçenek yok.
url yazmak için
müzik çalar>müzik menüsü>çalma listesi üzerine gelip seçenekler>adrese git>orada yazanı silip adresi girerek istediğiniz siteyi ziyaret edebilirsiniz.

6)Birkaç Öneri
Telefonumuz için belirli zamanlarda güncellemeler çıkıyor.Şuan için en son güncelleme v.7.91'dir.
Buna *#0000# tuşlayarak bakabiliriz.Güncelleme yaptığınız taktirde yeni özellikler,telefonda bulunan uygulamaların yeni versiyonları vs. otomatik olarak yüklenmiş olur.Güncelleme yeni deneyimler demektir.Güncellemeyi telefon üzerinden veya Nokia Ovi Suite,Pc Suite gibi yardımcı programlar ile yapabilirsiniz.



(
Starsley)'e yardımlarından dolayı teşekkürler.


soru sorabilirsiniz.


 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan


Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Güzel anlatım olmuş burak emeğine sağlık. Bir çok kişiye faydalı olacağını düşünüyorum.
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim abi.
dediğin eklemeleri yaptım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt