Ne olur? Kim ceza alır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Ne olur? Kim ceza alır?
Ne olur? Kim ceza alır?


Mehmet Topuz olayını bu kez Türkiye'nin en deneyimli spor hukukçusu yorumladı !.. Yıllarca Tahkim kurulu Başkanlığı yapan ve Türkiye'de spor hukuku denince akla gelen ilk isim olan Türker Arslan, yaşanan gelişmeleri Lig TV'de değerlendirdi ve birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Tam bir bilgi karmaşasının yaşandığı şu günlerde kafalardaki soru işaretlerini silmeye yönelik konuşan Türker Arslan, Onur Şahin'in sunduğu Futbol Gündemi'nin konuğuydu. Türker Arslan'ın yanı sıra Vatan Gazetesi'nin deneyimli spor yazarı Tayfun Bayındır da çeşitli tespitlerde bulundu. Programdaki açıklamalardan yaklaşık 15 dakikalık geniş bir dilimi siz Ligtv.com.tr ziyaretçileri için hazırladık.

"TRANSFER YÖNETMELİĞİNDE AÇIKLAR VAR"
Yaşanan bu olaylar hakkında transfer yönetmeliklerinde net bir ifadenin olmadığına, bazı açıklar olduğuna dikkat çeken Türker Arslan, "Ama Mehmet Topuz Beşiktaş ile sözleşme yaptısya o zaman Futbol Federasyonu'ndan ceza alır. TFF 6 ay ceza verebilir, o zaman da Kayserispor sözleşmeyi otomatikman 1 yıl uzatabilir" dedi.

"F.BAHÇE VE KAYSERİ İLGİNÇ BİR YOL DENEYEBİLİR"
Vatan Gazetesi Yazarı Tayfun Bayındır'ın "Kayserispor, Mehmet Topuz'un onayı olmadan bonservisi Fenerbahçe'ye verirse ne olur?" sorusuna ise Türker Arslan, bu noktada bonservisin belli bir yüzdesinin verilmesi gibi çeşitli ihtimallerin olduğu şeklinde oldu. Bayındır, Fenerbahçe'nin bonservisinin tamamını değil %80 gibi bir kısmını alma yoluna gidebileceğine, bunun da kurallardaki açıkları kullanan danışıklı döğüş olacağına işaret etti.

Mehmet Topuz için endişelendiğini söyleyen Arslan, futbolcunun yaptığı hataları dile getirdi.

"FIFA VE CAS BU KONUYA BAKMAZ!"
FIFA ve CAS'ın bu davaya bakmayacağını da söyleyen Arslan, "Onlar ülke içindeki olaylara karışmaz. Ama CAS'tan görüş istenebilir" dedi.

"BEŞİKTAŞ TRANSFER YASAĞI CEZASI ALABİLİR"
Türker Arslan Beşiktaş'ın bu konuda suçlu bulunması durumunda ise transfer yasağı cezası alabileceğini söyledi. Bu esnada Tayfun Bayındır'ın söylediği "Borsa'ya yapılan bildirim çok önemli" ifadesine katılmayan Arslan "Görüşüyoruz bildirimi çok da önemli değil. Hukukta sözler uçar belgeler kalır, belge olması lazım. Ama görüntülü belge de olabilir, mesela televizyona yapılan açıklamalar" dedi.

"Bu olay yüzünden birilerinin canı yanacak" iddiasında bulunan Bayındır, bundan Türk futbolunun kazançlı çıkacağını ifade etti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt