NBA'de hesaplar karıştı!

Sponsorlu Bağlantılar

Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
NBA'de hesaplar karıştı!
ORTALIK KARIŞTI ...

NBA'de normal sezonun sonuna gelirken her iki konferansta da zirve adayları kıyasıya bir rekabet içine girmiş durumda...



BULLS RAHAT

Doğu Konferansı'nda, Chicago Bulls, cuma gecesi deplasmanda Detroit Pistons'ı 101-96 yenerek son 16 maçında 14. galibiyetini elde etti. 75. maçında 55. galibiyetini alan Boğalar böylece ikinci sıradaki Miami Heat ile arasındaki 2.5 galibiyetlik farkı korudu.

Bu konferansta ikinci ve üçüncülük mücadelesi daha büyük bir çekişmeye sahne oluyor. Boston Celtics'in (52-23) yarım galibiyet önünde yer alan Miami Heat (53-23) fikstür avantajıyla yerini korumaya yakın gibi duruyor. Ancak sahasında 10 Nisan'da Celtics'i ağırlayacak olması, ister istemez bu maçın final mücadelesi olarak görülmesine neden oluyor.

Celtics'in kalan maçlarına bakıldığında ise, hem Bulls hem de Heat deplasmanlarının varlığı gözlerden kaçmıyor. Son maç ise sahalarında New York Knicks'e karşı...

Bulls'un kalan maçları ise biraz daha zor. Sahasında Celtics ve Phoenix Suns'ı ağırlayacak olan Derrick Rose ve arkadaşları, Orlando Magic ve New York Knics deplasmanlarına gidecek.

CHICAGO BULLS'UN KALAN MAÇLARI
Toronto Raptors
Phoenix Suns
Boston Celtics
Cleveland Cavaliers (D)
Orlando Magic (D)
New York Knicks (D)
New Jersey Nets

BOSTON CELTICS'İN KALAN MAÇLARI
Detroit Pistons
Philadelphia 76ers
Chicago Bulls (D)
Washington Wizards
Miami Heat (D)
Washington Wizards (D)
New York Knicks

MIAMI HEAT'İN KALAN MAÇLARI
New Jersey Nets (D)
Milwaukee Bucks
Charlotte Bobcats
Boston Celtics
Atlanta Hawks (D)
Toronto Raptors (D)

LAKERS GÜMBÜR GÜMBÜR, SPURS TEPETAKLAK

Batı Konferansı'nda ise San Antonio Spurs'un sert düşüşü ile Los Angeles Lakers'ın müthiş yükselişi, iki takım arasındaki galibiyet farkının hızla azalmasını sağladı ve fark 1.5 galibiyete kadar indi. Oysa yakın geçmişe dek Gregg Popovich, kalan maçlarda bazı oyuncularının sürelerini azaltarak onların playoff'lara diri olarak girmesini planlamaktaydı.

Cuma gecesi Houston Rockets'a deplasmanda yenilen ve yenilgi serisini 6 maça çıkan San Antonio Spurs (57-19), 1997'den beri böyle bir seri yaşamamıştı. Son dönemde Tim Duncan ve Manu Ginobili gibi iki asının sakatlığıyla sarsılan Teksas ekibi, liderlik avantajını yitirmemek için bu oyuncuları vakit geçirmeden sahaya sürerek bir bakıma risk dahi aldı ancak Duncan ve Manu'nun dönüşü de bu kötü serinin sürmesine engel olamadı.

Tony Parker ve arkadaşları, kalan maçları içinde sadece bir kez karşı konferanstan bir takımla karşılaşacak o da deplasmandaki Atlanta Hawks maçı. Bu maç dışında hem iç saha hem de dışarıdaki Phoenix Suns maçları da çok önemli ancak en önemli hatta final maçı, 12 Nisan gecesi deplasmandaki Los Angeles Lakers maçı. Staples Center'daki bu maç belki de dananın kuyruğunun kopmasına neden olacak.

All-Star arasından bu yana oynadığı 18. maçında 17. galibiyetini Cuma gecesi Utah Jazz karşısında alan Los Angeles Lakers (55-20) ise rüzgarı arkasına alarak adeta "Bu sene de yüzükler Lakers'lıların parmaklarına takılacak" mesajı veriyor. Zaten otoriteler, normal sezonu lider bitiremese bile Lakers'ın bu çıkışla playoff'larda mutlu sona ulaşabileceğini belirtiyorlar.

Kalan maçlarını Batı Konferansı takımlarına karşı oynayacak Kobe Bryant ve arkadaşları, iç sahada Oklahoma City Thunder, Denver Nuggets ve final gibi bir maçla San Antonio Spurs'e karşı oynayacak. Deplasmanlar içinde ise en dikkat çekici maç, geçmiş karnesi pek iyi olmayan Portland Trail Blazers deplasmanı...

Bu iki takım dışında, üçüncü sıradaki bir diğer Teksas ekibi Dallas Mavericks (53-22) az da olsa bu ikiliyi ya da en azından birini altına almanın planlarını yapıyor.

Dallas'ın kalan maçları ise daha dengeli gözüküyor. Doğu Konferansı ekipleri ile maçı kalmayan Jason Kidd ve arkadaşları, Houston Rockets, Portland Trail Blazers ve Golden State Warriors deplasmanlarına gidecek. İç sahada ise Denver Nuggets, New Orleans Hornets, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers maçları var.

Görülen o ki Nisan ayı, özellikle zirve hesapları yapan takımlar için kıran kırana geçecek...

SAN ANTONIO SPURS'UN KALAN MAÇLARI
Phoenix Suns
Atlanta Hawks (D)
Sacramento Kings
Utah Jazz
Los Angeles Lakers (D)
Phoenix Suns (D)

LOS ANGELES LAKERS'IN KALAN MAÇLARI
Denver Nuggets
Utah Jazz
Golden State Warriors (D)
Portland Trail Blazers (D)
Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs
Sacramento Kings (D)

DALLAS MAVERICKS'İN KALAN MAÇLARI
Golden State Warriors (D)
Portland Trail Blazers (D)
Denver Nuggets
Los Angeles Clippers
Phoenix Suns
Houston Rockets (D)
New Orleans Hornets

sporx.com



--------------- Ekleme ---------------

Oysa yakın geçmişe dek Gregg Popovich, kalan maçlarda bazı oyuncularının sürelerini azaltarak onların playoff'lara diri olarak girmesini planlamaktaydı.
:ehe
Aramızdaki fark 1.5 maç ve Spurs maçı içerde. Konferansı lider bitirmemek için hiçbir sebep yok. Bu sene de şampiyon Lakers .. (Bir de Batı için çekişme yok derler ...)
 
Kral 63

Kral 63

Üye
benim faworim San Antonio Spurs
 

Benzer Konular

Akıncı
Cevap
0
Görüntüleme
365
Akıncı
Akıncı
Cevap
0
Görüntüleme
339
Akıncı
Akıncı
Cevap
9
Görüntüleme
525
Amaru Shady
doctorrr
Cevap
2
Görüntüleme
416
Amaru Shady


Üst Alt