Mutlu evliliğin son sırrı! Daha büyük eş

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mutlu evliliğin son sırrı! Daha büyük eş
Cazibe, fedakarlık, sabır, sadakat... Mutlu evliliğin çerçevesi yıllardır çiziliyor. Şimdi bunların arasına bir hayli farklısı katıldı.

Şimdiye kadar pek çok defa mutlu evliliğin sırrı açıklandı. Bir ömür boyu o erkekle huzurlu ve sevgiyle yaşamanın ipuçları yazıldı, çizildi, peki elde ne var? Sıfır? Araştırmalara kulak asmayan tiplerdenseniz, elbette buna da omuz silkeceksiniz, ama göz atmakta fayda var.

İşte mutlu evliliğin son sırrı!

Cazibe, fedakarlık, sabır, sadakat ve doğru aşk... Mutlu evliliğin çerçevesi yıllardır çiziliyor. Ancak şimdi bunların arasına bir yenisi ve bir hayli farklısı katıldı.

'Optimising the Marriage Market' (Evililik Kurumunu Optimize Etmek) ismi verilen bir araştırmayla çiftlerin yaşları, eğitim durumları ve önceki boşanmaları baz alındı ve buna göre kadınların, kendilerinden en az beş yaş büyük erkekle daha mutlu evlilikler yaptıkları ortaya çıktı.

Uzmanlar bazı çiftlerin diğerlerine göre boşanmaya beş kat daha meyilli olduğunu ve bunda da belirgin şartların etken olduğunu söylüyor.

Araştırmaya göre en şanslı olan çiftlerde iyi eğitimli bir kadının kendisinden beş ve üzeri yaşlardaki bir adamla mutlu olduğu göze çarpıyor. Bu arada iki tarafında boşanmamış olması gerekiyor.

Oysa boşanmış ve kendisinden beş ve daha küçük bir erkekle beraberlik yapan kadının mutlu evlilik yapma şansı neredeyse hiç yok. Yukarıdaki örneğe göre de bu profildeki bir evliliğin başarısız olma oranı diğerine göre beş kat daha fazla.


YAŞ BAZ ALINMALI
Psikologların yaptığı analizlere göre ideal evlilik ve kabus çiftin profili yaşla doğru orantılı.

Eğer kadının yaşı erkeğinkinden beş yaştan daha fazlaysa, boşanma olasılıkları, aynı yaşta olmalarından üç kat daha fazla.

Eğer kadın kocasından beş yaştan daha küçükse, hiç risk yok. Buna göre boşanma olasılıkları diğerlerine göre altı kat daha az.

EĞİTİM DE ÖNEMLİ
Psikologlar, çiftlerin eğitim durumlarını da ele alıyor. Buna göre;

Eğer kadın, erkekten daha iyi eğitimliyse, bir ömür birlikte olma ihtimalleri, eğitimsiz çiftlere göre sekiz kat daha fazla.

Eğer erkek, kadına göre daha 'kitap kurduysa', yine eğitimsiz çiftlere göre 'güvende olma' ihtimalleri üç kat fazla.

Ancak önceki ilişkilerinde boşanma yaşanmış çiftlerde, bu oranlar düşüyor.

En kritik nokta, çiftlerden birinin daha önce boşanmış olması.

Araştırmanın sonucunda, kadın ve erkeğin partnerini öncelikle aşk, fiziksel çekicilik, zevkler, inanç ve davranışlar ile paylaşılan değerlere göre belirlediği ortaya çıktı.
 


Üst Alt