Mutlaka okuyun!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KAFKAS KARTALI

Üye
    Konu Sahibi
Mutlaka okuyun!
Şeyh Ahmed'in Vasiyetnamesi

Aşağıda metnini verdiğim vasiyetname bana bir arakadaşım tarafından iletildi. Bu vasiyetnamenin sıhhati, mahiyeti ve bize yüklediği yükümlülük konusunda bizleri aydınlatmanızı rica ediyor...
"Medne-i münevvereden gelen bu vasıyetnameyi okuyun
Medine-i münevverede Türbe-i Serif Hatibi Seyh Ahmet Diyor ki:
'Vallahilazim bu vasiyetnamede zerre kadar yalan yoktur. Bir cuma gecesi namazımı eda edip uyumaya varmıştım. Harem-i Şerif tarafından "Ya Şeyh Ahmet" diye bana bir nida geldi. "Lebbeyk ya Rasullallah" deyip Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in şahsını gördüm. Rasullallah (s.a.v.) efendimiz şöyle devam etti: Ya Şeyh Ahmet!...Allah-ü Teala huzurunda yüzüm kalmadı. Sana haber veriyorum ki geçen cumadan bu cumaya 16000 kişi öldü, içlerinden bir tek müslüman çıkmadı, gelenlerin amel defterlerini kara ve sol elinde gördüm. Ya Şeyh Ahmet!...Evvela ana ve babalarına asi oldular ve zekatlarını men ettiler, hacı olup haram yemeyi adet ettiler, herkes nefsinden baska bir şey düşünmedi, yüzlerinde haya kalmadı. Dünya malı ile nasip olan tartılarına hiyanet etmeyi adet ettiler.
Ya Şeyh Ahmet!...
Benim ümmetlerime haber eyle, yaptıkları günahlardan tevbe ve istigfar etsinler, namaz kılsınlar, zekat vermesini adet etsinler. Ya Şeyh Ahmet!. . ümmetlerime haber eyle ki kıyamet alametleri zuhur ediyor. Hak Teala'ya asi olmasınlar. Çok yakın bir zamanda 3 gece güneş tutulacak, üç günden sonra magribten dogup maşrika batacak, Kuran-i Kerim insanların gözüne gözükmeyecektir. Ümmetime söyle günahlarına tevbe etsinler, yakın bir zamanda İsa (a.s.)'nin inmesi zuhur edecek. Ya Şeyh Ahmet! Ümmetime haber eyle, Kudret kalemiyle her kim bu vasiyetnameyi bir köyden bir köye, bir kazadan bir kazaya, bir ilden bir ile, bir devletten bir devlete gönderirse Huzur-u mahşerde günahları affedilir. Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.)'yi şahsi ile görmüs olur. Kim vasiyetnameyi işitipte yazmazsa bir köye veya bir başka yere göndermezse, yüzü kara ola.
Türbe-i Şerif'in Hatibi Şeyh Ahmet 3 defa yemin edip, 'Vallahilazim bu vasiyetnamede yanlış bir haber verirsem, bu dünyadan öbür dünyaya imansız gideyim' dedi."
 


can karayel

can karayel

Üye
hmm...
 

hawanur

Üye
teşşekkürler bilgi için...
 
corchy

corchy

Üye
saolun paylaşım güzel..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt