Mustafa Sandal

Sponsorlu Bağlantılar

Muhammet DEDE

Muhammet DEDE

Üye
    Konu Sahibi
Mustafa Sandal
MUSTAFA SANDAL
Mustafa Sandal, 11 Ocak 1970'de İstanbul'da dünyaya geldi. 6-7 yaşından itibaren müziğin hayatında çok önemli bir yeri olacağı anlaşılmıştı. Bir şarkıyı dinlerken, enstrüman seslerini ayırt etmeye çalışıyor, bir parçanın oluşumunu ve yapısını inceliyordu. İsviçre'de lise eğitimini tamamlayan Sandal, üniversite eğitimini de Amerika'da yaptı.

Müzik kariyeri, Türkiye'nin müzik yolundaki mihenk taşları; Onno Tunç, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan gibi önemli isimlere asistanlık yaparak başladı. İlk eserlerini Zerrin Özer, Hakan Peker, Yonca Evcimik, Ayşegül Aldinç ile yaptı.

Yakaladığı bu süreç içinde Türk Pop Müziği'nde besteleri ve sözleriyle oldukça büyük talep gördü. Sadece söz ve bestelerle böylesine bir popülerliği yakalamak Türkiye'de az rastlanan bir durumdu.

Ve 1994 yılında "Suç Bende" ile Mustafa Sandal patlamaya hazırdı. 1,5 milyon kaset ve 200 bin adetlik CD satışı ile Mustafa Sandal artık Türkiye'nin starıydı. Yurtiçinde 140 ve Avrupa'da 30 konser ile bir rekora ulaştı.

Müziğin her alanında yetkinleşmek istiyordu. 1995 yılında Sibel Alaş'ın "Adam" adlı albümüne aranjör ve müzik direktörü olarak adını yazdırdı. 1996'da müzik çalışmalarını başka bir pencereden devam ettirmek için Londra'ya yerleşti. İki yılın ardından "Gölgede Aynı" albümüyle döndü. Satışlar yine rekor bir rakamı gösteriyordu. 2 milyon kaset ve 600 bin CD. Ve tabii rekor konser programı ile de geldi; tam 140 konser... "Gölgede Aynı"yı ilk albümden ayıran özellik tamamen Mustafa Sandal Prodüksiyonu olmasıydı.

Mustafa Sandal sonraki albümü "Detay" ile de bilinen sound'unu korudu. Yumuşak ritmler ve güçlü bir alt yapı kullandı. "Detay"da, geri vokallerde Özkan Uğur, Ferda Anıl Yarkın, Feyyaz Kuruş, Reyhan Karaca, Sibel Alaş gibi star isimler göze çarpıyordu.

2000 yılının yaz dönemine denk getirilen en son Mustafa Sandal albümü "Akışına Bırak" kendine has yorumu ve tarzıyla keyifli ve duygu yüklü parçaları barındırıyordu.
 

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
411
x-scarface
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
475
Muhammet DEDE
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
393
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
698
Haydar
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
402
Haydar


Üst Alt