muşmulanın faydaları...

Konu, 'Sağlık Köşesi' kısmında milagros_zuzu tarafından paylaşıldı. Okunma: 27339 | Cevaplanma: 2

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.


  1. Bir adı da "Döngel" olan bodur bir meyve ağacıdır. Kışın yapraklarını döker. Toplanan meyveler bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve yenecek olgunluğa erişir.


    Muşmulada B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler vardır. Bunlarla ince ve kalın bağırsağı kuvvetlendirir ve düzenli çalışmasını sağlar.

    Tam olgunlaşmış halde yenmelidir.

    • İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteride çok fayda verir. Yarım litre suya 100 gram parçalanmış meyve konur, 15 dakika kadar kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür, şekerle tatlandırılır, günde 2 bardak içilir.
    • Peklik yapmadan ishali durdurur.
    • Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
    • Kan dolaşımını düzenler.
    • Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
    • Ayrıca sinirleri düzeltir ve güçlendirir.
    • Beslenmenin dengeli olmasını sağlar.
    • Bağırsak bozuklukları için; çekirdeği çıkarılmış 100 gram ham muşmula ezilir, süt ve şekerle karıştırılıp yenir.
    • Bazı kimselerde yüzde meydana gelen pütürlerin üzerine taze muşmula yaprağı sarılırsa, deriyi sıklaştırır ve eski haline getirir.
    • Tansiyonu yüksek olanların muşmulayı az yemeleri gerekir.
  2. bu muşmulanın birde insan cinsinden olanı var :ehe
  3. :ehe:ehe:ehe
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Konu ile alakalı site aramaları:

  1. MuSmalanin faydalalari