MMS (Multimedia Messaging Service) Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
MMS (Multimedia Messaging Service) Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar
MMS (Multimedia Messaging Service) Ne Nedir Ne Demek Ne İşe Yarar

Resim, ses ve video iletilmesine imkan tanıyan mesajlaşma türü.

Mobil mesaj gönderme ve almadaki en son gelişmelerden biri "Multimedya Messaging Service (MMS)" (Mulitmedia Mesajlaşma Servisi) olarak bilinmektedir. Geleneksel kısa mesaj servisi (SMS) gibi, multimedya Mesajlaşma, kişisel mesajların otomatik ve anında teslimatını sağlamaktadır. Ancak SMS'ten farklı olarak MMS, cep telefonu kullanıcılarının mesajlarına ses, görüntü ve diğer zengin içeriği katarak mesajlarını kişiselleştirilmiş bir görsel ve sesli mesaj haline getirmelerine imkan vermektedir.

Fakat MMS teknolojisi, mesaj içeriğinin genişletilmesinden daha fazla şeyler sunmaktadır. MMS sayesinde, bir telefondan diğerine multimedya mesajları göndermenin dışında, telefondan e-posta adresine ya da e-posta adresinden telefona da mesaj gönderilebilmektedir. Bu özellik, gerek özel gerekse şirket kullanımı için mobil iletişimin olanaklarını önemli ölçüde artırmaktadır.

MMS standardı, JPEG, GIF, metin, AMR ses ve diğer formatları desteklenen medya tipleri olarak listelemektedir ve bu arada desteklenmeyen formatlar da kontrollü bir şekilde ele alınmaktadır. SMS gibi MMS de, açık bir sanayi standardıdır ve MMS mesajları mevcut şebeke ve protokolleri kullanarak gönderilebilmektedir. MMS, ayrıca taşıyıcıya bağımlıdır, yani GSMS ya da WCDMA şebekeleriyle sınırlı değildir.
 
nexpow

nexpow

Üye
bilgi için saqol
 


Üst Alt