Haber Microsoft, Lumia Satışlarında Ciddi Bir Düşüş Yaşıyor

Sponsorlu Bağlantılar

ibrahimbüyükdemir

ibrahimbüyükdemir

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft, Lumia Satışlarında Ciddi Bir Düşüş Yaşıyor

Windows Phone ile mobil işletim sistemi savaşlarında epey geride kalan Microsoft, cihaz satışları konusunda da önemli bir düşüş yaşıyor.

Mobil cihaz sektöründe açık ara başı çeken iki işletim sistemi ve . Artık bu tartışılmaz bir gerçek. Bu ikilinin ardından Phone gelmekte ancak, Windows Phone her sene ciddi oranda bir düşüş yaşayarak iOS ve Android'ten iyice uzaklaşmakta.

Bu durum aslında biraz da 'un suçu olarak değerlendirilebilir. Zira daha birkaç hafta önce Microsoft bu sene önceliğin WP'de olmayağını ve diğer sistemler ile cihazlar üzerinde duracaklarını . Yani Microsoft da WP'yi biraz boşlamakta.



Ancak bu durum etkisini Microsoft cephesine sağlam şekilde göstermiş durumda. 2016 yılı üçüncü çeyrek mali kazanç raporunu yayınlayan Microsoft, bu rapor doğrultusunda bu çeyrekte sadece 2.3 milyon cihazı .

Tabi 2.3 milyon kulağa az bir rakammış gibi gelmiyor. Fakat bu rakamı geçen senenin aynı dönemiyle kıyasladığımızda sonuç fiyasko. Microsoft 2015 yılında aynı dönemde 4.5 milyon Lumia satmıştı. Şimdi ise bir yıl içinde Lumia satışlarında yaşanan düşüş neredeyse %50 oranında.



Geçtiğimiz yılın toplamında Microsoft 8.6 milyon Lumia satmıştı. Şimdi ise yılın bu döneminde satışların sadece 2.3 milyon oluşu, yıl sonunda da geçtiğimiz seneye oranla Microsoft'un ciddi bir düşüş yaşayabileceğini göstermekte.

Son olarak bu düşüşün sadece Lumia cihazlarından kaynaklı olmadığını da belirtelim. Microsoft, yayınladığı raporunda ayrıca Lumia dışındaki cihazlarında da şu an için 15.7 milyon satış rakamına ulaşmış. Geçen sene ise bu rakam 24.7 milyondu. Yani Lumia dışında kalan Microsoft cihazlarında da satış konusunda önemli bir düşüş gözlemlenmekte.
 


man20

man20

Üye
güzel :oke:
 
osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
Microsoft yazılımına destek verseydi eğer şuan bu halde olmazdı yazılımcılar WP her an gidici diye yazılım yapmıyorlar neredeyse :)
 

ArMaGeDdOn_87

Üye
Apple macleri ucuzlatsa windows 10 diyede bişey kalmıcak,windows 10 ve mobile tam bi fiyasko
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
microsoft sana verdiğim para sonuna kadar zehir zıkkım haram olsun
 
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
kendi kşındı katlanacak artık
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Normal
 

strk92

Üye
Microsoft windows10 güncelleme konusunda kullanıcıları çok bekletti ve verdiği sözü tutmayarak ilk nesil lumia cihazlara güncelleme vermeyerek kullanıcılara ikinci bir hayal kırıklığı yaşattı. Eğer ki güncellemeleri zamanında ve üzerine katarak vermiş olsaydı bu durum yaşanmazdı
 
Nuru TaşDemir

Nuru TaşDemir

Üye
Nihayet rüyam gerçek oluyor. Microsoft benim için Windows 8.1 den sonra bitti, al sana :D
Telefon çıkardığından beri sadece Lumia 510 ilgimi çekmişti zaten
 
furyzer0

furyzer0

Üye
Niye herkes ms den nefret ediyor :D herkes mutlu

Sent from mTalk using lumia950
 


Üst Alt