Meslek okulu mezunları yaşadı :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mavis45

mavis45

Üye
    Konu Sahibi
Meslek okulu mezunları yaşadı :)
Meslek okulu mezunları yaşadı

ANKAMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) görüş alarak firmaları, okul sanayi işbirliğine ve meslek okulu mezunu istihdam etmeye özendirecek yasal düzenleme hazırlıyor.

TOBB ve MEB, işsizlik ve mesleki eğitim konusunu masaya yatırıyor. TOBB ile Milli Eğitimi Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü arasında mesleği eğitime yönelik olarak kaynak bulunması konusu tartışılacak.

ARZ-TALEP BİLGİ SİSTEMİ KURULACAK
Bakanlık, TOBB’dan görüş alarak firmaları, okul sanayi işbirliğine ve meslek okulu mezunu istihdam etmeye özendirecek yasal düzenlemeleri hayata geçirecek. Bakanlık ayrıca mesleki ve teknik eğitimin imajını da artırmayı planlıyor. MEB ve TOBB, bu amaçla sektörel ve bölgesel ihtiyaç analizi yapmayı planlarken, çıraklık konusunda da arz-talep bilgi sistemi kuracak.

İŞSİZLERİN ENVANTERİ ÇIKARILIYOR
İki kurum, mevcut işsizlerin envanterinin çıkarılması çalışmalarına da başlıyor. MEB ve TOBB işsiz envanterini çıkararak “eğitilmesi mümkün olan” kitlelerin eğitim seviyelerini de belirleyecek. Çalışmalar neticesinde mesleki eğitim tarafları arasında işbirliğinin artırılması ve yeni modellerin geliştirilmesi de amaçlanıyor.
MESLEKİ EĞİTİMDE SÖZLEŞMELİ İDARECİ DÖNEMİ
söz konusu çalışmalar kapsamında ise meslek öğretimi de sözleşmeli idarecilere devretmeyi planlıyor. Bu amaçla, mesleki öğretimde sözleşmeli idareci ve öğretmen uygulamasına pilot okullarda başlatılacak, ayrıca mesleki eğitim kurumlarında performans değerlendirme sistemine geçilecek. Bu kapsamda öğretim programlarının süreleri de yeniden gözden geçirilecek.
 


qurbuz

qurbuz

Üye
thanks..
 
red_dragon_70

red_dragon_70

Üye
meslek liselerin durumu kötü işallah düzeltirler ülkemizin kalifiye eleman açığı var bu arada teşekürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
527
Nextman
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
332
x-scarface
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
743
Doğuş Pertez


Üst Alt