MANAGERZONE - Online Futbol Menajerlik Oyunu (Tavsiye Ederim)

Sponsorlu Bağlantılar

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
MANAGERZONE - Online Futbol Menajerlik Oyunu (Tavsiye Ederim)
ManagerZone Nedir?

Kısaca ManagerZone, binlerce oyuncuyu interaktif bir futbol dünyasında bir araya getiren devasa bir çok kullanıcılı oyundur.
__________________________________________________ _____________

---ManagerZone Oyun Rehberi---



* Managerzone da en önemli şey sürekliliktir. Bu oyunda başarı yakalamak için takımı her gün kontrol etmek gereklidir.


* Takımı aldıktan sonra başarılı bir takım olabilmek için dikkat edilmesi gereken tek şey Form durumudur. Takımınız ne kadar kaliteli olursa olsun Formu düşük ise sizden güç olarak çok düşük bir takıma bile yenilebilirsiniz.

Takımda formu etkileyen maçlar: Lig maçları ve Hazırlık maçları Bu maçların haricinde oynamış olduğunuz maçlar kesinlikle formu etkilemez. Form durumu Çarşamba sabah güncellenir.

Oyuncu Durumu= Oynamak istiyorum (Bu oyuncuyu Sabah-Akşam her iki hazırlık maçında kadro müsait ise Lig maçında oynatacaksınız)

Oyuncu Durumu= Dinlenmek istiyorum (Bu oyuncuyu hiç bir hazırlık maçı ve lig maçında oynatmayacaksınız. Kupa ve Dostluk Ligi maçlarında oynayabilir. Daha önce dediğim gibi Kupa ve Dostluk Ligi maçları Formu etkilemez. Zaten formsuz bir oyuncudan kesinlikle verim alamazsınız)

Oyuncu Durumu= Halimden memnunum (Bizim her oyuncuda istediğimiz durum 9 formlu oyuncu en sevdiğimiz oyuncudur. Bu durumdaki bir oyuncuyu hafta boyunca yani Çarşamba sabahından diğer çarşamba sabahına kadar en fazla 6 en az 5 maçta(lig ve hazırlık) oynatabilirsiniz.

7 maç oynarsa-->Dinlenmek ister, 4 maç oynarsa---> ya formu düşer ya da Oynamak İstiyorum konumuna geçer.)

Bir takım için 25 oyuncu yeterli olacaktır. Bunların 11 i as takım 11' i yedek takım geri kalan 3 tanesi de bu takımlara yedek olacaktır. Böylece sabahki hazırlık maçınızı A takım ile akşamkini B takım ile hafta sonu lig maçınızı A takım ile yaparsanız. Böylece hafta boyunca A takım 6 maç B takım 5 maç yapacaktır. Ve form düzende kalacaktır. Kupa, Dostluk ligi maçlarına istediğiniz herhangi bir kadro ile çıkabilirsiniz dediğim gibi bu maçlar takımın formuna bir etki yapmaz.


* Hazırlık maçının bir diğer önemi finanstır. Hafta içi hergün 2 tane olmak üzere haftada toplam 10 hazırlık maçı yaparsınız. Bu 10 maçın 10 unuda evinizde oynasanız sadece 5 maçtan gelir elde edebilirsiniz. Yani hafta boyunca sadece 5 hazırlık maçı size gelir olarak geri dönecektir. Bunun için maç teklifi yapılırken biri ev biri deplasman olarak teklif gönderilmeli ve hazırlık maçlarında hem form hem de finans ta bir kayıp oluşmaması için boşluk bırakılmamalıdır.

Her hazırlık maçından 7000€ para kazansanız haftada bu 35.000€ yapar. 2 haftada 70.000€. Haftalık gideriniz 100.000€ ise kendi evinizdeki maçtan 140.000€ kazanırsanız 70.000+140.000=210.000€ iki haftalık gider 200.000€ İki hafta sonunda kasanızda +10.000€ olur. Aksaklık durumunda otomatik olarak kasanız (-) düşecektir. Managerzone da finans uzun vadeli hesaplanmalıdır. Finansın (-) olması durumunda: 1. haftada; herhangi bir problem yoktur. 2. haftada; takım açısından yine bir sorun olmaz fakat uyarı maili alırsınız. 3. haftada; antrenörler ve altyapı oyuncuları kovulur. 4. haftada; Oyuncular satışa çıkarılır. 5. haftada; Takım iflas eder. Mesela ben 2 hafta üst üste (-) düştüm. 3. haftaya yani Cuma akşXXXXX (+) da girersem hiç bir sorun yaşamam. Tekrardan en başa dönerim.


* Stadyum takımın gelirleri için oldukça önemlidir. Maça gelen toplam seyirci sayısının %75 i tribüne, %23 ü numaralı tribüne, %2 si ise VIP e gider. Lig maçında maçınızı izlemeye kaç kişi geliyorsa ona göre stadyum inşaatı yapabilirsiniz. Stadyum inşaatı da uzun vadeli hesaplanması gereken bir iştir. Bunun yanında ek tesislerin kaç tane olması gerektiği ve Stadyum hakkında ayrıntılı bilgiyi OFIS-->KULLANICI KLAVUZU/SSS-->SSS kısmından bulabilirsiniz. Klinik için dip not düşeyim. 1 tane her klübe yetecektir. Klinik sakat bir oyuncunun iyileşme süresini 1/3 oranında kısaltır. Bir klinik 5 oyuncuyu barındırır.


* Antreman oyuncu gelişimleri için önemlidir. Oyuncuyu hangi bölgede çalıştırmak istiyorsanız o bölgeye bırakırsınız. Antreman durumunu Günlük antreman raporundan takip edebilirsiniz. Antrenörlerin top sayısı her zaman için o bölgede çalışan oyuncudan fazla olmalıdır (Daha verimli antreman için). Bir antrenör en fazla 4 oyuncuyu çalıştırabilir. Mesela siz bir bölgeye 6 oyuncu 1 antrenör koydunuz. Antrenörün sadece 4 oyuncuya ve kendinden az topu olan oyunculara faydası olacaktır. Antrenörler oyuncunun daha hızlı gelişmesini sağlar. Mesela bir oyuncu 20 günde top alıyor antrenör ile bu süre 12-13 güne kadar inecektir.

Antrenör alımı : Antrenör aradığınızı bildirirsiniz. Antrenör size mail ile işe başvurduğunu belirtir. Antrenöre fiyat teklifinizi yaparsınız ve 1 hafta sonra İşi kabul ettiğini veya etmediğini mail ile size tekrar geri bildirir. Antrenör çalıştırmak takım için çok faydalı fakat uzun vadede çok masraflıdır. Takımın ekonomisi iyi hesap edilerek antrenör talep edilmelidir.


* Managerzone takımlar özellikle transfer piyasasında sıkı takip edilir. Hile durumunda her iki takım da kapatılır.


* Managerzone sitesinde ayrıca hokey oyunu bulunmaktadır. Aynı hesabınız ile hokey takımınızı da aktif hale getirebilirsiniz. Ayrıca kullanıcı adını[email protected] şeklinde IMAP protokollü bir mail adresine sahip olursunuz.


* Yeni başlayanlar için (her takımın 3 yabancı hakkı vardır) Yaşlı (tecrübeli), özellikli ve ucuz yabancı futbolcular takımı sezon boyunca özellikle 5. lig ve 4. ligte rahatlıkla taşıyacaktır. Hatta sezon başında 60-70 bin€ ya sezon sonu emekli olacak çok kaliteli bir yabancı sizi şampiyon bile yapabilir.



ManagerZone Sıkça Sorulan Sorular

1-Bu oyunun amacı ne?

Oyuncu alıp satarsınız amacınız en üst liglerde mücadele vermektir.


2-Oyuna kaydoldum.Bilmem kaç gün oldu.Daha aktivitasyon maili ortada yok?

En sık rastlanan sorulardan bir tanesidir.MZ sunucularının hızından kaynaklanmaktadır.Aktivitasyon maili 1 dk'da gelebildiği gibi 2 günde de gelebilmektedir.


3-Kadromu oluşturayım dedim,bir de baktım ki oyuncularda ne orta saha ne forvet ne de defans yazıyor?

Oyunda hangi oyuncunun hangi mevkiide oynayacağı size kalmış,özelliklerine göre siz belirlersiniz.Kalecilik iyiyse kaleci, Paslaşma iyiyse orta saha, Top çalma iyiyse defans, Şut çekme iyiyse forvet tercih edilir.Ancak bu 4 özelliğin yanı sıra her oyuncuda olması gereken 4 özellik daha vardır.Onlar da :Hız , dayanıklılık , oyun zekası ve top kontrolüdür.Transfer yaparken de bu kriterler göz önüne alınır.


4-Transer bölümünde biraz dolandım.Param yetmesine rağmen transfer yapamıyorum.Bu niye?

Üç haftayı doldurmamış kullanıcılar transfer yapamazlar.Bu da ManagerZone'un multiyi önlemek amaçlı uyguladıkları kurallardan bir tanesi.


5-Peki lig maçları ne zaman oluyor?

Her çarşamba ve pazar lig maçı yaparsın bunun haricindeki günlerse dilediğin takımlarla hazırlık maçı ayarlayabilirsin.


6-Biz mi oynuyoruz sadece yoksa menajerlik mi yapıyoruz?

Menejerlik yapıyoruz. kayıt olduğunda sana bir takım veriliyor , taktiği ayarlıyorsun , antrenman programını belirliyorsun , daha sonra hazırlık maçı oynayıp oyuncuları lig maçlarına hazırlıyorsun.


7-Ben nerden para kazanacağım?

Gelirler:
-Sponsor geliri
-Lig maçı geliri
-Hazırlık maçı geliri

Olarak 3'e ayrılır.


8-Ya gelen geçen bana 7 atıyor 8 atıyor. Ben hesabımı değiştiricem.

Bu kural dışı olmakla birlikte hesabını değiştirmen imkansız.En profesyonel oyuncular bile süprizlerle karşılaşabiliyor.Form grafiğin yükselince maçlarda iyi sonuçlar almaya başlarsın.


9-Arkadaşım benimle hazırlık maçı yapmak istiyor.Kabul et dedi ben de tamam dedim ama neyi kabul edeceğimi bile bilmiyorum.

Arkadaşın sana maç teklifi yollamış.Maç teklifleri bölümünden kabul et de bir maç yüzü gör.


10-Ya merak ettim. Bu oyuncu adları gerçek mi yoksa kafadan atma gibi bir şey mi?

Oyunda 8 tane lig var , 8. ligte yaklaşık 2000 tane de alt lig var , her ligte 12 takım , her takımda 20 oyuncu var.Hepsini çarp, çıkan sonuç sana "gerçek oyuncu olma" olasılığını verecek.

11-İl dışına çıktığımda maçlarımı oynayabilir miyim?

İl dışına çıktığında evet ama ülke dışına çıktığında veya yerleştiğinde işler değişir.


Bu Arada Sitenin Türkçe Dil Seçeneği de Bulunmakta..


(Dünyanın Her Yerinden Kullanıcılarla Hazırlık Maçı Yapabilir, Ödüllü veya Ücretsiz Turnuvalara Katılabilir.. Milli Takım Seçmelerine de Gidebilirsiniz..)





____________________________________________________________________

Merak Ettiğiniz, Sormak İstedikleriniz Varsa Yorumda Belirtin Mutlaka Cevap Verilecektir.. ;)


Hazırlık Maçları Oynamak İsterseniz..

Kullanıcı Adım : msinal
Takımım : Gaziantep FK :oke:


Siteye Bakmak İçin Tıklayın :

Daha Fazla Bilgi İçin :
 


canfevzi01

Üye
hocam klup uyeligi cok işe yarıyormu?top kazanmada felen.kac senede superlige cıkarım suan 7.ligdeyim mac yapmak isteyen arkadaslar canfevzi01
 

TURGUT_44

Üye
oyuna nereden girecem
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
hocam klup uyeligi cok işe yarıyormu?top kazanmada felen.kac senede superlige cıkarım suan 7.ligdeyim mac yapmak isteyen arkadaslar canfevzi01

Kulüp Üyeliği Logo Tasarımda, Forma Çeşitliliğinde İşe Yarıyor..
Ayrıca Ücretsiz Üyelerden Daha Çok Seçeneklerden Yararlanabiliyorsun..
Top Kazanmada Bir Ayrıcalık Olduğunu Sanmıyorum..

oyuna nereden girecem



Anasayfada Kaydol Butonuna Tıklayın.. :oke:
 

hamitt123

Üye
üye olamıyorum
 

emir.han

bu oyunu bende oynuyorum çok güzel bir futbol oyunu, şu anda 13. sıradayım.Takımımın adı chartlon
 

Anti-X Murat

Üye
cok güsel bi oyun eqlenceli tavsiye ederimmm MKE ANKARAGÜCÜ
 

karabela568

Üye
link nerede
 

yasindiker

Üye
arkadaşlar size güzel başka bir menajerli oyunu tavsiye ederim.
Link:
 

KAYAALP.1996

Üye
oynagirme yeri nerede
 

beykozlupatron

Üye
oyuna nerden giriliyo lütfen cevapppp
 


Üst Alt