HeiLmasTer®
Üye
Makarnayı bir de fırında deneyin
Kolay bir yemek olması bakımından özellikle öğrenciler tarafından tercih edilen makarna fırına girerse nasıl olur?
FIRIN MAKARNA
HAZIRLANIŞI
Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.
Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.
Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır.
Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür.
Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir.
FIRIN MAKARNA
- 1/2paket 2 numara makarna
- 1/2kalıp beyaz peynir
- 200 gr rendelenmiş taze kaşar
- 1/2paket margarin
- 2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.
Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.
Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır.
Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür.
Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir.