Leonardo Di Caprio Hayatı

Sponsorlu Bağlantılar

Laz¥

Laz¥

Üye
    Konu Sahibi
Leonardo Di Caprio Hayatı


11 Kasım 1974 doğumlu Leonardo, Los Angeles’te dünyaya gelmiş, ailesinin tek çocuğu, babası Alman asıllı ve çizgi roman dağıtımcısı, ismini ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci’den esinlenerek koymuşlar.Ama Leonardo daha bir yaşındayken, anne ve babası ayrılmış. Çocukluğunda babası gibi çizgi romanlara ve müze gezmeye ilgi duyuyormuş, babasıyla sıksık Almanya’ya da gitmişler o yüzden oyuncu gayet iyi Almanca konuşuyor. Leonardo, üvey erkek kardeşi Adam Starr’dan özenerek oyuncu olmaya karar vermiş. (Bu arada babası tekrar evlenmiş ) ve reklamlarda rol almaya başlamış.
Daha sonra 1989′da ilk kez ‘parenthood’ adlı bir tv filminde gözükmüş, aynı yıl Santa Barbara isimli pembe dizide de bir rol kapmış sonra 1991′den 1992′ye kadar evsiz barksız bir çocuk olan Luke Brower rolünde oynamış, ilk çıkışını 1993′de This Boy’s Life (Onun Hayatı) isimli filmle yapmış. Robert de Niro ve Ellen Barkin ile birlikte oynamış. Üstelik bu filmdeki rolüyle ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında Oscar’a aday gösterilmiş. Aynı yıl, fiziksel özürlü bir çocuğu canlandırdığı What’s Eating Gilbert Grape isimli filmle, henüz 19 yaşındayken yine Oscar adayı olmuş.
1995 yılında Total Eclipse (Tam Güneş Tutulması) filmine başlamış. Bu filmde homoseksüel bir ilişkisi olan 19. Asır şairlerinin hayatını canlandırmış. Daha sonra birkaç film daha gelmiş, bunlardan Romeo ve Jülyet de Romeo rolünü oynamış. Ama en büyük çıkışını bildiğiniz gibi Titanik filmiyle yapmış.
1997 yılında Titanik filminde, yakışıklı, resme yetenekli ve yoksul genç rolünde gözükünce tüm dünyadaki kadınların, genç kızların bir anda gözbebeği olmuş. Film tam 11 dalda Oscar’a da aday gösterilince, ünü iyice artmış. Baş rolü paylaştığı Kate Winslet bile onun ‘yeryüzündeki en yakışıklı erkek’ olduğunu söylemiş. People Magazine dergisi Leonardo’yu pekçok kez en beğenilen, en yakışıklı erkek olarak seçmiş. Tüm dergilerde artık onun resimleri boy göstermeye başlamış. Kısacası, dünyada bir ‘Leo-mania’ oluşmuş.
Leonardo daha sonra pekçok başka film yaptı. Bunlar arasında Marvin’s Room (Marvin’in Odası),The Iron Mask (Demir Maskeli Adam), Poison Ivy (Zehirli Sarmaşık), Celebrity (Şöhret)Catch Me If You Can (Yakalayabilirsen Yakala), New York Gansterleri, The Aviator ve The Blood Diamond (Kanlı Elmas) var. Kanlı Elmas ve Göklerde ile 2004 ve 2006 yılı En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına aday gösterildi. Aviator ile ayrıca 2005′te En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre’yi kazandı.
Leonardo di Caprio’nun ismi pekçok kadınla çıktı, Emma Bunton, Naomi, Helena Christensen, Sara Foster, Eva Herzigova gibi.. ama bunların hiçbiriyle evlenmedi. 2002′den 2005′e kadar Brezilyalı süpermodel Gisele Bündchen ile çıktı. 2006 yılından bu yana ise İsraille bir başka süper model olan Bar Refaeli ile çıkıyor.
Bu arada kendisinin izni olmadan çıplak resimlerini kullandığı için Playgirl dergisini dava etmiş ve kazanmış. Ama ne kadar para kazandığı açıklanmamış.
Leonardo sıkı bir çevreci de, evinde güneş enerjisi kullanıyormuş, üç tane Toyota Prius marka arabası varmış. 1998′de annesiyle birlikte ‘Leonardo di Caprio Bilgisayar Merkezi’ ne tam 35.000 Dolar bağışta bulunmuş.
Leonardo, Hollywood’da büyüdüğü için daha çocuk yaşta çok dehşet verici sahnelerle karşılaşmış ve o sayede hayatı boyunca uyuşturuculardan uzak durmuş. Bu konudaki anılarından kısaca şöyle sözetmiş: ” Annemle, Hollywood ve Western’de oturduk, uyuşturucu ticareti ve fahişelik yapılan bir yerdi. Dehşet vericiydi, ara sokaklarda dayak yiyen, seks yapan insanlara rastlardım, beş yaşımdayken pardesülü, elinde iğne ve ***** adlı uyuşturucu bulunan bir adam beni köşeye sıkıştırmıştı. Eroin bağımlılarını görürdüm ve böylece uyuşturucu kullanmaktan tamamen uzak durdum, bu şeytani bir şey” diyor.. Hollywood’da büyürken karşılaştığı bu zor hayat, yıldız olunca da onun farklı olmasını sağlamış: ” Savurgan bir hayat sürmüyorum, özel jetlerde uçmuyorum, korumalarım yok ve çılgınca şeyler satın almıyorum. Yıldız olmak bile umurumda değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: Aziz™


Aziz™

Aziz™

Üye
teşekkürler
 
Laz¥

Laz¥

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim..
 
gomnback

gomnback

Üye
çok yakışıklı :)
 
Laz¥

Laz¥

Üye
    Konu Sahibi
:d :d
 


Üst Alt